Kirjoitukset avainsanalla Rikas

Kuvat: www.pixabay.com

Usein tulee haaveiltua siitä, että olisipa minulla niin paljon rahaa, että voisin käyttää kaiken aikani ihan niinkuin itse haluan.

Nukkuisin pidempään aamuisin ja söisin aamupalan rauhassa. Sitten miettisin, että mitä minua nyt sitten tänään huvittaa tehdä. Vai huvittaako tehdä yhtään mitään.

Matkustella voisi koko ajan. Olisin varmaan koko ajan reissun päällä. Kyllästyisikö siihen ikinä?

Rikkaana elämä olisi makoisaa. Ehkä liiankin makoisaa. 

Raha poistaisi köyhyyden ja velkataakan. Mutta poistaako se muita ongelmia? 

Luulen, että olotilani olisi erittäin vakaa ja vapaa. Mutta en usko, että olisin yhtään sen onnellisempi kuin nytkään. 

Onni löytyy loppujen lopuksi ihan jostain muista asioista kuin rahasta. Onni on nähdä lasten kasvavan, onni on olla oman kullan kainalossa, onni on pitää itsestään huolta, onni on rakastaa...

Oletko sinä koskaan pohtinut, että olisitko onnellisempi rikkaana?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

En ole rikas, mutta varallisuutta on kertynyt sen verran, että olen vapaa. Ja se tuo sitä onnellisuutta. Se, ettei tarvitse homehtua paskaduunissa.

Jos ihminen rikastuu äkkiseltään, niin hän varmaan hetken hurmoksessa alkaa tuhlailla ja matkustella, ylipäätään elää kuten kuvailet. Kun ei rahojen eteen ole tehnyt työtä, niin niistä ei välitä.

Itse olen painanut vuosikausia niska limassa varallisuuden eteen, niin ei rahoja silloin huvita tuhlailla. Elelen hyvinkin "säästöliekillä". Rahat on sijoitettu, jotta saan pidettyä yllä vapauttani. Tilillä on rahaa vain muutama tonni. Joskus rahat käyvät vähiin, mutta sitten kiristetään entisestään, kunnes rahaa tulee lisää. 

Erikseen ovat tietysti sikarikkaat, jotka eivät saa tuhlattua rahojaan (esim. Kardashianit). Mutta mitä sitten, kun omistat kaikki mahdolliset Chanelit ja purkillisen timantteja? Ja kartanoita siellä ja täällä. Lopulta kartanoiden käytävien tallaaminen ei enää sykähdytä, ja Chanel on sun arkilaukkusi.

Jokaisella - rikkaillakin - täytyy olla jotain elämänsisältöä joka tapauksessa. Tehdä jotain merkityksellistä "työtä". Jos sitä ei löydy, niin ihmiset "kilahtavat". Yksi alkaa himourheilijaksi, toinen perustaa uskonlahkon. Lopulta arki voittaa, uskoisin. Ihan normaali elämä, lapset, ystävät. Ja joku "työ", mitä teet. Moni rikas alkaa hyväntekeväisyystyöhön.

Minullakin on intohimo, ja nyt siihen on mahdollisuus, ja sen eteen on tehty töitä koko elämä. Minun intohimoni on taide. En nuku myöhään, vaan herään tosi aikaisin maalaamaan. Päivä on perheaikaa. Illalla menen yksin saunaan, ja juon siiderin. Ja menen tyytyväisenä nukkumaan. Ja joka päivästä olen kiitollinen. Jos tämä loppuu, niin olenpa ainakin saanut elää hetken näin.

Vierailija
2/2 | 

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa siitä, että se onni minkä raha antaa on juurikin vapaus elää niinkuin haluaa.

Suomalainen ei yleensä tajua tätä, kun hänelle raha merkitsee usein vain mahdollisuutta ostaa Chanelveska ja kiva auto ja näyttää muille että massia on. No niistä onni tulee ehkä minuutiksi mutta ei pidemmäksi aikaa. Se onni minkä raha antaa useimmille rikkaille on vapaus valita. Jos on kipeä, voi mennä parhaalle lääkärille, ei tarvitse olla töissä toisen palveluksessa vaan voi tehdä mitä haluaa työkseen tai olla tekemättä. Jos tulee hätätilanne, vaikka auto pesukone ja telkkari hajoavat kaikki kerralla, voi ostaa uudet saman tien. Laskuista ei tarvitse huolehtia mistä rahat niihin. Voi syödä luomuruokaa ja ostaa parhaita viinejä, käydä ulkona syömässä ja nauttia elämästä.

Sanottuani tämän, jatkan vielä toistamalla, että jos raha on yhtä kuin meikkilaukku, elämä on taatusti onnetonta, mutta jos sen rahan käyttää oman elämänsä rikastamiseen, ikään kuin unohtaa sen rahan ja pyrkii elämään sellaista elämää kuin haluaa oikeasti, ei muille näyttääkseen, silloin se raha tuo "onnea" valinnanvapauden muodossa ja mahdollistajana.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat