Kirjoitukset avainsanalla TOP 5

www.pixabay.com

On joulukuun ensimmäinen päivä ja ensimmäinen adventti. Tästä se joulunodotus todella sitten alkaakin. Minun mielestäni on hyvä, että vielä on useampi viikko aikaa valmistautua jouluun. Itse en edes vielä tiedä joulunajan työvuorojani, joten en ole tehnyt mitään suurempia suunnitelmia. Osan joulusta vietän työpaikalla todennäköisesti.

Kotosalla kyllä varmastikin ollaan. Syödään hyvin ja varmaankin pelaillaan lautapelejä. Lahjat eivät ole pääosassa sillä lapseni ovat jo aikuisia. Jotain pientä hankin heille sekä sisarusteni lapsille.

Joulukuu on alkanut täällä ihanan valkoisena. Lunta on vähän maassa. Se valaisee kivasti. Varsinkin synkän marraskuun jälkeen kaikki valo on tervetullutta.

Marraskuu oli pimeä kuukausi ja loppua kohti väsyin pitkiin työpäiviin ja huoliin, jotka onneksi ovat helpottaneet. Välillä tuntui etten keksi/ jaksa kirjoittaa blogia. Kohtasin myös toisten naisten vihaa sitä kohtaan, että olen jakanut postauksiani erääseen Facebook ryhmään. Jotkut eivät selvästikään osaa pitää omana tietonaan, että eivät tykkää siitä, että bloggaaja voi saada palkkaa kirjoittelustaan. Mitä sitten, pieni raha minulle ei ole pois keneltäkään. Jokainen voi itse alkaa bloggaajaksi, jos on siitä kateellinen.

 

Marraskuussa luetuimpia postauksia olivat:

 1. Paljonko minä tienasin vuonna 2018?
 2. Aiotko ottaa influenssarokotteen?
 3. Ennen menkkojen alkua painoa tulee lisää
 4. Miten meni kävelydieetin ensimmäinen viikko?
 5. Hyvä ruoka, parempi mieli

 

Tämä blogi jatkuu edelleen, vaikka se joitakin selvästikin harmittaa. Onneksi on paljon niitä ihania lukijoita, joita ei haittaa, vaikka minä joskus vähän jotain lisätuloja tästä saisinkin. Ja minullehan raha ei edes ole se tärkein asia blogin pitämisessä. Tärkeintä on se, että saa omat ajatuksensa näkyville. Tärkeätä on myös, että voin näiden postausten avulla auttaa muita, joilla on samoja ongelmia kuin minulla.

Kiitoksia sinulle ihana lukijani, että olet ollut marraskuussakin mukana seuraamassa ajatuksiani! Lupaan, että ajatuksia ja tunteita riittää joulukuussakin Elämän keskivaiheilla blogissa.

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Hyvä, jatka vaan. On kiva lukea ns. tavallisen ihmisen kirjoituksia elämästä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Aika kuluu nopeasti ja nyt todellakin on jo marraskuu. Koko ajan on pimeämpää ja kylmempää. Ja joulu lähempänä. Monet ovat jo aloittaneet jouluvalmistelut. Itse en kylläkään ole vielä tehnyt yhtään mitään.

Ehkä voisin aloittaa ostamalla lisää ledkynttilöitä. Kynttilät tuovat ihanaa tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Sitten vaan viltti päälle sohvalla makoillessa. Eiköhän niiden voimalla pääse taas eteenpäin tästäkin pimeydestä.

Mutta palaan vielä lokakuuhun sen verran, että vilkaistaan, mitkä postauksistani ovat olleet ne viisi luetuinta. Tässä ne ovat jälleen järjestyksessä ja linkattuina.

 1. Onko minulla liikaa velkaa?
 2. Palkkaisinko itselleni personal trainerin?
 3. Syyskuun luetuimmat postaukset- Top 5
 4. Pelkään uupuvani tähän kaikkeen
 5. Tekeekö omistaminen ihmisestä paremman?

Lokakuu oli itselle hieman pettymyskuukausi. Jouduin kiusatuksi eräässä hyväosaisten naisten facebookryhmässä vain sen takia, että olen yrittänyt saada postausteni avulla helpotusta omaan taloustilanteeseeni. Huomaa, että joillakin hyväosaisilla ei ole mitään hajuakaan siitä, millaista on olla pienituloinen tai vähävarainen. Mutta eipä siitä sen enempää. En välitä heistä ja jatkan blogin pitämistä, koska on selvästikin olemassa lukijoita, jotka odottavat aina uutta postausta. Ehkä onkin ihan hyvä ettei ole niin kovin suosittu blogimaailmassa. Suosio tuo aina mukanaan kateutta, se on selvää.

Marraskuussa kirjoittelen aina silloin, kun siltä tuntuu. Aiheina hyvinvointi, kirjat ja joskus raha. Lisäksi kirjoittelen välillä ihan vaan päiväkirjapostauksia. Ja silloin tällöin voi olla ajankohtaisia teemapostauksia.

Kiitos sinulle lukijani, kun olet viihtynyt seurassani. Toivottavasti jatkossakin jaksat lukea höpinöitäni!

 

 

Kommentit (7)

Anu T.
1/7 | 

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten määrittelet hyväosaisen? Olet käyttänyt tätä termiä aika paljon.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/7 | 

Hyväosainen on sellainen, kenen ei ole koskaan missään elämänvaiheessaan olla huolissaan rahojen riittävyydestä.

Vanhemmat ovat tukeneet taloudellisesti tai on päässyt työhön, jossa tienaa väh. 4000 eur kk tai mies elättää.

Siinä nyt ainakin joitain määritelmiä.

Vaimitees
3/7 | 

Mut hei, aina ei ole kyllä kysymys siitä, että paljonko tienaa. Menot ja tulot balanssiin, hyvä talouden hallinta on kaiken a ja o.

Anu T.
4/7 | 

Eli käytätkö näitä määritelmiä itse toisista, hyväosaisiksi olettamistasi ihmisistä? Yhtä vai useampaa kerralla?

Kummastelen tätä kommenttia, että "on päässyt työhön, jossa tienaa väh. 4000 eur kk". Ok, ihminen todennäköisesti on hyväosainen hyväpalkkaisessa työssä (jos sen niin ajattelee), mutta hänen taustansa voi olla ihan toista. Tartun tähän siksi, että se pätee minuun. En kuitenkaan noin vain "ole päässyt" työhön, jossa tienaa hyvin, vaan se on vaatinut paljon opiskelua, tahtoa ja työtä, että nyt voisin kutsua itseäni hyväosaiseksi. Rahojen riittävyydestä on pitänyt olla huolissaan moneenkin otteeseen elämässä. Vanhemmat eivät ole pystyneet tukemaan taloudellisesti, lama-ajan vaikutusta. Miehen elätettävänä en ole koskaan ollut.

Kaikkiin asioihin en ole voinut vaikuttaa, mutta omilla valinnoilla olen joihinkin voinut vaikuttaa (esim. ulkomaan matkailua en ole harrastanut), ja se osaltaan on mahdollistanut tämän hetkisen hyvän elämäntilanteen. Sanon "tämän hetkisen", sillä koskaan ei voi tietää, miten elämässä käy, ja siihen olen myös yrittänyt (taloudellisesti) varautua. Toisaalta minulle on päivänselvää, että autan vanhempiani tarvittaessa rahallisesti, vaikka he eivät ole pystyneet minua siten tukemaan. Heidän tukensa on kuitenkin ollut muuten tärkeää ja heiltä olen saanut tolkun suhtautumisen rahaan.

Korkealla palkalla on muuten myös se kääntöpuoli, että mm. päivähoito-maksut ovat korkeammat ja tietysti veroprosentti on ihan kiitettävän iso. Minusta se on kuitenkin ihan oikein, ja mielelläni maksan veroni.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017

Ihan ylipäätään miellän hyväosaiseksi kenet tahansa, jolla on parempi taloustilanne kuin minulla. Enkä ymmärrä, miksi joku loukkaantuisi siitä.

Enkä minä valita omasta tilanteestani. Totean vain asioita omassa blogissani. Se lienee minulle sallittua, kun terapioin itseäni.

Vierailija
5/7 | 

Ota huomioon se, että jokainen, jolla on parempi taloustilanne kuin sinulla, ole suinkaan hyväosainen ja se tila ei edes ole aina pysyvä.

On vain pitänyt monenkin ponnistella päästäkseen siihen "hyväosaisen" tilaan. Jos on suht hyvä palkka, niinkuin sinullakin on, ja ei ole ottanut liiemmälti kulutusluottoja, joita pitää maksella hyvän osan elämäänsä, silloin voi saavuttaa hyvän taloudellisen balanssin. Näin se menee.

Ei ole tarttenut syntyä ns. kultalusikka suussa.  Sinä kyllä olet mielestäni valittanutkin joskus omaa tilannettasi. Tosin olet mahdollistanut luotonotollasi juurikin nuo kaikki matkat ja muut "hyväosaisen" jutut.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017

Sen takia en enää valitakaan, kun olen voinut luottojen avulla mahdollistaa itselleni "parempaa" elämää.

Mutta mainitsenpa taas että joku saa nämä samat asiat ilman luottoja. Ja joskus maksajina voivat olla esim. vanhemmat tai mies.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Tänään on syyskuun ensimmäinen päivä. Kesä on mennyt ja kohta päästään nauttimaan raikkaasta syysilmasta. Minä olen aina tykännyt syksystä. Olenhan itsekin melkein syksyn lapsi. Syntymäpäiväni on 27. elokuuta. Olen siis juuri täyttänyt 42 vuotta.

Joskus nuorempana mietin, että millaista se elämä sitten yli nelikymppisenä onkaan. Minun mielestäni nelikymppiset olivat tuolloin jotenkin kamalan vanhoja. Tuntui myös hassulta ajatella, että omat lapset ovat sitten jo nuoria aikuisia.

Syyskuussa kuopus täyttää 18 vuotta. Minulla ei sitten enää ole alaikäistä lasta. Outoa sekin. Periaatteessa mikään ei nyt heti muutu, koska poika asuu vielä kotona. Hänellä on abivuosi meneillään ja keväällä hänestä tulee erittäin todennäköisesti ylioppilas. Mutta toisaalta lapsen täysi-ikäisyys antaa vanhemmalle tiettyä vapauden tunnetta. On aika lapsen vähitellen alkaa rakentaa omaa elämäänsä. Ja vanhemman on aika entistä enemmän keskittyä omaan elämäänsä.

Tuttuun tapaan haluan käydä läpi elokuun luetuimmat postaukset. Niistä näkee sen, mitä te lukijani haluatte blogistani lukea. 

 

Tässä on elokuun luetuimmat postaukset:

 1. Kesän jälkeen parempaan kuntoon! Aloita kävelyhaaste syyskuun ajaksi. 
 2.  Rahat eivät loppuneet, vaikka kuukausi vaihtui 
 3.  Missä kunnossa olet tällä hetkellä?
 4.  Menkkojen aikaan ärsyttää lähes kaikki
 5.  Oletko riidanhaastaja?

 

Hyvinvointi ja raha kiinnostavat siis edelleen eniten. Niillä onkin hyvä jatkaa kirjoittelua, koska ne kiinnostavat itseänikin. Haluan jaksaa paremmin ja raha-asioita aion laittaa kuntoon. Nämä asiat eivät kuitenkaan korjaannu hetkessä vaan vaativat pitkäjänteistä työskentelyä itseni kanssa. Uskon kuitenkin, että pystyn kohentamaan omaa fyysistä ja psyykkistä kuntoani. Taloustilannettani on myös mahdollista kohentaa. En ole enää yksinhuoltaja. Olen nelikymppinen nainen, jolla on täysi-ikäiset lapset. Minulla on siis aika paljon aikaa ja rahaa vain minulle itselleni. Tämä on minulle itselleni jotain aivan ihmeellistä ja ennen kokematonta. Vaatii aikaa totutella siihen. Ehkä 50 vuotiaana olen jo tottunut, sitten viimeistään vaihdan blogin nimen.

 

Synttäriarvonnan voittajat on arvottu ja voittajille on lähetetty sähköpostia asian puitteissa. Onni suosi seuraavia lukijoita:

Sirpa Talvitie voitti Treenipäiväkirjan ja MarjaKoo Kiitollisuuspäiväkirjan! Onnea vielä kerran voittajille!

Ja suuri kiitos elokuusta kaikille teille lukijoille!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Heinäkuu tuntui kuluvan todella nopeasti. Tuntui, että olin koko ajan töissä. Johtunee varmastikin siitä, että heinäkuussa ei ole ylimääräisiä vapaita. Tämän huomaa heti pitkinä työputkina ja väsymyksenä. Heinäkuussa on usein hellettäkin, joten sillä on varmastikin oma osuutensa väsymykseen.

Heinäkuussa kävin poikien kanssa Päivä Tukholmassa risteilyllä. Mukava reissu. Muuten tuntuu, että en mitään kovinkaan erikoista ole tehnyt. Eikä tarvitsekaan, sillä heinäkuu on mielestäni ehdottomasti löhöilykuukausi. Silloin saa löhötä niin paljon kuin ehtii.

Elokuu on taas sitten aina ollut jo aktiivisempi kuukausi. Koulut alkavat jne. Minun kuopuksella alkaa abivuosi. Syksyllä hän kirjoittaa jo osan ylioppilastutkinnostaan. Keväällä on erittäin todennäköisesti juhlat tiedossa. En jännitä, että pääseekö hän läpi vaan, kuinka hyvät arvosanat hän saa. Niillä sitten pääsee tai ei pääse opiskelemaan.

Esikoinen pakertaa kandin työtään. Valmistuminen tulee tapahtumaan ajoissa. Mutta siihen opiskelu ei tietenkään jää vaan sitten alkaa seuraava vaihe.

Näitä asioita ei tietenkään tehdä äitiä varten vaan ihan omaa itseänsä. Minun takiani ei ole koskaan tarvinnut olla yhtään sen parempi kuin on.

Palataan vielä heinäkuuhun sen verran, että katsotaan, mitkä ovat olleet luetuimmat blogipostaukset heinäkuussa. Tässä TOP 5:

 1. Heinäkuun tili tuli, mutta ei mennyt heti https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/heinakuun-tili-tuli...
 2. Olin viikon yksin kotona. Mitä tein ja paljonko minulla kului rahaa? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/olin-viikon-yksin-k...
 3. Ehtiikö yhden vapaapäivän aikana palautua tarpeeksi? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/ehtiiko-yhden-vapaa...
 4. Mihin sinä sijoitat mieluiten? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/mihin-sina-sijoitat...
 5. Miten nopeasti palaudut yövuorojen jälkeen? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/miten-nopeasti-pala...

Heinäkuussa lukijoita ovat kiinnostaneet samat aiheet kuin aiemminkin. Raha, jaksaminen ja henkilökohtaiset paljastukset ovat niitä asioita, mistä jaksetaan olla kiinnostuneita. Näistä siis jauhetaan elokuussakin. Kiitoksia sinulle lukijani, joka jaksat olla kiinnostunut minun höpinöistäni.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat