Kirjoitukset avainsanalla Marokko

www.pixabay.com

Tammikuussa olin viikon lomalla Marokossa Marrakechissa. Matka oli edullinen pakettimatka. Suorat lennot ja majoitus all-inclusivehotellissa maksoivat 444 eur/ hlö. Olin matkalla miesystäväni kanssa ja matka oli oikein kiva ja Marokossa oli paljon nähtävää.

 

Listasin tähän postaukseen 11 asiaa, jotka on hyvä tietää ennen kuin lähdet tutustumaan tähän matkakohteeseen.

 1. Passin tulee olla voimassa 6 kk kotiinpaluun jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 90 päivää kestävälle matkalle
 2. Marokon viralliset kielet ovat arabia ja berberi. Parhaiten suomalainen tulee toimeen ranskalla. Marokkolaiset osaavat sitä usein paremmin kuin englantia. Mutta kyllä englannillakin ihan asiat kuitenkin hoituivat.
 3. Ulkoministeriö ei suosittele yksin liikkumista syrjäisillä paikoilla ja pimeän aikana etenkään naisille. Itse olin tuolloin aina miehen kainalossa huoneessamme.
 4. Liikenne on suurin turvallisuusuhka. Marrakechissa saa oikeasti varoa, ettei jää auton alle. Ajaminen on kaoottista ja torvet tööttäilevät ihan jatkuvasti.
 5. Liikennepäästöjen vuoksi ilmanlaatu keskikaupungilla ei  ole parhainta mahdollista. Joten jos kärsit helposti hengitystieoireista huomioi tämä.
 6. Pukeutumiseen ei juurikaan tarvitse kiinnittää huomiota. Suurkaupungeissa varsinkin ilmapiiri on vapaampi. Mutta, jos et kaipaa tuijotusta kurveillesi niin pukeudu sen mukaan.
 7. Uskontoa, politiikkaa ja Länsi-Saharan tilannetta ei kannata ottaa puheeksi paikallisten kanssa. Ovat herkkiä aiheita.
 8. Naisten asema on erilainen kuin Suomessa. Samaa sukupuolta olevien suhteet sekä avioliiton ulkopuoliset suhteet ovat rikoksia. Ulkomaalaisia tämä ei koske yleensä, mutta asia on hyvä muistaa.
 9. Kerran vuodessa maan muslimit viettävät kuukauden kestävää ramadanpaastoa, jonka takia osa kaupoista, ravintoloista ja kahviloista on kiinni. V. 2019 ramadan ajoittuu  touko-kesäkuulle, aika vaihtuu vuosittain.
 10. Jos matkustat talviaikaan kannattaa mukaan pakata myös lämmintä vaatetta ja villasukat. Kannattaa varmistaa, että huoneessa on ilmastointi. Yöt ovat pitkiä ja kylmiä. Kivilattiat aina viieitä.
 11. Muista tarkistaa, että rokotukset ovat kunnossa! Perusrokotusten lisäksi suositellaan A-hepatiittirokotusta ja influenssarokotusta.

 

Näillä vinkeillä uskon sinun nauttivan enemmän matkastasi. Hyvää matkaa!

Tuleeko sinulle vielä mieleen jotain, mitä lisäisit listalle?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Varasimme Marokon matkamme jo syksyllä. Matka oli edullinen pakettimatka. Pakettiin kuului suorat Norwegianin lennot Helsingistä Marrakechiin ja takaisin lentokenttäkuljetuksineen sekä viikko täysylläpitoa all inclusivehotellissa.

All inclusiveen sisältyi siis 3 ateriaa + välipala sekä vesipullot ja kaikki juomat baareissa.Tämä Top10matkatarjouksien matka maksoi tuollon 444 eur/ hlö. Lisäksi maksoin 40 eur isommasta matkalukustani mukana.

Teimme kaksi pidempää retkeä matkalla, jotka maksoivat 49 eur/hlö( Atlas vuoret ) ja 65 eur/hlö ( Ouzou Waterfalls ). Kumpaankin retkeen sisältyi kuljetukset, opastus sekä lounas.

 

Käyttörahaa meillä oli mukana yhteensä 2000 dirhamia. 2000 dirhamia maksoi 218, 60 eur etukäteen Suomessa vaihdettuna. Rahat kuluivat matkalla hitaasti. Emme ostelleet juuri mitään. Loput käytimme lentokentällä juomiin lennon myöhästyessä.

Tässä joitakin esimerkkejä, mihin niitä käytimme:

 • Turistivero 230 dirhamia meiltä kahdelta yhteensä ( lasketaan per henkilö kuinka monta vuorokautta ja hotellin tason mukaan )
 • Hotellin spa 120 dirhamia/ käyntikerta/hlö
 • Sightseeing bus Marrakech 190 dirhamia/ 48 h /  hlö
 • Tuoremehu torilla 3 dl 5 dirhamia
 • Cokis 0,5 l 5 dirhamia
 • Tippejä annoimme aina vähän siivoojille jne.

 

Mielestäni hintataso Marrakechissa ei ollut mitenkään erityisen alhainen. Ei niin alhainen, että olisin viitsinyt kierrellä siellä kaupoissa etsimässä ostettavaa. Minun mielestäni matkalla tärkeimpiä ovat kokemukset ei tavaran hamstraaminen. Ja miksi lähtisin Marokkoon shoppailemaan, kun en harrasta sitä täällä Suomessakaan. Siksi en tässä nyt sen kummemmin erittele hintoja, koska en niitä juurikaan katsellut siellä.

Lisäksi matkakuluihin voidaan laskea vielä junaliput Tampereelta Helsinki-Vantaalle 8,90 eur/ hlö/ suunta ja yö Scandic Aviapoliksessa 100 eur sekä taksimatka lentokentältä hotellille 15 eur.

Emme joutuneet konkurssiin matkan takia ja nyt sitten vaan säästetään seuraavaa matkaamme varten. Sehän on selvä, että seuraavaa matkakohdetta olemme jo katselleet. Ehkä jo sen pian varaamme!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ouzou Falls

 

Tässä muutamia valikoituja kuvia ihasteltavaksi tältä reissulta. Olkaapa hyvät! Nähdään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Täällä on ollut tänään kylmempi päivä. Mutta kuitenkin lämpimämpi kuin Suomessa.

Olimme aamupäivällä kaupungilla. Tällä kertaa ajelimme Hop on Hop off  cityseeing bussilla ympäri Marrakechia. Tämä olikin miellyttävä tapa liikkua kaupungilla. Ei tarvinnut pelätä jäävänsä auton alle ja sai hyvin otettua valokuvia. Harmi vaan, että emme ehtineet ajaa kuin perinteisen reitin. Historiallinen reitti jäi meiltä tällä kertaa välistä aikataulujen vuoksi. Aikuisen 48 h lippu maksoi bussista ostettuna 190 dirhamia.

Lisäksi hengailimme kaupungilla. Joimme minttuteetä ja kahvia kahvilassa. Mies uskalsi käydä wc:ssä siellä. Minä en. Olinkin siis yli 5 tuntia käymättä wc:ssä. Saavutus minulle.

Käväisimme myös Jemaa el-Fna aukiolla. Siellä oli käärmeenlumoajia ja apinoita ja ties mitä kaikkea muuta. Kuvia en siellä ottanut. En halunnut, että puhelimeni katoaa tai että joku tulee vaatimaan minulta rahaa ottamastani kuvasta. En oikein tuntenut oloani mukavaksi tuolla aukiolla. Juotiin siellä maistuvat appelsiinimehut. Appelsiinimehu maksoi 5 dirhamia. Mehua oli n.3 dl.

Ekalla kerralla tapaamani kissa muisti meidät. Tuli tervehtimään. Mutta periaatteesta en silitellyt tai muuta. Puhuin vain sille nätisti. Ehkä se oli kissalle erikoista.

Takaisin tullessa hotellille huomasimme, että tänne oli tullut paikallisia kauppiaita kauppaamaan monenlaista tuotetta. Emme ostaneet mitään. Olisi kyllä ollut minun tyylisiä laukkuja kaupan.

Muuten aika kuluu leppoisasti hotellissa chillaillen. 

Lopuksi vielä eilisen Atlasvuorten retken kuvia. Retki oli oikein kiva ja hyvin järjestetty. Söimme lounaan Berbeerikylässä. Berbeerit olivat erittäin ystävällisiä. Hehän ovat Marokon alkuperäiskansa. Ovat pystyneet säilyttämään omaisuutensa ja maansa menemällä aina naimisiin jonkun serkun kanssa. Heillä oli oikein idylliset olosuhteet siellä vuoristossa.

Nähdään taas!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat