Kirjoitukset avainsanalla aika

www.pixabay.com

Nykyään puhutaan paljon sijoittamisesta. Mielestäni sijoittamista on monenlaista. Sijoittaa voi sekä aikaa että rahaa. 

Aikaa voi sijoittaa esim. omaan hyvinvointiin, parisuhteeseen, lapsiin, ystäviin, työhön jne. Jokainen meistä sijoittaa aikansa niin kuin itse parhaaksi näkee. Rahan tarve tosin usein sanelee sen, että kuinka paljon meidän on pakko panostaa työhön. Ihanteellista tietenkin olisi, että mahdollisimman vähällä työllä saisi riittävän hyvät tulot. Silloin jäisi enemmän aikaa kaikkeen muuhun.

Itselläni on sellainen tilanne, että minun on tehtävä täyspäiväistä työviikkoa, jotta rahani riittävät mukavaan elämään. Mukava elämä on mielestäni sellaista, että ei tarvitse kituutella  vaan rahat riittävät muuhunkin kuin vuokraan ja ruokaan.

Onneksi työnteosta saa muutakin kuin vain rahaa. Aikuisten lasten vanhemmille työelämä on juuri hyvää ajanvietettä. Voit vielä kokea olevasi tarpeellinen, vaikka kasvatustyösi onkin jo tehty. Vanhemmuuden kokemuksista on yleensä hyötyä työelämässäkin. Työhön kannattaakin siis panostaa aikaa, mutta vain sen ajan mistä sinulle maksetaan. Vapaa-ajalla kannattaa irrottautua työkuvioista niin jaksaa paremmin ja pitempään.

Vapaa-ajallani panostan omaan hyvinvointiini, koska muuten en vaan jaksa. Yritän nukkua ja syödä hyvin. Liikkua ja levätä. Vapaa-ajalla rahaa kuluu yleensä enemmän kuin töissä ollessa.

Rahaa sijoitan omaan hyvinvointiini. Hyvään ruokaan, matkusteluun jne. Lapsiin tulee sijoitettua sen verran, mitä pystyy. Periaate kuitenkin, että aikuisen lapsen tulisi pärjätä omillaan. Välillä voi auttaa maksamalla vaikkapa jonkun lapsen laskun.

Itse sijoitan mieluummin aikaa lapsiini. Olen heille läsnäoleva aikuinen, jolle voi puhua ihan mistä vaan. Uskon, että tästä on enemmän hyötyä pitkällä tähtäimellä kuin rahan antamisesta.

Kirjoitan tätä postausta silmät ristissä. En saanut nukuttua päiväunia tänään. Joten kohta menen nukkumaan ja sijoitan monta tuntia uneen. Huomenna jaksaa sitten touhuta koko päivän omia asioitaan. Sijoittaa omaan hyvinvointiin.

Hyvää yötä teillekin! Ja muistakaa sijoittaa edes vähän itseennekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat