Kirjoitukset avainsanalla Toisen asteen koulutus

Kävin tänään pojan kanssa ostamassa hänelle kolme lukiokirjaa ja 10 vihkoa. Maksoivat yhteensä 101 eur. Kirjat olivat uusia, koska niiden pitää olla ops16 mukaisia ja ovat olleet käytössä vasta nyt toista vuotta. Eli käytettyjä kirjoja ei ole saatavilla. 

Toisen asteen koulutus tulee vanhemmille kalliiksi nykyään. Mutta minä ainakin mielelläni ostan vaadittavat kirjat ja ylioppilastutkintolautakunnan vaatimukset täyttävän kannettavan tietokoneen, joka maksoi 800 eur.

Haluan, että lapsellani on samat mahdollisuudet kuin muillakin samanikäisillä. Yksinhuoltajuuteni ei saa estää poikia opiskelemasta. Eikä se onneksi ole estänytkään. Olisihan se ihan väärin, että kiitettävällä todistuksella ei pääsisi opiskelemaan,  koska äidillä ei ole rahaa.

Yhteiskunnallisesti ajatellen toisen asteen koulutuksen pitäisi olla ilmaista. Kaikilla alaikäisillä pitäisi olla samat mahdollisuudet opiskella. Vanhempien varallisuus ei saisi vaikuttaa.

Oletko samaa mieltä?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat