Kirjoitukset avainsanalla pyytää apua

Kuvat: www.pixabay.com

Olen tottunut pärjäämään yksin. Tämä johtuu siitä, että useimmiten en haluaisi vaivata toisia liikaa asioillani. Olen pitänyt kunnia-asiana, että hoidan omat asiani mahdollisimman pitkälle yksin.

Lasten ollessa pieniä sain vanhemmiltani ja sisaruksiltani jonkin verran käytännön apua elämäntilanteessani, jossa olin kahden pienen pojan yksinhuoltaja. Heiltä kehtasin pyytää apua. Mutta en missään vaiheessa ole halunnut kuormittaa heitä liikaa.

Tällä hetkellä pyydän eniten apua pojiltani. Teemme yhdessä ruokaa, pojat käyvät välillä kaupassa ja tiskivuorot on jaettu. Aikuistuvien lasten kuuluukin osallistua yhteisiin asioihin.

Työelämässä haluan tietenkin toimia mahdollisimman itsenäisesti. Yritän hoitaa omapotilaitten asiat aina itse. Mutta jos työvuoroni eivät osu hyvin joka kerta niin delegoin asian jollekin toiselle. Näin asiat tulee hoidettua, vaikka minä vietän vapaapäivää.

Mielestäni avun pyytäminen muilta on tullut vaikeammaksi ikääntymisen myötä. Tässä elämäntilanteessa en kehtaa pyytää apua. Mutta toisaalta taas tarpeeni saada apua on vähentynyt sen myötä, kun lapset ovat kasvaneet.

Edelleen pidän kunnia-asiana etten kuormita toisia omilla asioillani. Minä hoidan ne itse.

Onko sinun vaikea pyytää apua toisilta?

Kommentit (1)

Jantunen Tuuletuksia-blogi
1/1 | 

Ihana aihe ja hyvä kysymys. Olen joutunut pysähtymään tämän kysymyksen ääreen erityisen tiukassa tilanteessa, johon perheemme joutui hiljattain. Unelmien omakotitalosta löytyi yhtäkkiä vaurioita, ja muutamissa päivissä elämästämme katosi koti ja miltei kaikki sen sisällä. Vuokra-evakkoon lähtiessä olo oli niin hämmentynyt, kun ollaan aina tultu toimeen omillamme ja pärjätty vahvan perheen kesken. Ensimmäisen kerran elämässä kohdattiin se tosiasia, että kaikki voidaan hetkessä viedä ja siitä ei yksin selviä.
Meidän esimerkki on tietysti hevimmästä päästä. Onneksi on ollut rohkeutta pyytää apua ja onnea sitä myös saadakin ensihätään. Meidän tarinaa voi muuten tulla lukemaan blogistamme! Zemppareille on paikkoja auki :)
Mukavaa pääsiäisen aikaa <3 !

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat