Kirjoitukset avainsanalla kulutustottumukset

www.pixabay.com

Maailman ylikulutuspäivänä on hyvä miettiä, että mistä olisi valmis luopumaan. Tämä ei tarkoita kuitenkaan, että juuri sinun tarvitsisi luopua kaikesta kuluttamisesta. Vaikka monesti mediasta saa sen kuvan, että juuri suomalaisten kuuluisi kuluttaa vähemmän. Vähän niin kuin niiden toisten puolesta.

Itse ajattelen pienien muutosten olevan niitä merkittävimpiä muutoksia. Lihansyöntiä on järkevää vähentää jo pelkästään terveydellisistä ja taloudellisista syistä. Kasvisruoka maistuu ainakin minulle hyvin.

En tarvitse omaa autoa vaan kuljen linja-autolla ja kävellen paikasta toiseen. Tämä on myös edullista ja väkisin tulee käveltyä ainakin sen verran, että pysyy terveempänä.

En myöskään ostele mitään turhaa krääsää. Ostan mieluummin elämyksiä kuin keräilen jotain sellaista, mikä on vaan tavaran omistamisen halua ja palvontaa.

Mielestäni minun ei tarvitse luopua lentämisestä, koska olen ollut 40 ensimmäistä elinvuottani lentämättä. Voin toki tulevaisuudessa vähentää lentokertojen määrää vuodessa.

Lapsia en aio synnyttää enempää, mutta en luonnonvarojen takia vaan ihan oman hyvinvointini. Ja muutenkin on ihan hölmö ajatus olla Suomessa lisääntymättä luonnonvarojen takia. Jossain muualla voitaisiin jättää muutama lapsi sen sijaan synnyttämättä. 

Mielestäni muidenkin kuin suomalaisten pitäisi luopua kuluttamisesta. Tuskinpa meidän täydellinen kieltäytyminen kaikesta kuluttamisesta kuitenkaan pelastaa maailmaa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat