Kirjoitukset avainsanalla yksinhuoltajuus

www.pixabay.com

Tänään vietetään kansainvälistä yksinhuoltajapäivää. Huomasin asian, kun selasin aamulla puhelintani. En ollut tiennytkään, että yksinhuoltajilla on ihan oma merkkipäivä. Olen juhlistanut tätä päivää olemalla töissä ja laittamalla terveellistä kasvisrisottoa kuopuksen kanssa. Joimme myös yhdessä iltapäiväkahvit, kun tulin kaupan kautta kotiin.

Olen ollut yksinhuoltajana jo pitkään. Ja kohtahan tämäkin urakka päättyy, kun kuopus täyttää syyskuussa 18 vuotta, joten loppusuoralla tosiaan jo olen tässä tilanteessani.

Kun muistelen näitä kuluneita vuosia en tunne itseäni katkeraksi. Aina ei ole ollut helppoa, mutta kuitenkin olen onnistunut jotenkin kasvattamaan pojistani ihan kunnollisia ihmisiä.

Olen myös siinä sivussa onnistunut pitämään kiinni omasta kehittymisestäni. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut käydä töissä. Tiesittekö, että yksinhuoltajien työttömyysaste on verrattain korkea? Voin kuvitella, että joillakin aloilla yksinhuoltajan on vaikeampi saada töitä. Itselläni siis on mennyt ammatinvalinta oikein. Vaikka en opiskelemaan hakiessani kylläkään kuvitellut joutuvani yksinhuoltajaksi.

Olen myös kiitollinen siitä, että olen osannut hakea ja saanut apua tarvittaessa näiden vuosien aikana. Nuorempana olen useamman kerran uuvuttanut itseni, kun olen yrittänyt yksin jaksaa tehdä kaiken sen, minkä toiset tekevät kaksin. Sehän ei pitemmän päälle ole mahdollista. Iän myötä olen oppinut paremmin pitämään huolta omasta jaksamisestani. Ja tokihan sitä omaa aikaa on ollut koko ajan enemmän lasten kasvaessa.

Vaikka en olekaan katkera tilanteestani niin en siltikään suosittele, että kukaan ryhtyy tarkoituksella yksinhuoltajaksi. Mielestäni ihanteellista on, että lapsi saa elää onnellisessa ydinperheessä. Onneksi Suomessa on kuitenkin tarvittaessa mahdollista elää ihan normaalia elämää yksinhuoltajana, jos jostain syystä vanhempien yhdessäolo ei onnistu.

Oletko sinä yksinhuoltaja? Kerro omista kokemuksistasi!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat