Kirjoitukset avainsanalla Aktiivimalli

www.pixabay.com

Tiedätkö sinä millaista on olla köyhä? Oletko koskaan joutunut elämään tukien varassa ja kenties hakemaan toimeentulotukea?

Itselläni on kokemusta tästä, mutta minun kohdallani se oli itsevalittua elämäntapaa. Ja sitä kesti vain sen ajan, kun lapset olivat pieniä. Ja koska en ollut tottunut suuriin tuloihin koskaan niin pärjäsin jotenkuten. Aikansa kutakin.

Kukaan ei varmastikaan haluaisi olla köyhä. Useimmiten köyhyyttä aiheuttaa työttömyys tai sairaudet. Nykyään yhä useampi on työtön. Työttömäksi voi joutua, vaikka olisi korkeakoulutettu.

Työttömänä on raskasta olla. Ja vielä raskaammaksi se tulee, kun työttömiä kiusataan tällä aktiivimallilla. Mielestäni kenenkään ei tarvitse ottaa vastaan työtä, mitä ei halua tehdä tai millä ei pysty elättämään itseään. Mielestäni on väärin, että joistakin töistä maksetaan niin huonosti, että on kannattavampaa olla työttömänä kotona.

Minä olen ollut tänään vapaalla, koska en päässyt bussilla töihin. Joudun tietenkin tekemään pitkää päivää, koska tunnit on saatava täyteen. Palkatonta ei ollut varaa ottaa, koska paikkailin luotoilla palkanlaskennan tekemiä mokia tammikuussa.

Toivon, että enempää ei tarvitsisi lakkoilla kenenkään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat