Kirjoitukset avainsanalla Huono itsetunto

www.pixabay.com

Luotan itseeni yleensä tarpeeksi pystyäkseni suoriutumaan erilaisista tilanteista. Aina ei ole ollut näin. Olen monta kertaa ollut epävarma omasta suoriutumisestani. Tämä on johtunut huonosta itsetunnostani. Huono itsetunto on johtunut ehkäpä huonoista ihmissuhteista ja kiusaamisesta. 

Silloin kun ihminen alistuu huonoon kohteluun murtuu hänen henkinen voimansa väkisinkin. Ihminen lannistuu ja lakkaa uskomasta itseensä ja omiin kykyihinsä.

Olen tämän kokenut. Kesti kauan ennen kuin olin taas jaloillani. Vähitellen aloin taas jaksaa uskoa itseeni. Että minäkin olen arvokas ja tärkeä ihminen.

Iän myötä on tullut elämänkokemusta, joka myös tuo itseluottamusta. Tällä hetkellä uskon voivani parantaa omaa ja muiden hyvinvointia. Olen vahvempi.

Onko kenelläkään samansuuntaisia kokemuksia?

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Epäilemättä lähes jokainen kokee jossain elämänvaiheessa huonoa itsetuntoa tai se voi olla sitkeänä seuralaisena läpi elämän, enemmän tai vähemmän ilmeten. Aina sen olemassaoloon ei tarvita edes selkeää syytä. Minä en ole tullut kiusatuksi, en ole kokenut huonoja ihmissuhteita, en ole alistunut enkä edes altistunut erityisen huonoon kohteluun. Siitä ja jo jonkin verran kertyneestä elämänkokemuksestani huolimatta en voi kehuskella omaavani aina hyvää ja eheää itsetuntoa. Tiedostan ja uskon pääsääntöisesti kyllä sen, että olen ihmisenä arvokas, mutta usko omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin on välillä koetuksella. Tietyllä tapaa "alisuoritan" elämääni, kun en uskalla tarttua tiettyihin juttuihin, vaan välttelen niitä kuin kissa kuumaa puuroa. Enkä aina edes tiedosta sitä. Mutta eipä tässä auta muu kuin mennä rohkeasti elämässä eteenpäin, kuten mummo lumihangessa...hitaasti, mutta varmasti :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat