Kirjoitukset avainsanalla Illallinen kahdelle

www.pixabay.com

Iida ja Matti ovat asuneet yhdessä jo kaksi vuotta. Heidän elämänsä on tällä hetkellä tasaista ja arkista.

 

Matin mielestä olisi jo aika mennä suhteessa eteenpäin. He ovat yhdessä tästä jo puhuneetkin. Kumpikin haaveilee yhteisestä loppuelämästä. Olisi ihanaa rakentaa yhteinen talo ja kasvattaa yhteiset lapset siellä.

 

Ihan tavallisena torstai-iltana Matti on päättänyt kosia Iidaa. Hän siivoaa ensin heidän pienen asuntonsa. Onneksi tavaraa ei ole vielä kertynyt paljoa, joten siivoaminen on nopeaa ja helppoa.

 

Matti on päättänyt laittaa ruoaksi sitruunaista uunilohta ja lohkoperunoita sekä vihannessalaattia. Ruokajuomana on raikkaan hedelmäistä espanjalaista punaviiniä. Nuoret syövät usein kalaruokia. Matti käy aina välillä poikien kanssa kalassa.

 

Matti on tottunut ruoanlaittaja. Hän on opettanut Iidaakin laittamaan ruokaa. Iidan lapsuuden perheessä on syöty paljon eineksiä. Iida on oppinut paljon Matilta. Ruoanlaitto on molempien mielestä hyvä tapa viettää yhdessä aikaa kotona.

 

Matti saa ruoan valmiiksi hieman ennen kuin Iida saapuu töistä kotiin. Hän on kattanut heidän pienen keittiönpöytänsä kauniisti. Sormuskin on jo valmiina kauniissa pienessä rasiassaan. Matti pitää sitä housun taskussaan. Matti sytyttää kynttilät palamaan. Kaikki on siis valmista kosintaa varten. Vielä valot pois päältä asunnosta.

 

- Huhuu! Onko täällä ketään? Iida huhuilee eteisestä. Asunto on aivan pimeä. Keittiöstä pilkottaa hieman valoa.

 

- Olen minä täällä keittiössä, tule tänne. Matti vastaa.

 

Iida kävelee keittiön ovelle. Hymy leviää hänen huulilleen nähdessään katetun pöydän. Ihanaa, kun Matti on laittanut ruokaa valmiiksi. Iidalla onkin jo nälkä.

 

- Oletpa sinä laittanut täällä hienoksi paikat. Onko tänään tapahtunut jotain erikoista? Iida kysyy.

 

- Ei vielä. Istu alas niin puhutaan. Matti vastaa

 

Iida istuu. Ruoka tuoksuu hyvälle. Mitähän Matilla nyt on asiaa? Iida pohtii.

 

-Mennäänkö naimisiin? Kysyy Matti.

 

- Joo, siis tottakai. Iida vastaa.

 

Matti ottaa sormuksen esille taskustaan. Ja pujottaa sen Iidan sormeen.

 

- Voi, onpa ihana sormus! Niin kaunis! Iida huudahtaa. Nuoret suutelevat pitkään ja hellästi.

 

- Syödään nyt ennen kuin ruoka jäähtyy kokonaan. Matti tuumaa.

 

Ruoka maistuu taivaallisen ihanalle niinkuin yleensäkin Matin laittamat. Sitruuna maistuu raikkaalta lohen pinnalla. Lohi on paistettu juuri oikein. Se ei ole kuivunut vaan sopivan meheäksi paistunut. Lohkoperunat ovat paistuneet juuri sopivan rapeiksi ja ne on maustettu peunamausteella. Perunat maistuvat niin hyvälle, että ne vievät melkein kielen mennessään. Salaatti on ihanan raikasta. Punaviini on mehevän hedelmäistä. Jälkimauksi jää miellyttävä hedelmäinen maku.

 

Täydellinen rakkauden ilta. Nuoret tuumaavat siirryttyään makuuhuoneen puolelle. On ihanaa rakastaa.

 

P.S. Tarina on kuvitteellinen ja henkilöt eivät ole todellisia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat