Kirjoitukset avainsanalla työnhaku

www.pixabay.com

Ihminenhän on aikuinen oikeastaan vasta sitten, kun hän tienaa omat rahansa eikä pyydä vanhemmiltaan rahaa itsensä huolehtimiseen.

Useimmiten tämä aikuisuuden mitta täyttyy vasta sen jälkeen, kun on ollut jonkin aikaa täysi-ikäinen. Suurin osa 18 vuotiaista asuu vanhempiensa kanssa ja käy toisen asteen koulua. Joten heiltä ei edes edellytetä itsensä elättämistä. 

Minä en ole vaatinut lapsiltani rahaa kotona asumisesta enkä ruoasta, kun he ovat täysi-ikäistyneet. Sen verran minäkin olen pystynyt heitä tukemaan.

Isompi poikani muutti 20 vuotiaana pois kotoa eikä sen jälkeen ole pyytänyt minulta ikinä rahaa. Jotenkin hänkin vaan pärjää omillaan vaikka vielä opiskelee. Viettää opiskelijaelämää ja tekee vähän töitäkin. Hän siis jo selvästikin täyttää aikuisuuden kriteerit.

Pienempää poikaa olen aina välillä hoputtanut hakemaan töitä. Jotain kevyttä ja helppoa, jota voisi tehdä vaikka muutaman tunnin viikossa. Saisi itselleen käyttörahaa ja järkevää vapaa-ajan tekemistä. Minä en edelleenkään pyytäisi häneltä rahaa vuokraan enkä ruokaan. Pidän tärkeänä, että voin tukea häntä kunnes muuttaa pois kotoa.

Onko siis sopivaa hoputtaa aikuista lasta hakemaan itselleen töitä?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

No todellakin on sopivaa, jos on aikuinen! Pojat ovat tyttöjä hitaammin kypsyviä, mutta jos ei itse tajua, on hoputettava! Teet pojalle karhunpalveluksen, jos annat vetää lonkkaa kotipalvelujen äärellä. Lisäksi työnhausta tulee sitä sitä korkeampi kynnys, mitä vanhemmaksi pääsee: ei näytä CV:ssä työnantajan kannalta kovin hyvältä, jos ei täysi-ikäiseltä löydy työkokemusta. 

Taitaa kuitenkin olla kotona liian hyvä palvelu.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/4 | 

Kyllä poika auttaa minua arkiasioiden hoidossa. Tiskaa, käy kaupassa ja ruokaakin auttaa laittamaan.

Ja 15-17 vuotiaana oli useita kertoja leireillä isosena.

Koulu sujuu myös hyvin.

Hänestä saisi hyvän työntekijän, kun vain viitsisi hakea töitä!

Vierailija
3/4 | 

Onhan tuokin jo hyvä, että tekee ahkerasti kotiaskareita. Ei kaikki tee edes niitä. Miten muuten lukiolaisille mahtaa töitä löytyä tätä nykyä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat