Kirjoitukset avainsanalla Agatha Christie

Kuva: WSOY

"Agatha Christie (1890-1976) on eittämättä kuuluisin dekkarirouva. Hän loi englantilaisen salapoliisiromaaniperinteen, jonka jalanjälkiä monet tallaavat vielä tänäkin päivänä.

Christie kirjoitti elämänsä aikana noin 70 romaania sekä tukun radio- ja teatterikäsikirjoituksia, novelleja ym. Hän on myös tuottanut tekstiä salanimellä Mary Westmacott.

Tunnetuimpia Christien luomia hahmoja ovat neiti Marple sekä Hercule Poirot. Belgialainen Poirot oli keskushenkilönä jo hänen ensimmäisessä romaanissaan Stylesin tapaus, joka julkaistiin alun perin vuonna 1920.

Christie on aateloitu Englannissa. Hänet valittiin vuonna 2000 viime vuosisadan parhaaksi rikoskirjailijaksi dekkaristien kansainvälisessä kokouksessa USA:ssa." WSOY

 

"Idän pikajuna, joka jyskyttää eteenpäin matkalla halki Euroopan, pysähtyy yhtäkkiä keskellä yötä. Lumikinokset tukkivat radan autiolla seudulla jossakin Balkanilla. On kuolemanhiljaista. "Hermoni ovat varmaankin epäkunnossa", Hercule Poirot mutisee ja vaipuu jälleen uneen.

Herättyään Poirot huomaa, että häntä tarvitaan kipeästi. Yöllä on tehty murha. Amerikkalainen miljonääri Ratchett lepää vuoteessaan kuoliaaksi puukotettuna. Koskematon lumi junan ympärillä todistaa kuitenkin, että murhaaja on vielä junassa. Poirot aloittaa tutkimukset ja vetäytyy käyttämään pieniä harmaita aivosolujaan..." WSOY

 

Kirjan tiedot:

Teos: Idän pikajunan arvoitus

Tekijä: Agatha Christie

Kustantaja: WSOY

Vuosi: Äänikirja julkaistu 2017

Sivuja: 154, 7 h 36 min

Mistä: Kuuntelin Bookbeatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi, koska olen nähnyt tämän elokuvana. Olen toki lukenut tämän kirjana joskus teini-iässä, mutta se ei haitannut. En muista arvasinko loppuratkaisun oikein silloin teini-iässä. Nythän se olikin suhteellisen hyvässä muistissa, koska näin elokuvan jokin aika sitten. Ihailen Poirotin älyä selvittää vaikeimmatkin murhamysteerit. Ja vielä vanhanaikaisella tekniikalla.

 

Tämä kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin:

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä ja esinettä

12) Kirja liittyy Isoon-Britanniaan

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

33) Olen nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan

35) Kirjassa on yrittäjä tai yritys

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kävimme viikonloppuna miesystävän kanssa katsomassa tämän uuden version Agatha Christien Idän pikajunan arvoituksesta. Lue lisää www.finnkino.fi/Event/302399/

Elokuva oli hyvin tehty ja tykkäsin kovasti. Jännitys oli sopivaa. Arvasin kuitenkin loppuratkaisun. En muista oliko se kirjassa sama.

Olihan se pakko nähdä. Luin jo yläkoulu-ja lukioaikana kaiken Agatha Christien tuotannon, mitä kirjastosta löysin. Opin tuntemaan hyvin hänen kirjoittamistyylinsä. Viimeisiä lukiessani tiesin yleensä, että kuka murhaaja on ja mikä on hänen motiivinsa.

Olen seurannut jonkin verran hänen tuotantonsa pohjalta tehtyjä tv-sarjoja ja elokuvia, aivan kaikkia en kuitenkaan ole nähnyt. Vuosi sitten seurasin sarjan Eikä yksikään pelastunut. Tunnettu paremmin kirjana Kymmenen pientä neekeripoikaa. Se oli aivan kauhea!

Lue lisää Agatha Christiestä www.agathachristie.com/

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat