Kirjoitukset avainsanalla päiväunet

www.pixabay.com

Itse olen ollut aina huono nukkumaan päiväunia. Paitsi tietenkin yövuorojen jälkeen aamulla menen aina nukkumaan aamulla ja herään iltapäivällä. En miellä niitä päiväuniksi vaan minulla on silloin yö ja kunnon unet.

Olen monesti ollut vähän kateellinenkin toisille, kun he ovat osanneet mennä esim. työpäivän jälkeen nukkumaan pienet päiväunet ja sitten virkeänä touhuilleet kaikkea. Miesystäväni kyvystä nukkua päiväunia lomareissuillamme olen ollut myös kateellinen. Itse en vain ole saanut unta päiväsaikaan kuin harvoin. 

Olen kuitenkin kärsinyt univajeesta koko sen ajan, kun minulla on ollut lapset ja olen käynyt töissä eli siis toistakymmentä vuotta. Koko aikuisikäni. Arvelen ylipainoni johtuvan suurimmalta osaltaan tästä jatkuvasta univajeesta. Univajetta kertyy, kun on paljon aikaisia herätyksiä. Sen takia minua kauhistuttaakin, jos työvuorolistassa on useita aamuja peräkkäin. Minulle maksimi on kaksi aamuvuoroa putkeen. Onneksi minulla ei niitä ole viime aikoina ollutkaan liikaa.

Viimeisen vuoden aikana olen vähitellen huomannut oppineeni nukkumaan aina välillä päiväunia. Kompensoin niillä liian lyhyiksi jääneitä yöuniani. Huomaan tehokkuuteni parantuneen vapaa-ajallani. Nytkin kirjoittelen tätä postausta päiväunien voimalla. Kävin aamulla kosmetologilla ja kuntosalilla. Viime yönä en saanut unta ajoissa ja aamulla oli aikainen herätys. Nukuin siis taas univajettani pois. Nyt jaksan vielä lähteä ulkoilemaankin illaksi.

En välitä, vaikka päiväunien arvellaan kertovan ihmisen terveydentilasta. Minä nukun niitä täyttääkseni vajetta. Ihanaa, kun enää ei tarvitse kärsiä kroonisesta unen vähyydestä.

Onko sinulla univajetta? Nukutko päiväunia?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilen päätin skipata Black Fridayn. Eikä sitten tullut sopivaa matkatarjoustakaan Aurinkomatkoilta, joten se todellakin meni ohi minulta. 

Vietin vuorokauden miesystäväni kanssa. Kävimme katsomassa Bad Moms 2, joka oli ihan hauska.😀 Leffan jälkeen kävimme syömässä ihanat pizzat pizzeria Napolissa ja mahat täynnä kömmimme nukkumaan. Ja ehkä vähän pussailtiinkin.❤

Tänään aamulla käytiin aamupalalla ja kävelyllä. Törmäsimme elvytystilanteeseen. Siellä oli jo siis kaksi ambulanssia, kun osuttiin paikalle. Jos oltais tultu vähän aikaisemmin niin olisi vaan pitänyt syöksyä elvyttämään. Ilmeisesti mies selvisi, kun häntä lähdettiin siirtämään. Emme jääneet katselemaan, miten kävi.

Miesystäväni osti Makian paidan itselleen Black Friday tarjouksena Stockmannilta. Se oli kivannäköinen. Ja mikä tärkeintä hän itse piti siitä.

Ja jotta kenenkään ei tarvitse tuntea itseänsä huonommaksi näissä kulutustottumusasioissa paljastan, että muutama viikko sitten aloin himoita Lumenen kosmetiikkajoulukalenteria. Minulla ei ollut rahaa ostaa sitä, joten tilasin kalenterin Stockmannin verkkokaupasta laskulla. Bonuswayn kautta sain siitä ihan hyvät bonukset.

Mä tykkään Lumenen tuotteista ja niitä pikkupurkkeja on helppo kuljettaa mukanaan.😊

Tänään päästyäni takaisin kotiin, nukuin oikein kunnon päiväunet ja olen pyykännyt kolme koneellista pyykkiä. Järjestelin myös kulutusluottoasioitani. Otin lisää sitä isompaa lainaa ja maksoin pienemmät kulutusluotot pois. Olo on taas huojentuneempi!😊

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat