Kirjoitukset avainsanalla kulutusluotto

Kuvat: www.pixabay.com

Olen joutunut elämäni aikana ottamaan velkaa, koska rahani eivät ole riittäneet isoihin hankintoihin eivätkä aina elämiseenkään.

Opiskeluaikana nostin kaiken saatavilla olevan opintolainan. Opintolainaa minulla on vieläkin jäljellä n. 3000 eur. Maksan sen hitaasti pois, koska siinä on niin pieni korko. 

Opiskeluaikana aloitin myös ostelemaan osamaksulla tavaraa ja vaatetta. Hobby Hall oli silloin suosikkini. 

Jatkoin tätä ollessani äitiyslomalla ja kotihoidontuella. Töissä en käynyt ollenkaan. Mielestäni minulle riitti työksi lapsieni hoito. 

Monet ihmettelivät, miten pystyn ostelemaan kaikkea, vaikka en käy töissä. Ja vieläpä kun olen yksinhuoltaja.

Myöhemmin aloin pikkuhiljaa käydä töissä, mutta samaan aikaan innostuin ostelemaan vielä enemmän velaksi. Minulle ovat tuttuja lähes kaikki postimyyntikatalogit ja verkkokaupat sekä pikavippifirmat.

Minulle kertyikin oikein kunnon velat. Sain ne maksettua kokonaan pois muutamassa vuodessa tekemällä vakituisessa työssäni paljon ns. rahavuoroja.

Vähän aikaa tämän jälkeen olin todella varovainen kuluttaja. En ostanut mitään velaksi.

Lapset kasvoivat ja kulut kohosivat reippaasti, kun isompi aloitti lukion n. 4 v sitten. Tällöin minun piti alkaa turvautua erilaisiin luottoihin. 

Tällä hetkellä velkaa on kertynyt ihan kiitettävästi. Haluankin nyt panostaa siihen, että yritän kuluttaa mahdollisimman vähän. Ostan vain, mitä tarvitsen. En halua kuitenkaan kituutella. 

20 v päästä aion olla velaton. Silloin lapseni ovatkin jo nelikymppisiä, joten he toivottavasti pärjäävät omillaan.

Oletko sinä joutunut turvautumaan luottoihin? 

 

 

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Tuollainen velaksi eläminen on minulle täysin käsittämätön ja vieras elämäntyyli. Ja kyse ei ole siitä, että etten olisi kokenut köyhyyttä tai joutunut ottamaan velkaa. Kyse on asenteesta. Elin yliopisto-opintojen ajan (7 vuotta) opintotuella ja keikkatyötuloilla, ja opintolainaakin jouduin ottamaan. Se oli aina pettymys. En pidä velan ottamisesta, se on mielestäni erittäin vastenmielistä. Siksi myös olen aina maksanut velkani pois supernopeasti. Opintolainat maksoin pois vuodessa, kun pääsin töihin. Nyt nelikymppisenä pääsin vihdoin eroon asuntolainastakin. Myin velka-asuntoni mukavalla voitolla ja samalla vaihdoin halvempaan asuntoon - näin onnistui velaton asunto. Nyt on mukava vapauden tunne. Tulen kyllä ottamaan vielä velkaa (kesämökkiin), mutta juuri nyt nautiskelen tästä.

En ole koskaan pitänyt kulutusta tärkeänä. Jos minulla ei ole varaa johonkin, niin silloin sitä ei hankita. Olen ostanut kalliita taideteoksia, mutta säästänyt ensin rahat ja ostanut vasta sitten. En tarvitse Louis Vuittoneita, vaikka minulla olisi niihin nykyään jopa varaa.

Kotiäitiyden rahattomuus on myös koettu, mutta varauduin tähän etukäteen säästämällä pesämunan. Sen avulla olin kolme vuotta kotona. Yritän opettaa asenteeni myös lapselleni, onnellisuus ei tule materiasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä viikolla on tuntunut aivan äärimmäisen vaikealta pitää itsensä kurissa. Kaikkialla mainostetaan Black Friday tarjouksia. Tekee mieli ostaa kaikkea. Hyviä tarjouksia on paljon tällä hetkellä. 

Sitten kun vilkaisen pankkitilini saldoa, voin todeta jälleen, että varaa on tosiaan kyllä ruokaan,  mutta ei juuri muuhun. Black Friday saa mennä tänä vuonna ohitse! 

Yritän pitää kiinni siitä, etten ostelisi muuta kuin tarvitaan. Sillä tavalla pääsen jossain vaiheessa noista ottamistani kulutusluotoista eroon. Minulla on onneksi vakuutus isoimmassa luotossani. Jos sairastun tai jään työttömäksi en joudu konkurssiin. Huojentaa huomattavasti oloa! Siitä vakuutuksesta maksaa vähän ihan mielellään.😊

 

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat