Kirjoitukset avainsanalla Paineet

www.pixabay.com

Jo aivan pienestä tytöstä alkaen nainen joutuu kohtaamaan ympäristönsä asettamia paineita. Pienten tyttöjen pitää olla nättejä, kilttejä, rauhallisia ja auttaa äitiä kotitöissä. 

Kuitenkin olisi hyvä, jos tyttöjä ei opetettaisi olemaan liian kilttejä. Liika kiltteys kostautuu myöhemmässä elämässä. Olen itse saanut sen monesti kokea, että liialla kiltteydellä ei tässä elämässä pärjää. Olenkin aikuiseksi naiseksi kasvaessani oppinut olemaan vähemmän kiltti.

Naisiin kohdistuu paljon enemmän ulkonäköön liittyviä paineita kuin miehiin. Naisella pitää olla nätti naama ja hoikka, mutta kurvikas vartalo. Kuinka moni loppujen lopuksi on niin täydellisen kaunis. Varsinkin julkisuudessa olevien naisten ulkonäköä arvostellaan todella rankasti.

Itselläni on ollut jonkin verran ulkonäköpaineita. Paineet ovat helpottaneet iän myötä ja tällä hetkellä olen aikas sinut itseni kanssa. Olen ehkä ihan nätti ja kurvikas, mutta en todellakaan hoikka. Mutta olen hyväksynyt sen, että minusta ei koskaan tule täydellistä. Olen ihan hyvä tällaisena kuin nyt olen.❤

Työelämä ja raha-asiat tuovat paljon paineita naisille. Naiset joutuvat tekemään enemmän töitä sen eteen, että pääsisivät esim. johtavaan asemaan. Perhevapaat ja sairaan lapsen hoitaminen ovat pois naisen menestyksestä ja rahapussista useammin kuin miehen. Naiset tekevät useammin raskasta työtä esim. hoitoalalla, jossa palkat ovat tunnetusti matalat.

Itse koen usein riittämättömyyttä, kun työelämän vaatimukset lisääntyvät koko ajan. Yritän joka vuorossa tehdä aina parhaani, jotta voisin auttaa potilaitani. Aina en tähän pysty.

Koen paineita siitäkin, että pienen palkkani pitäisi riittää hyvään ja monipuoliseen elämään. Monesti olen pohtinut sitä, että en ole pystynyt tarjoamaan pojilleni tarpeeksi varakasta elämää. 

Koen paineita myös siitä, etten saa rahaa säästöön. 

Toivon, että paineet helpottaisivat ikääntymisen myötä.☺

Kommentit (2)

maarit71
Liittynyt2.3.2016
1/2 | 

Amen! :) Ihanan rehellistä asiaa, ja niin tuttua. Joitakin juttuja olen alkanut skippaamaan ajatuksella: mun ei tarvitse olla täydellinen tässä. Paskat, en tarvitse olla oikeastaan muuta kun itseni. Välillä jopa onnistuu. Välillä mehtään menee niin että tärinä käy.....

xox

Timo duunari, jonka ulkonäköä ...
2/2 | 

Hmm..pakko kysyä, että onko kirjoittajalla kovastikin kokemusta pienen pojan paineista tai miesten ulkonäköpaineista tai muista paineista. Meillähän on suomessa suurin syrjätyneiden joukko nimenomaan miehiä, samoin kaikilla niillä mittareilla mitkä liittyy ihmisen terveyteen miehet ovat ihan kärkipäässä siellä negatiiviselle puolella, miehet myös kuolevat nuorempina. Jotenkin se, että tehdään keinotekoisia vastakkainasetteluja sukupuolien välille ei ole tätä aikaa enää. Eikö olisi parempi, että ajateltaisiin niitä haasteita mitä ihmiset kohtaavat, kuin että ajateltaisiin asiaa aina sukupuolen kautta. Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista kuitenkin. Ja suomessa on epätasa-arvoa naisten osalta, mutta myös miesten osalta hyvin paljon. 

Tsemppiä kuitenkin kirjoittajalle omissa haasteissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat