Kirjoitukset avainsanalla Rahat loppu

www.pixabay.com

Kuukausi on jälleen vaihtunut. Kuinka nopeasti aika kulkeekaan. Minulle kuukauden vaihtuminen merkitsee aina sitä, että palkka on lähes kulutettu ja vielä on 2 vkoa aikaa tilipäivään. Siinä sitten onkin aika taas kerran miettiä omia kulutustottumuksiaan. 

Saan keskimäärin 2000 eur nettona käteen joka kuukausi. Tästä rahasta maksan vuokran ja ostan ruokaa itselleni ja pojille. Siihen se raha melkein sitten kuluukin. Loput rahat menevät pakollisiin, kuten sähkö, puhelinkulut, vakuutukset jne. Mitään ei jää säästöön, koska on ihan tarpeellista ostaa vaatteita, koulukirjoja ja harrastaakin jotain. Mieluummin käytän rahat elämiseen kuin säästämiseen.

Mielestäni en elä tuhlailevasti. Eläminen on vaan niin kallista ja sairaanhoitajan palkka työn raskauteen suhteutettuna aivan liian pieni.

Ei ihmekään, että haaveilen lottovoitosta! Senkin saaminen kuitenkin vaatii rahaa. 😑

Täytyy taas pähkäillä, että missä alkaa säästää!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 | 

Oletko ottanut selvää onko oikeutta asumistukeen? Asuminen on turhan kallista.

Lottoaja...eikä ole liikaa rah...
4/12 | 

Päinvastoin: jos on liikaa rahaa, ei tarvitse lotota :)

Outi
5/12 | 

Hyvä kirjoitus! Koskee niin monia... ihan liian monia... Tänäpäivänä kun ei se "hyvä koulutuskaan" enää tunnu riittävän... Jossain mennään nyt metsään...

Jaskas
6/12 | 

Noilla tuloilla vika on puhtaasti kulutustottumuksissa. Alle 18v maksettanee vielä elatusmaksuakin.

Opistotason työstä hulppea palkka, verovaroista eli muiden selkänahasta revittynä. Veroista maksettu vero ei auta pyörä pyörii yksityisellä rahoituksella.

Ihmettelijä
7/12 | 

"Mieluummin käytän rahat elämiseen kuin säästämiseen." Miksi sitten valitat, ettei rahaa jää säästöön? Kummallista, kun ei osata elää omien varojen mukaisesti.

Erkki Etumatka
8/12 | 

Kokemusta on. Entisenä ulosoton asiakkaana tiedän miltä tuntuu kun koko kuukaudelle jää käyttörahaa vuokran jälkeen 350 markkaa. Siitä pitäisi hoitaa polttoaineet, sähköt, sapuskat ja kaikki muu. Aikaa meni 23 vuotta saada asiat kuntoon. Positiivisella mielellä kuitenkin eteenpäin ja otsa kohti uusia pettymyksiä.

pienituloinen
9/12 | 

Mikäs tässä nyt oli se pointti? Kirjoittaja kertoo, että käyttää rahan mieluummin elämiseen tässä ja nyt, kuin laittaisi vähän syrjään rahaa. Oliko tämän tarkoitus kertoa, että sairaanhoitajan palkka on pieni, vai mikä tämän tarkoitus oli? Mielestäni 2000€ nettona käteen on ihan kohtuullinen palkka, mutta niinhän se on, että joillekin se ei riitä ja joillekin riittää, että siinä mielessä ei siltäkään suunnalta nyt löydy vastausta kirjoituksen ideaan?

Mutta kaikkea hyvää ja joulun odotusta kaikille.

säästöpossu
10/12 | 

tulot ja menot kannattaisi laittaa exceliin/paperille ja katsoa mistä voi säästää. se on sitä kun liian hyvään on itsensä päästänyt luopuminen jostain voi olla vaikeaa. itse tehnyt arjen säästöjä joista saan omallatavallaan kiksejä. salikortin 65e kk vaihto edullisempaan 19e kk.. ai että =)

kyllä tuolla nettotulolla pärjää hyvin pääkaupunkisedullaki oli yksin tai ei.

elämäntyyli paljonko kuluttaa tekee kukin tyylillään. ei siihen ole oikeaa tapaa.

pärjäähän työttömätkin pääkaupunkiseudulla.

muistan omasta opiskeluajasta (17-25vuotiaana )että kirjastosta sai esim lainattuja kirjoja.

mitään ei kannattaisi ostaa osa-maksulla vaikka olisi "kuluton" vääristää maksukyvyn kun on velkaa. niissä on kuitenkin joku piiokulu. 5 e per lasku vielä auts..

Vierailija
11/12 | 

Mun mielestä sun pitäis saada asumistukea, ei noin voi olla että kovin koulutettu, vaan 2 lasta joista toinen kohta menee töihin, ja kaikki rahat menee! Ottaen huomioon vielä rankan menneisyyden raha asioissa.!

Vierailija
12/12 | 

Meidän 2 hengen opiskelijataloudessamme tienataan YHTEENSÄ n. 900€/kk. Syömme hyvin ja vuokran lisäksi varaa jää autonkin ylläpitoon.

Jos 2000€ oikeasti loppuu kesken, kyse on puhtaasti puutteellisista taloustaidoista. Eihän sillä herroiksi tietenkään elä, mutta eipä se herroiksi eläminen mikään ihmisoikeus olekaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat