Kirjoitukset avainsanalla palkka

www.pixabay.com

Koko marraskuun on ollut mielessä, että teen postauksen tästä aiheesta. Mutta nyt vasta tuntuu siltä, että oikeasti teen sen. Todennäköisesti tämä postaus tulee keräämään lukuisia kommentteja siitä, miten hyvät tulot minulla on ja mihin ikinä olen edes luottoja tarvinnut. Teen tämän silläkin uhalla, että tiedän jo etukäteen saavani näitä kommentteja.

Eli siis viime vuonna ( 2018 ) sain tuloja palkkatyöstäni sairaanhoitajana yhteensä 38942,53 eur. Monen mielestä tämä on iso summa, mutta minä joka olen elänyt tätä elämääni tiedän, että tiukkaa tekee noilla tuloilla, kun olet yksinhuoltaja. Rahat riittävät kyllä peruselämiseen, mutta siihen se sitten jääkin. Asumistukea ei esim. saa näillä tuloilla. Veroja maksoin koko vuoden 21,5 %.

Ansiotulojen lisäksi minulla on ollut 2 eur pääomatuloja v. 2018. En ole ihan varma, että mistä ne ovat kertyneet, mutta veikkaan, että S-Asiakasomistajuudesta jotenkin.

En valita tilanteestani tällä hetkellä. Velkani hoidan vähitellen pois. Joskus velkojen miettimiseen kyllästyy ja niistä haluaisi äkkiä eroon. Takaisinmaksu vie aikaa. En halua vetää itseäni liian kireälle. Haluan elääkin samalla. Mutta eihän minulla periaatteessa ole mikään kiire. Siihen on vielä 18 vuotta, kun olen 60 vuotias. Silloin siis tavoitteena olla velaton.

Sain muuten veronpalautusta tältä vuodelta 192 eur. Ne rahat käytin elämäni rahoittamiseen. Minulla kun on yleensä aina rahat vähissä jo pari viikkoa ennen palkkapäivää. Tässä suhteessa taidan olla aika tavallinen palkansaaja. Ylihuomenna onneksi taas on palkkapäivä.

Tänä vuonna olen tienannut jo enemmän kuin viime vuonna. Silti rahat ovat aina vaan vähissä. Mutta en valita siitä vaan olen kiitollinen, että minulla on työpaikka, vaikka työ minua aina välillä väsyttääkin. Väsymys kuuluu tavalliseen elämään ja siitä kyllä selviää lepäämällä tarpeeksi.

En anna raha-asioiden masentaa itseäni enempää ja en pohdi niitä enempää tällä erää. Seuraavan postauksen aihe siis jotain muuta!

 

 

Kommentit (5)

Yrittäjä
1/5 | 

Me tienataan miehen kanssa yrittäjinä yhteensä vuodessa tuon verran. Meillä on yksi lapsi ja asuntolaina. On tässä ihan hyvin pärjätty.

Inka
2/5 | 

Raha on jännä asia kun joku on hyvin onnellinen elämässään pienillä tuloilla ja toinen tarvitsee isot tulot saavuttaakseen saman onnellisuuden ja tyytyväisyyden asteen. Itse olen myös yksinhuoltaja ja yksin elätän itseni ja lapseni. Olen tyytyväinen omaan tilanteeseeni vaikka välillä saisi olla enemmän tunteja vuorokaudessa jotta pystyy antamaan tarpeeksi aikaa sekä työlle että lapsille. Omat vuositulot olivat siellä 50 000-100 000 € välissä.

Vierailija
3/5 | 

En oikeastaan ymmärrä, miksi julkaiset tulosi kaiken kansan nähtäväksi. Onko kyseessä se, että haluat kehuskella ansioillasi, vai mikä on pointtisi?

Yleensä kansalaiset eivät mielellään kerro tarkkaa summaa vuosiansioistaan. No jokainen tyylillään!

Kai sä olet veloton 60-vuotiaana, kunhan maltat elää tulojesi mukaan, etkä ota hetken mielijohteesta taas uutta luottoa.

Vierailija
4/5 | 

Mieheni tienasi saman verran kuin sinä. Minä 330000 euroa. Kaksi täysikäistä lasta. Kerran vuodessa pystytään tekemään jonkun tasoinen ulkomaanmatka, tänä vuonna ei päästy, kun oli lasten valimsumisjuhlaa ja kaikkea ylimääräistä. Oma ralo maksettu kahden vuoden päästä pois, näin ollen olen velaton 50 v. Kaksi autoa, vene. Olen tyytyväinen elämääni, välillä on ollut tiukkaa, mutta pärjätty on, ollaan onnekkaita kun ollaan terveitä koko perhe. Ja lasten koulutukset ollaan pystytty maksamaan sekä heidän harrastukset. Lapsilisät saatiin, eikä muita tukia olla saatu koskaan. Tehty molemmat paljon töitä, ei mitään ylimääräisiä vapaita eikä sairauslomia. Olen onnekas.

Vierailija
5/5 | 

Kiva kun kerroit tulosi.

Omat tuloni tulevat tänä vuonna olemaan hieman päälle 40 000 e. Pärjään tuloillani loistavasti, mutta se on tähän lisättävä, että en ole yksinhuoltaja. On helpompaa, kun on toinen jakamassa arjen kuluja.

Oletko koskaan käynyt juttelemassa esim. talousvalmentajan tms kanssa? Tai en tiedä, onko sellaisia, mutta jotainhan taloudenhoidossa on ”vialla” kun raha on koko ajan loppu. Ymmärrän tosiaan, että yksinhuoltajana joudut varmasti laskemaan rahat tarkkaan, mutta velkaantumisesi on huolestuttavalla tasolla. Noilla tuloilla pitäisi kyllä pärjätä, vaikkei suuria säästöjä olisikaan.

Toivotaan, että velkataakkasi pikkuhiljaa helpottaa. Toivon, ettet velkaantuisi ainakaan lisää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Kerran vuodessa saan aina vähän isomman tilin. Heinäkuussa meille maksetaan lomarahoja. Näistä tosin on valitettavasti vähennetty se 30 %. Meiltä pienituloisilta on ollut helppo ottaa pois. Olemme vähään tyytyväisiä. Ja meidän pitäisi aina vaan muistaa iloita siitä, että meillä on töitä. Useimmiten muistankin iloita.

Kivaa, kun kerrankin laskujen maksun jälkeen jäi oikeasti vähän enemmän käyttövaroja kuin normaalisti. Todennäköisesti ei tarvitse käyttää luottokorttia ennen seuraavaa tilipäivää elokuussa.

Olisipa minulla aina tällainen vähän parempi tili niin ei olisi kertynyt velkaa. Olisin pärjännyt tällä summalla eli nettona 2900 eur todella hyvin. Hassua ajatella, että jotkut saavat aina tämän suuruisen tilin tai jopa paremman. Kyllä heidän kelpaa ja on helppo antaa toisille säästämis-ja sijoittamisvinkkejä. Mitenkähän kävisi, jos he saisivatkin yhtäkkiä vain 2000 eur kuukaudessa? Ei olisikaan enää yhtä helppoa saada rahaa säästöön ja sijoitukseen.

Minä en tee mitään erikoista näillä rahoilla vaan elän kerrankin varojeni mukaan. Mihin sinä käytät lomarahat?

Kommentit (3)

Mom
2/3 | 

Matot pesetetty, koira hammashoidossa käytetty, uusi passihakemus laitettu ja auton huolto kilpailutettu sekä varattu. Ai niin, kaksi ämpärillistä mansikoita kerätty maatilalta.
Joillekin nämä voivat tapahtua kustannuksineen missä kuukaudessa vain, mulle ainoastaan heinäkuussa. Joillekin lomarahat ovat ylimääräistä tuloa, minulle ei. Ehkä ensi vuonna saan sen +30% säästöön, vaikka ihanan joulun järjestämistä varten.

Yrittäjä
3/3 | 

Minä tienaan nettona 1500-2000 e/kk riippuen kuukaudesta (olen yrittäjä). Saan laitettua rahaa joka kuukausi säästöön ja sijoituksiinkin enkä koe, että jäisin jostain paitsi. Kyllä se on kulut mitkä on liian suuret, jos pitää 2 tonnista valittaa.

Vierailija
4/3 | 

Itse saan bruttona suurinpiirtein tuon verran ja pitkän työttömyyden jälkeen rahaa on melko ruhtinaallisesti, vaikka elatusmaksut (mihin sitä rahaa muualle laittaisi kuin lapsiinsa) ja polttoaineet (työmatkat täällä maalla) vievätkin ison osan. Tosin pari ekaa tiliä on mennyt aika nopeasti, kun on joutunut hommaamaan esim. vaatteita, joilla kehtaa olla ihmisten ilmoilla. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Tänään olenkin miettinyt työpäivän jälkeen lähinnä raha-asioitani. Kävin katsomassa palkkakuittejani ja olin positiivisesti yllättynyt tämän kuun sairaanhoitajan palkastani. Lisiä tuleekin yllättävän hyvin. Olin ihan varautunut useamman satasen pienempään tiliin. En siis todellakaan valita. En valita myöskään saamastani blogipalkkiosta. Se on kiva lisä velkaiselle ihmiselle.

Maaliskuussa käytin blogipalkkani ostamalla aikaa. Otin palkatonta. Se tuntui sillä hetkellä sopivalta ratkaisulta. Koin olevani väsynyt. Tässä kuussa taas tunsin tarvitsevani rahaa. Koen olevani rahaton.

Haluan alkaa käyttää rahaa suunnitelmallisemmin. Tässä aion käyttää apuna Jars metodia. Jonka idea on tämä:

Eli te muut voitte alkaa käyttää tätä niin, että 55% menee välttämättömään elämiseen ( vuokra, ruoka, sähkö, vesi jne ), 10 % pitkäaikaissäästämiseen, 10% lyhytaikaissäästämiseen, 10 % hauskanpitoon, 10 % itsensä kehittämiseen ja 5% esim. lasten kouluttamiseen. Voit myös itse miettiä itsellesi sopivat prosentit.

Minun kannattaa käyttää 50 % elämiseen ja 50 % velkoihin. Lisät ja blogipalkkio mahdollistavat tämän. En koe olevani liian tiukoilla. Olenhan joskus pärjännyt vähemmälläkin.

Tilasin itselleni uuden verokortinkin tänään. En halua joutua ensi vuonna maksamaan mätkyjä. Tänä vuonna saan palautusta 192 eur.Olen ihan tyytyväinen tähän, koska en ole yrittänyt säästää pitämällä liian isoa veroprosenttia. Veroprosentti on ollut sopiva minulle. Sain vissiin jotain hyvityksiä veloistani.

Tällä tavalla aion päästä veloistani eroon nopeammin. Mielestäni tavoitteeni olla velaton 60 vuotiaana on realistinen. On myös realistista vielä sijoittaa rahaa järkevästi ja hankkia esim. asumisoikeusasunto. En pidä tilannettani mitenkään toivottomana.

Niin kauan kuin on elämää, on myös toivoa!

Miltä näyttää sinun rahatilanteesi tällä hetkellä?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kuinka paljon sinulla on lainoja? Ilmeisesti useita kymmeniä tuhansia? Olisi mukavaa jos joskus avaisit ihan lukuja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Olen oppinut saamaan palkan tililleni aina joka kuukauden 15. päivä. Aiemmin pidin tätä itsestäänselvyytenä. Eihän palkka voi jäädä tulematta tai hävitä tililtä. Palkka on jotain pyhää, mihin muut eivät saa koskea.

Säännöllinen palkka luo turvallisuuden tunnetta ja jatkuvuutta. Palkan avulla maksat vuokran, sähkön, vakuutukset, ostat ruokaa perheelle jne. Ilman palkkaa elämä on hyvin erilaista. Vaikeampaa. Tiedän tämän, koska minulla ei aina ole ollut palkkaa, silloin nuorempana, kun opiskelin ja hoidin lapsia kotona. 

Syyskuussa palkkapäivänä minut ryöstettiin. Minun kortillani oli ostettu amerikkalaisessa verkkokaupassa 2000 dollarin arvosta jotakin. Onneksi summa oli niin älytön. Pankin tekoäly oli hälyttänyt ja korttini suljettu. Korttini oli kopioitu jossakin.

Järkytyin todella paljon. Tämä oli jotain sellaista, mitä ei kuvitellut koskaan tapahtuvan itselleen. Aloin järjestellä asioita. Tein rikosilmoituksen ja otin yhteyttä vakuutusyhtiö mysafetyyn. Minulla on korttivakuutus. Tämä asia helpotti suunnattomasti oloani ja olinkin suhteellisen rauhallinen.

Tilanne ratkesi kuitenkin onneksi nopeasti ja onnellisesti. Seuraavana aamuna rahat olivat palautuneet tililleni. Verkkokauppa oli purkanut kortillani tehdyn oston. 

Lokakuussa olin ihan peloissani, että taas tapahtuu jotain palkkapäivänä. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt.

Kunnes tuli tammikuu. Ja organisaatiomuutos työpaikalla. Palkanlaskennassa oli minun kohdallani tapahtunut paha moka. En saa kokonaista tiliä maanantaina. Minun peruspalkastani oli ulosmitattu 500 eur, vaikka minulla ei ole mitään ulosotossa. Ulosotto lupasi palauttaa rahat minulle heti, kun saavat ne heidän tililleen.

Tämän lisäksi meillä kaikilla oli oudot palkkalaskelmat. Kaikki joutuivat pelkäämään, että tili ei tulekaan maanantaina!

Ja tammikuussa lomailevat joutuvat odottamaan lomalisiään kuun loppuun!

Minä pelkään varmaan koko viikonlopun, että tilini onkin jostain syystä tyhjä maanantaina. Olen monella tapaa riippuvainen palkasta. 

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Aika jännä, että palkanlaskennassa on käynyt tuollainen moka. Itsellä ei ole kokemuksia. Mutta kaverini kortti kopioitiin jossakin ja sillä oli osteltu muutaman kerran, ennen kuin hän huomasi. Onneksi sai rahat takaisin pankilta, sillä se selvitettiin ettei hän ole korttia käyttänyt. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat