Kirjoitukset avainsanalla asuminen

www.pixabay.com

Olen ennenkin blogissa maininnut, miten edullinen vuokra-asunto minulla on. Tällä hetkellä vuokra on vain 554,50 eur / kk. Neliöitä on 66 ja huoneita kolme. Tässä asunnossa on siis ihan hyvin mahtunut asumaan äiti ja kaksi poikaa. Tällä hetkellähän kotona asuu vain yksi poika.

Isommalla on oma opiskelija-asunto lähellä kouluaan. Hän siis asuu vuokralla ja Kela maksaa lähes kokonaan hänen vuokransa asumistuen muodossa.

Tämän minun asuntoni vuokraa on viimeksi korotettu vuoden 2017 alusta alkaen. Joten nyt sitten ensi vuoden alusta vuokra nousee 13,3 eur/ kk yleisen kustannusnousun johdosta. Eli vuokra on silloin sitten 567,80 eur/kk.

Tämän korotuksen vuoksi ei vielä tarvitse vaihtaa pienempään asuntoon. Se on ajankohtaista sitten, kun pienempi poika muuttaa pois kotoa. Jos siis jaksan silloinkaan muuttaa. Muuttaminen on raskasta puuhaa.

Olen kiitollinen, että olen saanut asua tässä halvassa vuokra-asunnossa. Omistusasuntoon minulla ei olisi varaa ollutkaan enkä ole siitä asiasta edes katkera. Mieluummin olen käyttänyt rahojani kaikkeen muuhun. Omistaminen ei ole minulle tärkeää.

Kohoaako sinun vuokrasi? Entä muut asumiskustannukset?

P.S. Niin ja asumistukea minulle on tosiaan maksettu viimeksi joskus kauan sitten, kun olin hetken työttömänä. Peruin sen heti, kun sain taas pitkän sijaisuuden.

 

Kommentit (1)

Käyttäjä28993
Liittynyt24.1.2019
1/1 | 

Meillä on asumisoikeusasunto ja vuokra kohtuullinen, joka vuosi se kyllä vähän

nousee , ensivuonna 2 euroa.

Muutimme tähän omakotitalosta joka jäi liian isoksi lasten muuttaessa omilleen. Ostamistakin

harkittiin mutta päädyimme tähän ratkaisuun harkinnan jälkeen. Listasimme hyvät ja vähemmän hyvät

puolet ja emme ole katuneet.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Joskus luin artikkelin naisesta, joka oli vanhemmiten muuttanut hotelliin asumaan. Hän koki olevansa siellä paremmassa turvassa kuin yksin asuessaan. Viimeistään siivooja löytäisi hänet huoneeseen tullessaan.

Itse olen joskus leikitellyt ajatuksella, että muuttaisin hotelliin asumaan sitten kun kuopuskin muuttaa pois kotoa. Jostain hotellista saisi varmasti hyvän kuukausihintatarjouksen. Minulle sopisi parhaiten kaupungin keskustassa oleva hotelli, josta on helppo liikkua minne vaan. Aamupala kuuluisi tietenkin hintaan joka aamu. Sopivassa hotellissa on myös ilmastointi. Plussaa on, jos löytyy kuntosali ja uima-allas.

En tiedä jaksaisiko hotellissa asua kuitenkaan kovinkaan pitkään. Voihan olla, että leppoisa ja liian helppo elämä alkaisivat pitkällä tähtäimellä tympiä. Mutta voihan sitä aina leikitellä tällä ajatuksella.

Oletko sinä joskus asunut hotellissa? Tai oletko sinäkin leikitellyt ajatuksella hotellissa asumisesta?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat