Kirjoitukset avainsanalla yksinäisyys

www.pixabay.com

Kysymällä tämän kysymyksen voit lievittää jonkun ihmisen yksinäisyyden tunnetta. Jollekin voi olla iso asia, että juuri sinä kysyt häneltä kuulumisia. Osoitat hänelle, että sinä välität.

On paljon ihmisiä, jotka ovat yksinäisiä. Usein taustalla voi olla syrjäytymistä, mielenterveysongelmia tai muuta sairautta. Yksinäisyys ei ole aina itse valittua.

Jotkut voivat kokea todella masentavana ja musertavana yksinäisyyden. Heillä saattaa olla syyllisyyden tunteita ja itsesyytöksiä. Joku voi kokea olevansa totaalisen epäonnistunut ihminen yksinäisyytensä vuoksi. Hän miettii, miksi ei kelpaa muiden seuraan, mitä on tehnyt väärin.

Joskus masentuneella ihmisellä voi olla kuolemantoiveita ja hän voi jopa pohtia keinoa, millä tappaisi itsensä. Useimmiten hän ei kerro näistä aikeistaan kenellekään. Siksi onkin niin vaikeaa arvioida sitä, kuka mahdollisesti voisi olla vaarassa tehdä itsemurhan. Usein se ei ole hän, joka siitä suureen ääneen huutaa. Vaan juuri se, joka on hiljaa näistä ajatuksistaan.

Toivon tietenkin, että kukaan ei ikinä enää tekisi itsemurhaa! Olkaa ihmisiä toisillenne ja välittäkää omista läheisistänne. Muistakaa kysyä usein, että mitä sulle kuuluu? Lyhyt lause, mutta voi merkitä jollekin koko elämää. Kertoo välittämisestä. Välitetään toisistamme!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

On keskikesä. Aurinko paistaa ja kaikilla on hauskaa. Vai onko?

Monille juhannus ei ole iloinen juhla. On yksinäisyyttä ja ikäviä perheolosuhteita. Monet juovat liikaa alkoholia ja tekevät humalassa hölmöjä. Joku saattaa jopa hukkua saatuaan päähänsä lähteä uimaan tai veneilemään päihtyneenä. Suomalainen juhannus ei aina ole iloinen perhejuhla.

Monia ihmisiä juhannus ahdistaa ja masentaa. Jotkut eivät haluaisi olla yksin, mutta kun ei ole kavereita tai sukulaisia, joiden kanssa viettää aikaa. Sitten ollaan vaan yksin. 

Yksinäisyyttä voi lievittää esim. hankkimalla lemmikin, aloittamalla uuden harrastuksen, katselemalla tv:tä ja lukemalla kirjoja. 

Ahdistuksesta ja masennuksesta kannattaa käydä puhumassa myös ammattiauttajan kanssa. Sitä kautta voi saada näkökulmaa omaan tilanteeseensa ja löytää keinoja hallita omaa ahdistusta ja masennusta.

Itseäni ei juhannus ahdista, mutta tiedän sen olevan ahdistavaa aikaa monelle ihmiselle. 

Sinä, jota ahdistaa, älä jää yksin tunteesi kanssa vaan pura se johonkin itseäsi piristävään ja kehittävään toimintaan. Et ole ainoa, jota ahdistaa.

Hyvää juhannusta kaikille! Olit sitten yksin tai porukassa juhlimassa.

Toivottavasti sait voimaa tästä!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat