Kirjoitukset avainsanalla työ

www.pixabay.com

Tulipa taas valvottua muutama yö töissä. Tänään on taas ihana olla, kun pääsee illalla omaan sänkyyn pitkäkseen ja saa nukkua. Yövuorot vaativat veronsa, mutta niitä on silti kiva tehdä, koska ne katkaisevat kivasti päivävuoroputkia. Valvon aina kaksi yötä kerrallaan ja se sopii minulle hyvin.

Yksi asia mikä minua usein yövuorojen aikaan vaivaa on ruoansulatusvaivat ja suoleni ärtyy valvoessa helpommin. Valvoessa on pakko syödä yöllä tasaisesti, jotta pysyy hereillä eikä pökerry kesken töiden. Kahvia en enää juo juurikaan, mutta teetä tulee juotua reilummin yövuorojen aikaan.

Minun kannattaa olla aika tarkka siinä, mitä syön yövuorojen aikaan. Ruokana on salaattia ja kasviskeittoa. Lisäksi rahkaa ja banaania. Luulen, että banaanin syöminen tasoittaa sopivasti vatsaa. Liikaa herkuttelua kannattaa yövuorojen aikaan välttää.

Yövuorojen jälkeen on monesti kova nälkä. Monesti on tullut sorruttua syömään jotain epäterveellistä. Tänään söimme pinaatti-ja porkkanaohukaisia kera kevyt majoneesisalaattien ja lisänä kurkkua sekä tomaattia. Eli ei ollut ruoka sieltä raskaimmasta päästä.

Onneksi kuitenkin suoli palautuu muutamassa päivässä normaaliin toimintaan. Mutta luulen, että jos vaan miettisin vielä tarkemmin, että mitä syön ja juon niin tämä ärtyvän suolen vaiva voisi kadota minulta kokonaan.

Kesän jälkeen muutenkin haaveilen kevyemmästä olosta. 

Mites sinä ärtyykö suoli helposti? Ja mitä vinkkejä sinulla olisi antaa minulle yövuorojen aikaiseen ruokavalioon?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Minun työnkuvaani kuuluu tehdä kolmen viikon aikana kerran kaksi yövuoroa peräkkäisinä päivinä. Mielestäni tämä on ihan sopiva määrä yövuoroja. Tykkään yövuoroista, koska ne tuovat pientä vaihtelua päivävuoroissa työskentelyyn.

Huomaan yövuorojen kuitenkin väsyttävän itseäni. Ennen yövuoroja yritän aamulla nukkua pidempään. Myöhemmin päivällä en sitten enää unta saa vaan valvon seuraavaan aamuun asti, kunnes pääsen kotona nukkumaan. Uni tuleekin aina hyvin. Laitan herätyksen klo 15, jotta ehdin tehdä edes jotain yövuorojen välissä. Mitään raskasta en kuitenkaan tee. Sitten taas valvon seuraavaan aamuun kunnes pääsen kotona nukkumaan. Tällöinkin pyrin heräämään iltapäivällä, jotta saisin nukuttua seuraavana yönä. Puuhastelen illan ajan kevyitä juttuja. Sitten menen myöhään illalla, kun alkaa väsyttää vuoteeseen ja vaikka luen jotain. Uni tulee aina ennemmin tai myöhemmin. Herään yleensä seuraavana aamuna aamupäivällä. Olen ihan virkeä. Kuitenkaan en ensimmäisenä vapaapäivänä yleensä rasita itseäni esim. menemällä kuntosalille. Menen sinne vasta toisena vapaapäivänä.

Tällä tavalla minä aina palaudun öistä. Eli siis nukkumalla univajeen pois. Yritän syödä terveellisemmin ja liikkua edes jonkin verran. Enkä käytä juurikaan alkoholia, joka hidastaa palautumista. Mielestäni olen pärjännyt ihan hyvin näin. Sairaslomilla en juurikaan ole ollut.

Vielä jaksaa tehdä yövuoroja. Mites sinä? Tykkäätkö yövuoroista ja palaudutko hyvin?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Nykyään puhutaan paljon sijoittamisesta. Mielestäni sijoittamista on monenlaista. Sijoittaa voi sekä aikaa että rahaa. 

Aikaa voi sijoittaa esim. omaan hyvinvointiin, parisuhteeseen, lapsiin, ystäviin, työhön jne. Jokainen meistä sijoittaa aikansa niin kuin itse parhaaksi näkee. Rahan tarve tosin usein sanelee sen, että kuinka paljon meidän on pakko panostaa työhön. Ihanteellista tietenkin olisi, että mahdollisimman vähällä työllä saisi riittävän hyvät tulot. Silloin jäisi enemmän aikaa kaikkeen muuhun.

Itselläni on sellainen tilanne, että minun on tehtävä täyspäiväistä työviikkoa, jotta rahani riittävät mukavaan elämään. Mukava elämä on mielestäni sellaista, että ei tarvitse kituutella  vaan rahat riittävät muuhunkin kuin vuokraan ja ruokaan.

Onneksi työnteosta saa muutakin kuin vain rahaa. Aikuisten lasten vanhemmille työelämä on juuri hyvää ajanvietettä. Voit vielä kokea olevasi tarpeellinen, vaikka kasvatustyösi onkin jo tehty. Vanhemmuuden kokemuksista on yleensä hyötyä työelämässäkin. Työhön kannattaakin siis panostaa aikaa, mutta vain sen ajan mistä sinulle maksetaan. Vapaa-ajalla kannattaa irrottautua työkuvioista niin jaksaa paremmin ja pitempään.

Vapaa-ajallani panostan omaan hyvinvointiini, koska muuten en vaan jaksa. Yritän nukkua ja syödä hyvin. Liikkua ja levätä. Vapaa-ajalla rahaa kuluu yleensä enemmän kuin töissä ollessa.

Rahaa sijoitan omaan hyvinvointiini. Hyvään ruokaan, matkusteluun jne. Lapsiin tulee sijoitettua sen verran, mitä pystyy. Periaate kuitenkin, että aikuisen lapsen tulisi pärjätä omillaan. Välillä voi auttaa maksamalla vaikkapa jonkun lapsen laskun.

Itse sijoitan mieluummin aikaa lapsiini. Olen heille läsnäoleva aikuinen, jolle voi puhua ihan mistä vaan. Uskon, että tästä on enemmän hyötyä pitkällä tähtäimellä kuin rahan antamisesta.

Kirjoitan tätä postausta silmät ristissä. En saanut nukuttua päiväunia tänään. Joten kohta menen nukkumaan ja sijoitan monta tuntia uneen. Huomenna jaksaa sitten touhuta koko päivän omia asioitaan. Sijoittaa omaan hyvinvointiin.

Hyvää yötä teillekin! Ja muistakaa sijoittaa edes vähän itseennekin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Viime aikoina olen miettinyt suhdettani työhön, kun olen tehnyt pidempiä työpäiviä. Pidemmät työpäivät johtuvat tämän listan yövuoroista. Ensi listassa minulla taasen sitten on kaikki aamuvuorot normaalia lyhyempiä. Lyhyempi päivä on psyykkisesti paljon kevyempi kuin esim. tunnin normaalia pidempi työpäivä.

Tässä listassa tein myös yhden tuplavuoropäivän ja nyt minulla sitten on tällä viikolla yksi ylimääräinen vapaa. Se tuntuu paremmalta palkalta kuin ylityökorvaukset ainakin minun mielestäni ja juuri tällä hetkellä.

Töissä tykkään, että minulla on koko ajan jotain tekemistä ja kyllähän sitä tekemistä tietysti isolta osastolta löytyykin. Tykkään hoitaa aina yhden asian kerrallaan kuntoon. Se ei aina tietenkään toteudu niin vaan yleensä on monta hommaa päällekkäin ja keskeytyksiä tulee ihan koko ajan. Tämä vaikuttaa muistiin kuormittavasti ja heikentävästi varsinkin kun tekee pitkiä työputkia.

Tykkään kuitenkin työstäni ja tarvittaessa teen tuplavuoroja ja otan korvauksen vapaana, jos se vaan on mahdollista.

Hoitajan töiden lisäksi olen alkanut pitää tätä blogia. Tämä on minulle harrastus, josta saan ainakin henkistä pääomaa itselleni. Se on mielestäni rahaa arvokkaampaa. Mutta mielestäni on myös kivaa, että blogilla voi tienata vähän ylimääräistä rahaa. Tai saada joskus jotain kivaa tavaraa.

Kesäkuussa kokeilen, miten blogiin vaikuttaa, että päivitän sitä lähes päivittäin. Tällä hetkellä huomaan ainakin olevani jotenkin koostuneempi, kun terapoin itseäni päivittäin. Mielestäni tämä blogi kohentaa hyvin minun omaa psyykkistä kuntoani.

Mietin vaan, että alkaako tämä olla jo työnarkomaniaa, kun teen pitkää päivää ja haalin itselleni tehtäviä. Ja vapaa-ajalla haluan laittaa ruokaa, siivoilla, käydä kuntosalilla ja tehdä kaikkea, mistä voi sitten vaikka päivittää blogiin.

Lapsethan minulla jo huolehtivat itsestään, joten kai tämä sopii minulle hyvin juuri tässä elämänvaiheessa. Olen vielä nuori, mutta lapset jo aikuisia. 20 vuotta sitten jo tiesin , että minun elämäni on 40 vuotiaana jotain aivan muuta kuin lapsentahtista elämää. Olen kiitollinen tästä.

Tästä kirjoituksesta voi päätellä sen, että minulla on taipumusta työnarkomaniaan, mutta osaan kuitenkin aika hyvin rajata itseäni esim. ottamalla ylityökorvauksen aikana.

Onko sinulla taipumusta työnarkomaniaan? 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat