Kirjoitukset avainsanalla terveys

www.pixabay.com

Huomenna alkaa marraskuu. Olen valinnut itselleni kuukauden haasteeksi joogahaasteen. Aion joka päivä marraskuussa joogata 15 min kotona omassa olohuoneessani.

Valitsin tämän haasteen, koska kaipaan juuri tällä hetkellä kehoahuoltavaa lempeää liikuntaa. Muuten kävelen päivittäin ja käyn salilla viikottain. Jooga siis todella tekee hyvää näiden lisäksi.

Odotan saavani joogan avulla:

 1. Rentoutusta
 2. Liikkuvamman vartalon
 3. Paremman kunnon
 4. Kapeamman keskivartalon
 5. Paremman keskittymiskyvyn
 6. Terveemmän sydämen
 7. Tyytyväisyyttä itseen ja muihin
 8. Parempia unia
 9. Rakkauden tunteen lisääntymistä itseä ja muita kohtaan

Ihania asioita, jotka toivottavasti kohta ovat minun. Olen taas ihan innoissani uudesta haasteestani. Toivottavasti en ole yhtään sairaana seuraavaan kuukauteen. Lokakuu menikin ilman mitään sairastelua. Ehkäpä käveleminen raikkaassa ilmassa piti pöpöt loitolla minusta.

Ota sinäkin osaa marraskuun joogahaasteeseen https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/marraskuun-joogahaa...

Mitä sinä odotat tältä haasteelta?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Niin se kuukausi on vaan kulunut ja kävelyhaaste kävelty loppuun asti. https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Itse olen kävellyt päivittäin ainakin tunnin ajan. Puhelimeni on laskenut askeleitani. Mutta töissä ja kotitöitä tehdessä se ei tiedä askeleistani, koska en pidä puhelinta mukanani työskennellessäni. Jalkojen päällä joutuu joskus olemaan lähemmäs 8 h. Silloin ei kyllä tarvitse enää erikseen lenkille lähteä.

Aion jatkaa kävelemistä juuri niin, että työpäivinä hyötykävelen paikasta toiseen. Vapaapäivinä aion tehdä ihan kävelylenkkejä, jotta saan päivän tavoitteen täyteen.

 

Tässä 8 syytä jatkaa kävelyä jatkossakin. Kävely:

 1. Ehkäisee kansantauteja
 2. Auttaa pitämään liikakilot kurissa
 3. Pienentää syöpäriskiä
 4. Parantaa lihaskestävyyttä
 5. Hidastaa fysiologisia muutoksia
 6. Kohentaa unta
 7. Saa ajatuksen juoksemaan
 8. Laittaa ruokarytmin kuntoon

 

Toivottavasti sinäkin olet tykännyt kävelyhaasteesta. Olisi kiva lukea toisten kokemuksia kävelyhaasteesta. Miten meni kuukausi?

Ota osaa marraskuun joogahaasteeseeni https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/marraskuun-joogahaa...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

"Jooga on Intiassa tuhansien vuosien aikana syntynyt monimuotoinen menetelmä. Alun perin jooga oli kokoelma Intian uskontojen pelastusopillisia ja maagisia menetelmiä. Nykymuotoinen jooga kehittyi 1800-luvulla fyysiseksi harjoitukseksi, se levisi Intiasta länsimaihin, ja nykyään sitä harjoitetaan myös vailla maagisuskonnollista merkitystä. Joogaan kuuluu nykyisin asentoharjoituksia ja meditaatiota, ja sen harjoittaminen on monille kehollista terapiaa ja rentoutumista. Intiassa joogaan suhtaudutaan tärkeänä kansanperinteenä, jonka merkitystä hindujen identiteettiin on viime aikoina alettu korostaa." ( wikipedia)

Marraskuussa on jo aika pimeää ja kylmää. Liikuntaa on ehkä mukavampi harrastaa sisällä. Ainakin iltaisin. Itse kaipaan tällä hetkellä lempeää ja kehoahuoltavaa liikuntaa. Tästä syystä aionkin marraskuun ajan joogata joka päivä 15 minuuttia kotona.

Minulla on kotona joogamatto, jonka levitän olohuoneen lattialle tilavaan kohtaan ja sitten vaan joogavideo pyörimään. Itselläni on Yogaian jäsenyys, mutta netistä on mahdollista löytää myös ilmaisia joogavideoita.

 

Tässä yksi netistä löytynyt linkki https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/videot/kylli_kukkin_pikajumppa_pehm...

Linkki Yogaiaan https://fi.yogaia.com/

 

Tämä haaste on siis helppo ja halpa aloittaa juuri nyt marraskuussa. Joogaamisella on paljon terveyshyötyjä. Sekä fyysisiä että psyykkisiä. Jonkin aikaa joogattuasi huomaat kuinka ryhtisi ja keskittymiskykysi paranee. Joogaaminen kehittää liikkuvuutta ja notkeutta. Joogaaminen on myös erittäin rentouttavaa. Joogaamalla pystyt hoitamaan itseäsi kokonaisvaltaisesti.

 

Ala sinäkin joogata marraskuussa. Voit olla varma, että kuukaudestasi tulee ihanan lempeä. Oletko mukana?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Minulla itselläni on ollut kuntosalijäsenyys jo yli kuusi vuotta. Välillä olen käynyt siellä todella aktiivisesti ja joskus taas olen ollut vähemmän aktiivinen. Tällä hetkellä käyn 1-2 kertaa viikossa. Monesti se jää yhteen kertaan viikossa.

Kaksi kertaa olisi ihanteellista. Tämä hieman kaihertaa mielessäni. Mutta muistutan aina itseäni, että yksikin kerta viikossa on enemmän kuin ei yhtään. Kerran viikossa ehtii ylläpitämään lihaskuntoansa kokovartalotreenillä.

 

Koen että kuntosalilla käyminen parantaa elämänlaatuani ja kohentaa terveyttäni.

 

 

Tässä 12 hyvää syytä käydä salilla vuodesta toiseen

 1. Suorituskyky paranee
 2. Tasapaino paranee
 3. Selkä-ja niskakivut vähenevät
 4. Liikkuminen helpottuu
 5. Henkinen kapasiteetti vahvistuu
 6. Voima ja lihasmassa lisääntyvät
 7. Verenpaine ja stressitasot alenevat
 8. Osteoporoosiriski vähenee
 9. Rasvamassa vähenee
 10. Riski sairastua diabetekseen alenee
 11. Sokeriaineenvaihdunta kohenee
 12. Unenlaatu paranee

 

Yli 40-vuotiaan naisen kannattaisi käydä salilla viikottain. Iän myötä aineenvaihdunta hidastuu ja lihasmassa alkaa vähetä, mikäli sitä ei käytetä säännöllisesti. Lihasmassan väheneminen johtaa todennäköisesti vaikeuksiin vanhemmiten. Pysyt omatoimisena pidempään, kun huolehdit lihaskunnostasi. Itse en ainakaan halua viettää vanhuuttani vuodepotilaana. Tiedän, mitä se on työni kautta. Enkä halua sitä vaihetta itse kokea.

Mitkä ovat sinun mielestäsi hyviä syitä käydä kuntosalilla?

 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Ja liikkuminenhan on kivaa - on ihanaa kuntoilla, harrastaa joogaa, pilatesta, uida. 

Kun aikaa on, teen kaikkea tuota. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat