Kirjoitukset avainsanalla retki

Loma Espanjassa on jatkunut retkeilyn merkeissä. Eilen olimme Barcelonassa koko päivän. Kävimme useissa kohteissa pikaisesti valokuvaamassa ja iltapäivällä vietimme kolme tuntia La Ramblalla. Ostimme retken hotellista ja se maksoi 32 eur.

Retkeen kuului siis bussikuljetus koko päivän ajaksi ja englanninkielinen opastus. Saimme samalla ranskan kielikylvyn. Koko päivän olikin sellainen tunne, että ollaanko Ranskassa. Päivä oli kiva ja näimme paljon.

Ruoat ja juomat olivat Barcelonassa suhteellisen hintavia. Samoin tavarat. En ostanut muuta kuin syötävää ja juotavaa. Tykkään enemmänkin fiilistellä kaupungin tunnelmaa. Barcelonan tunnelmasta tykkäsin. Mutta tykkäsin kyllä palata takaisin hotelliinkin.

Tänään olimme heti uudestaan retkellä. Lähdimme taas jo aamulla liikkeellä hotellista saamamme eväspussin kanssa. Tällä kertaa kohti Montserratia. Ostimme tämänkin retken hotellista. Se maksoi 50 eur. Siihen sisältyi bussikuljetukset ja englanninkielinen opastus. Tänään oli vuorossa saksan kielikylpy lisäksi. Mutta ei tullut tunnetta, että ollaan Saksassa.

Paikan päällä saimme junaliput, joilla pääsi vuorella olevaan luostariin. Kuljimme oppaan kanssa alueella ja oman aikamme käytimme kirkossa käymiseen, jossa kuuntelimme poikakuoron laulua. Lauloivat todella kauniisti. Tuli ihan harras olo. Tämän jälkeen otimme valokuvia, kävimme syömässä ja maistelimme likööriä. Tykkäsin eniten suklaanmakuisesta. Ostin heräteostoksena Montserrantkukkaron, joka oli mielestäni kaunis.

Iltapäivällä lähdimme bussilla ylhäältä liikkeelle. Matkan teko oli aluksi nopeaa, koska meillä oli rohkea italialainen kuski, joka uskalsi ajaa reittiä, mitä kaikki eivät. Juutuimme kuitenkin ruuhkaan, koska tiellä oli tapahtunut onnettomuus. Onneksi ei ollut tullut henkilövahinkoja. Näimme onnettomuudessa olleen auton, jonka perä oli ihan rutussa.

Pääsimme kuitenkin turvallisesti takaisin hotelliin. Huomenna pidämme retkivapaan päivän. Ollaan vaan taas välillä.

Itse siis tykkään valmisretkistä ja maksan niistä ihan mielelläni. Kyllä olisi jäänyt monta paikkaa näkemättä ja kokematta ilman niitä. Huomenna siis selvittelemään, että löytyykö lauantaille vielä retki vai teemmekö jonkin omatoimiretken lähiseudulle.

Mitä mieltä sinä olet valmisretkistä?

Kommentit (5)

Espanjasta pitävä
1/5 | 

Hei lomailijat!

Minä tykkään kyllä valmiista retkipaketeista. Mistä sitä tavan matkailija osaa löytää kaikkea kivaa ja katsomisen sekä kokemisen arvoista itse.

Olen jo vähän vanhempi matkailija eikä kielitaitokaan ole ihan hyvä. Usein on suomenkielinen retki ollut se paras ja antoisin.

On eri asia nämä nuoret, jotka osaavat löytää kaikki ja kulkevat omia teitään.

Mukavaa lomaa ja kaikkea uuden kokemista teille sinne Andalusiaan! Ottakaa kaikki irti lomastanne.

Vierailija
2/5 | 

Hola,
Itse tutustun mieluummin paikkoihin omatoimisesti. Usein kiinnostavimmat jutut ja kivoimmat paikalliset löytyvät turistirysien ulkopuolelta. Ruoka ja juoma paljon edullisempaa kun ei mene turistialueille, paitsi tietty päänähtävyydet vilkaisemaan. Barcelonassa saat esim. maukkaan kolmen annoksen lounaan pullollisella viiniä (ihan sama paljonko siitä juot, lasin vai koko pullon) kymmenellä eurolla. Jos syöt asunnollasi, valmisruoka lähtee n 4 e/nuppi, siis alku-ja pääruoka. Puodissa, ei tehtaassa, valmistettuna. Berliinissä olin ilmaisella (vapaaehtoinen maksu) opiskelijan vetämällä kävelykierroksella. Se oli kiva, vuorovaikutteinen, ei vaan oppaan miljoonatta kertaa vetämä monologi.

Emmi
4/5 | 

Yleisesti en hirveästi innostu, mutta samalla täytyy myöntää, että joka kerta kun olen johonkin opastetulle retkelle osallistunut, olen ollut tyytyväinen. Ja esimerkiksi Santorinilla en olisi ikinä lähtenyt yksin autoilemaan niille vuoriston serpentiiniteille, joten bussiretki oli aivan täydellinen vaihtoehto. Ylipäätään yksin matkustaessa en halua yksin vuokrata autoa, ja jos julkiset ei kulje, on retket hyvä vaihtoehto.

Thaimaan matkaaja
5/5 | 

Olen ollut valmisretkillä, kun matkustin Thaimaahan ensimmäiset kerrat valmismatkoilla. Ne sopivat hyvin silloin, kun ei ollut juurikaan matkustellut pitkiin aikoihin.

Nykyään harrastan vain omatoimimatkailua ja teen kaikki retket omatoimisesti. Toisinaan järjestän kaiken itse, tai käytän jotain paikallista matkatoimistoa. Thaimaassa esim saarihyppelyretkiä ei voi tehdä ilman paikallisen matkatoimiston apua. Hinnat ovat hyvin paljon halvempia, kuin esim Aurinkomatkojen retkillä. Samat palvelut on kuitenkin ollut saatavilla. Puutteena tietenkin se, että mukana ei ole suomenkielistä opasta.

Kokemattomille matkaajille tai kielitaidottomille valmismatkojen retket ovat oikein hyviä, siitä on hyvä aloittaa. Omatoimimatkailua kannattaa kokeilla, kun kokemusta kertyy ja haluaa nähdä muutakin kuin ne tunnetuimmat turistikohteet.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat