Kirjoitukset avainsanalla Opiskelu

www.pixabay.com

Minulle on ollut koko ajan itsestään selvää, että pienempi poikakin kohta jo pääsee opiskelemaan ja muuttaa jossain vaiheessa omaan asuntoonsa asumaan. Mutta en ole yhtään tullut ajatelleeksi sitä, että hän ei välttämättä pääsekään opiskelemaan Tampereelle vaan esim. Ouluun, jonne on aika pitkä matka. Junallakin menee monta tuntia ajaa Tampereelta Ouluun.

Sitten hän on siellä kaukana ihan yksin. Toki varmastikin tutustuu kurssikavereihinsa, mutta minä ja isoveli olemme täällä Tampereella. 

Jos näin tulee käymään niin minä aion kyllä käydä katsomassa poikaa siellä silloin tällöin, että näen hänen olevan kunnossa ja tyytyväinen valintaansa. Ja tottakai poika voi tulla kotona käymään, vaikka joka viikonloppu.

Jotenkin olisi vain niin paljon helpompaa äidille ja varmaan pojallekin, jos hän pääsisi Tampereelle opiskelemaan. Mutta Tampereelle on tietenkin vaikeampi päästä, koska useat haluavat opiskella täällä. Olisi hyvä, jos hän kirjoittaisi muutaman Laudaturin. Silloin olisi paremmat mahdollisuudet saada täältä opiskelupaikka.

Tällä hetkellä jännätään, että tuleeko nyt syksyllä jo mahdollisesti kaksi  Laudaturia. Se riippuu tietenkin siitä, miten kirjoitukset ylipäätään ovat sujuneet tänä syksynä. Joskus marraskuussa julkistetaan syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset. Pidän peukkuja pystyssä. Kaksi Laudaturia olisi aivan erinomainen saavutus.

Onko sinun lapsesi lähtenyt opiskelemaan jonnekin kauemmas? Miten selvisit siitä? Entä selvisikö lapsesi?

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Tampereelta Ouluun ei ole junalla mikään, edes ajallisesti nykyisin kovin pitkä matka. Eikö ole pääasia, että pääsee ja saa haluamansa opiskelupaikan? Aikuinen poika, kyllä hän pärjää!

Omat tyttäreni opiskelivat ammattiin kohtalaisen lähellä kotia, vaan eivät olleet äitinsä helmoissa, vaan itsenäisiä ihmisiä.

Vierailija
2/4 | 

Ja onhan se toisaalta nuorena hyvä nähdä vähän muutakin kuin oman kylän raitit.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Maanantaina töistä tullessani nostin postit lattialta ja huomasin, että pojalle oli tullut abeille tarkoitettu mainos valmennuskursseista. Vein mainoksen pojalle luettavaksi. 

Myöhemmin kyselin, että mitä hän on mieltä valmennuskursseista. Hän arveli niistä kyllä olevan hyötyä, mutta nykyään on myös mahdollista päästä suoraan ylioppilastodistuksen arvosanoilla opiskelemaan. Poikani aikookin panostaa ylioppilaskirjoituksiin ja arvelee pääsevänsä opiskelemaan korkeakouluun suoraan arvosanojen perusteella.

Sovin pojan kanssa, että jos hän ei pääse heti lukion jälkeen opiskelemaan niin sitten voin miettiä jonkinlaisen valmennuskurssin maksamista hänelle. Poika sanoi kuitenkin siinä tapauksessa ensin yrittävänsä korottaa ylioppilastodistuksensa arvosanoja.

Isomman pojan kohdalla ei tarvittu valmennuskursseja. Hän pääsi haluamaansa tiedekuntaan opiskelemaan tiedekilpailumenestyksensä vuoksi. Hän on siis panostanut paljon juuri siihen tieteenalaan, mitä opiskelee tällä hetkellä.

Minun mielestäni on tärkeätä, että lapseni pääsevät opiskelemaan oman tasoiseensa kouluun ja mielellään heti lukion jälkeen.

Poikakin odottaa jo innolla, että saa opiskelupaikan ja opiskelija-asunnon. Siitä se oma elämä ja itsenäistyminen lähtevät käyntiin. 

Ja äidillä alkaa tyhjän pesän elämänvaihe. Mitäs sitten? No, sen näkee sitten, mitä elämä tuo eteen!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Onpa mahtavaa, että lapsesi pääsi opiskelemaan juuri sinne mihin halusikin. Kyllä saa olla äiti ylpeä!

Kiitos muutenkin kivasta blogista, odotan aina innolla uusia postauksia!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Aina välillä mielessäni käy, että olisi kiinnostavaa alkaa opiskelemaan jotakin sellaista, mitä ei pääse opiskelemaan ilman sairaanhoitajan tutkintoa ja useamman vuoden työkokemusta. Ihan kokonaan alanvaihtoa en todellakaan aio tehdä, sillä se ei välttämättä ole yhtään kannattavaa.

Jotenkin minulla on jo jonkin aikaa ollut tunne, että haluan kehittää omaa osaamistani. Haluan olla parempi hoitaja. Koen, että opinnoistani olisi paljon hyötyä muille ihmisille ja myös itselleni.

Olen katsellut erilaisia vaihtoehtoja koulutuksista. Voisi ehkä hakea moneenkin paikkaan. Katsoa, pääseekö yhtään mihinkään. Tässä elämäntilanteessa olisi ainakin aikaa opiskella. Ja osaahan sitä opiskelua arvostaakin tässä iässä ihan eri tavalla kuin nuorempana.

Kun katselen koulutusten vaatimuksia ajattelen aina, että en kyllä varmasti pääse mihinkään. Vaikka voisin kyllä ihan hyvin päästäkin. Ja se on varmaa, että jos ei hae mihinkään niin ei kyllä pääsekään.

Ehkä voisin tietty alkaa vain harrastaa opiskelua. Alkaisin käydä Avoimen Yliopiston kursseilla ja katsoisin ihan rauhassa, että onko opiskelu se, mitä oikeasti tarvitsen tällä hetkellä. Onhan minulla aikaa!

Onko sinulla samanlaisia haaveita? Vai oletko jo toteuttanut tämän minun haaveeni?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Uusiin ihmisiin tutustuminen ei aina ole helppoa. Tutustuminen vaatii oikean ajan ja paikan. Toiseen ihmiseen tutustuminen vie aikaa ja usein rahaakin.

Kouluaikoina oli helppo tutustua ja niiltä ajoilta onkin jäänyt kavereita, joita tapaa edelleen. Lasten ollessa pieniä en jaksanut ja ehtinyt panostaa kaverisuhteisiin juurikaan ja koska tulin äidiksi nuorena olin ainoa, jolla oli vauva. Toiset jatkoivat sitä opiskelijaelämäänsä. Minä hoidin pientä vauvaa, vaikka olin ihan lapsi vissiin itsekin vielä. Onneksi kuitenkin pystyin jatkamaan opintoni loppuun äitiysloman jälkeen. Ja kyllä mä sit kavereitakin vielä tapasin.☺

Sitten tulikin työelämään siirtymisen vuoro. Työelämässä tapaa paljon ihmisiä. Monesti onkin työpäivän jälkeen niin väsynyt ihmisiin, että ei kaipaa juurikaan seuraa vapaa-ajallaan.😀

Harrastuksiin en ole mennyt sen takia, että tapaisin uusia ihmisiä. Olen halunnut kehittää niitä taitojani esim. laulamista ja kirjoittamista. 

Miesystäväni löysin Tinderissä. Juttelimme siellä pitkään ensin ja sitten vasta tapasimme. Nettideiteissä on aina oma riskinsä. Ikinä ei voi olla varma, mitä tulee vastaan. Tämä juttu kuitenkin nyt on toiminut ihan hyvin.❤

Eli uusiin ihmisiin voi siis tutustua monissa paikoissa. Tutustuminen vaatii kuitenkin hieman rohkeutta ja vie oman aikansa. 

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että mieluummin panostan ihmissuhteissa laatuun kuin määrään. Hyvä, kun ehtii tavata niitä jo olemassa olevia kavereitaan!❤

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kumpa voisi omalle kohdalle sanoa samaa..
Todella vaikea löytää tosi ystäviä.. ja kumppanille ei ole kelvannut muotin ulkopuolella olo...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat