Kirjoitukset avainsanalla muutos

www.pixabay.com

Olen täällä blogissani aina välillä pohtinut painonpudotusasioita. Viime aikoina taas enemmän kuin ennen. Olen hakenut motivaatiota esim. katselemalla Suurinta Pudottajaa. Ja kyllä, tästä ohjelmasta on ollut minulle hyötyä. Olen alkanut muistaa taas sen, miten ihanan fiiliksen antaa treenaaminen ja ruokavalion noudattaminen. Tiedän, että onnistun, jos vain teen niin kuin pitää.

En kuitenkaan halua mitään rääkkitreenejä enkä olla nälässä. Enkä aio alkaa punnitsemaan itseäni. Paras on jos vaatteet jäävät isoiksi. Haluan alkaa tuntea oloni myös energisemmäksi.

Aion vähentää ainakin leivän syömistä. Vaihdoin leivän jo ruisleiväksi. Ostin tänään vatsaystävällistä ruisleipää, koska minulla alkoi olla ilmavaivoja vaihdon jälkeen. Uskon, että leivän vähentäminen vähentää turvotusta. Jätän myös lihaleikkeleen pois leivän päältä.

Herkkuja en ole ostellut enää samaan tahtiin kuin aiemmin. Joskus vähän jotain voin syödä. En usko herkuttomuuteenkaan. Se johtaa helposti ahmimiseen.

Töissä syön vain kasviskeittoa tai salaattia. Töissä aion olla syömättä kahvipöydän antimia. Tai ainakin syön niitä vähemmän kuin aiemmin.

Aion ottaa tavoitteeksi harrastaa liikuntaa joka toinen päivä tunnin ajan. Joka toinen päivä sitten lepään. Silloin voi vaikka venytellä ja meditoida.

Näillä aion mennä eteenpäin seuraavat kolme kuukautta. Katsotaan sitten tammikuun alussa, että miltä näyttää. Tarvitseeko kenties uusia vaatteet. Toivon ainakin, että tarvitsee.

Ei muuta kuin tsemppiä minulle näiden asioiden toteuttamisessa!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Olen tällä hetkellä vähän pettynyt siitä, että Suurinta Pudottajaa esitetään vain yksi uusi jakso kerran viikossa. Muistelisin, että aiemmin ohjelmaa näytettiin päivittäin kuukauden ajan. Katsominen oli tuolloin tietty haastavampaa, mutta tietyllä tavalla jännittävämpää. Mutta pääasia tietenkin, että tätä sarjaa ylipäätään enää tuotetaan.

Itsellä painonpudotusasiat ovat usein mielessä. Aina, kun vähänkin on jotain liikaväsymystä ja turvotusta ja varsinkin kun on liian lämmintä niin pohdin, etä kyllä minun pitäisi saada kiloja pois. Tavoitteena tässä tietenkin on se, että haluan jaksaa paremmin töissä ja muutenkin.

Odotan saavani motivaatiota ja intoa painonpudotukseen katselemalla Suurinta Pudottajaa. Toisten onnistuminen motivoi itseäkin. Se antaa toivoa siitä, että painonpudotus on ihan mahdollista minullekin.

Minun pitäisi vain ehkä laittaa painonpudotus prioriteeteissa korkeammalle. Tällä hetkellä se on todella alhaalla. Sitten vasta, kun on kaikki muut asiat hoidettu niin mietin painonpudotusta. Pidän kaikkea muuta tärkeämpänä.

Joskus minulla on painonpudotus mennyt lähes kaiken edelle. Siitä ei kuitenkaan ole ollut pitkällä tähtäimellä suurta hyötyä. Pikemminkin vain haittaa. Paino on aina tullut takaisin korkojen kera.

Silti minulla kuitenkin on ajatus siitä, että minä vielä voisin onnistua painonpudotuksessa. Aion seurata Suurinta Pudottajaa viikoittain ja uskon syksyn aikana saavani motivaatiota muutokseen.

Onko sinulla samoja ajatuksia ja seuraatko Suurinta Pudottajaa?

Kommentit (4)

Tuula S
2/4 | 

Tupakan polton lopetuksen jälkeinen painonnousu oli hyvä motivaattori

Käyttäjä28993
Liittynyt24.1.2019
3/4 | 

Minäkin seuraan mielenkiinnolla sarjaa   ja tovon saavani potkua omaankin painon 

pudotukseen.

Vierailija
4/4 | 

Itse olen huomannut, että olen pikkuhiljaa muuttunut sohvaperunasta jollain asteella liikunnalliseksi ihmiseksi. Minä, joka en aiemmin jaksanut ikinä pitää esim. lenkkeilyharrastusta yllä, kun kevytkin hölkkä tuntui ylitsevuotavan vaikealta, harrastan nykyään liikuntaa pari kertaa viikossa, ja lisäksi käyn kävelyillä melkein joka päivä.

Muutos oli tosi hidas, siinä meni noin vuosi ainakin, ja useitakin, jos kaikki aiemmat yritykset lisätä liikkumista lasketaan. Aluksi en vain tajunnut, mitä jotkut saavat irti hikoilemisesta, ja tunsin itseni aina jotenkin hitaaksi ja kömpelöksi. Mutta nyt olen siinä pisteessä, että saan liikunnasta iloa. Harrastan joogaa ja aikuisbalettia, mitä en olisi aiemmin kuvitellutkaan voivani tehdä.

Luulen, että sama hiljaa hyvä tulee -periaate pätee painonpudotukseen. Kannattaa lähteä liikkeelle pienistä muutoksista arkeen ja syömiseen, ja ei pidä hermostua tai heittää pyyhettä kehään, jos "repsahtaa". Tärkeintä on säilyttää tunne siitä, että se, mitä tekee (oli kyseessä sitten laihdutus tai liikunta) on mielekestä, eikä puskea ja ruoskia itseään liikaa. Kun tekee hitaasti, ei tule vetäneeksi itseään niin piippuun, että joka paikaan sattuu tai on koko ajan nälkä. Silloin on mielekkäämpää jatkaa :) Mukavaa syksyä sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun oikein alkaa miettiä, että mitä todella haluaisin muuttaa elämässäni niin ovat ne loppujen lopuksi niitä aika pieniä asioita.

En halua muuttaa läheisiäni yhtään paremmiksi ihmisiksi. Välitän heistä sellaisina kuin ovat. Kaikilla meistä on omat ongelmamme. Myös minulla. En haluaisi tehdä heistä täydellisiä.

Ehkä haluaisin olla varakkaampi. Mutta en kyllä halua tehdä yhtään vaativampia tai raskaampia töitä kuin nyt. En myöskään osaa sijoittaa rahojani niin, että rikastuisin. Ja minulla ei ole tarpeeksi hyvää onnea, että voittaisin miljoonia. Joten ei sitä voi olla kuin tyytyväinen siihen, mitä on saanut.

Ne pienet asiat, jotka uskon voivani vielä muuttaa ovat ruokavalio ja liikuntatottumukset. Lokakuussa aion ottaa ruokavalion, jota noudatan tarkasti. Minä tarvitsen tarkat ohjeet, jotta onnistun. Tavoitteena kevyempi olo.

Liikuntaa on tarpeellista lisätä. Heinäkuun helteet pakottivat minut pitämään taukoa. Tänään jaksoin käydä salilla. Ja ajattelin työpäivinä ehtiväni ainakin joogata 15 min. Kävelyä voisi lisätä hyötyliikunnan merkeissä. Ehkä alan taas käyttää aktiivisuusranneketta.

Nämä pienet asiat tuovatkin sitten mukanaan hyvää oloa ja iloa elämään. Eikä haittaa yhtään, jos paino vähän putoaisi.

Mitä sinä haluaisit muuttaa elämässäsi?

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat