Kirjoitukset avainsanalla Menkat

www.pixabay.com

Näitä jo taas odottelinkin. Nimittäin menkkoja. Taas itkettää ja väsyttää. Nukuin pitkään enkä aio lähteä tänään kotoa mihinkään. Minun ei onneksi tarvitsekaan, koska minulla on vapaapäivä. Saan siis vaan olla ja puuhailla kotona, mitä haluan. 

Menkkojen aikaan usein saan siivottua hyvin ja luulen, että nämä velkojeni suremiset ja järjestelypohdinnat viime aikoina ovat johtuneet siitä, että menkkojen aikaan tulee elämä järjestykseen ajatuksia tavallista enemmän. Ehkä laitankin tosiaan näitä asioita kuntoon. Imuroitua jo tuli ja vessaa puunasin.

Salille en viitsi mennä tänään. En tunne oloani mukavaksi siellä menkkojen aikaan. Eipä tuo haittaa, jos joskus treenaa vähemmän. Kyllä sitä sitten taas ehtii, kun on sopivasti aikaa. Olen nyt pohtinut, että en palkkaa personal traineria. Ei minun juuri tällä hetkellä kannata panostaa sellaiseen. Ehkä joskus myöhemmin sitten.

Tänään vietetään maailman mielenterveyspäivää. Itsellä aina kerran kuukaudessa tulee masennustuntemuksia. Tällä hetkellä minua masentaa eniten se, että jotkut ovat syyttäneet minua velaksi elämisen mainostamisesta. Siitä huolimatta, että olen useampaan otteeseen kehoittanut lukijoita olemaan ottamatta yhtään velkaa. Ja että olisi parempi vain tyytyä siihen omaan tavalliseen elämäänsä. Minä olen oman tieni valinnut ja maksan siitä tietysti. Älä sinä ole niin tyhmä.

No, minulla on onneksi aikaa laittaa asioitani kuntoon. Masennus helpottaa puhumalla, kirjoittamalla, liikkumalla ja paremmalla elämänhallinnalla. Kyllä minä selviän tästä taas ja veloistakin. Eivät ne edes ole niin iso ongelma kuin jotkut niiden kuvittelevat olevan. Niin kauan kuin pystyy maksamaan laskunsa ei ole kyllä mitään hätää. Ei pidä paisutella ongelmaa.

Mielenterveyspäivänä toivon sinulle lukijani hyvää vointia. Tee tänään jotain sellaista itsesi vuoksi, mikä parantaa omaa mielenterveyttäsi. Kun olet ensin auttanut itseäsi voit sitten miettiä, että miten voisit auttaa jotakuta toista. Älä laita aina muita itsesi edelle. Ei voi auttaa muita, jos itse on ihan uuvuksissa. Terve itsekkyys on parasta mielenterveyden hoitoa.

Mikä on sinun tämänpäiväinen mielenterveystekosi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Menkat alkoivat. Kaikki tuntuu taas todella ärsyttävältä. Vatsa on turvoksissa ja kipeä. Väsyttää ja keskittymiskyky on huonompi. Työkuntoni on myös menkkojen aikaan huonompi. Mutta menkathan eivät ole sairaus, joten niiden takia ei saa sairaslomallekaan jäädä. Ja miten edes voisikaan jäädä, kun jatkuvasti on vajaamiehitystä. Minun huonompikin työpanokseni on ollut aina tarpeellinen.

Seuraavat kolme päivää olen siis väsynyt, kipeä ja vainoharhainen sen suhteen, että vuoto tulee läpi.  Arvatkaa tekisikö mieli vaan jäädä näiksi päiviksi kotiin kuuntelemaan kirjaa tai katselemaan tv:tä. 

Toisaalta taas sitten liikkeellä olo helpottaa oireita. Ja tiistaina oireet ovat jo ohi. Menkat menevät siis hyvin ohitse töitä tehdessä eivätkä ne siis pilaa ensi viikon vapaitani.

Yrittäkää siis vaan jaksaa etten ole muutamaan päivään niin täydessä terässä kuin yleensä. Itseä aina hävettää se, että uupumus iskee kerran kuussa. Mutta uskon, että elämä on kuitenkin parempaa kuukautisten kanssa kuin ilman niitä. 

Mites sinä? Jäätkö kotiin potemaan menkkoja? Uuvutko joka kuukausi juuri ennen menkkoja?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Kylläpä ärsyttää taas ihan hirveästi kaikki asiat. Tunnen olevani taas erittäin huonossa kunnossa. Tuntuu, etten jaksaisi tehdä yhtään mitään. Ja kaikki, mitä pitää tehdä tuntuu vaativan ponnisteluja.

Saatan loukkaantua jostain ihan pikku asiasta. Tunteet ovat erityisen pinnalla tänään. Itku on herkässä.

Mistä tämä johtuu? Voitteko yhtään arvata? No, minulla on menkat. Mahaa särkee, perä vuotaa ja pinna on kireällä.

Keskittymiskykyni ei tällä hetkellä riitä yhtään tämän parempaan postaukseen. Eikä kyllä aikanikaan. Mutta postaan kuitenkin, koska tämä blogi kertoo minun elämästäni ja menkat ovat kuuluneet siihen jo n. 30 vuotta. Suurimman osan elämästäni minulla siis on ollut menkat.

Toisaalta pitää olla iloinen siitä, että ne vielä tulevat. Sitä en osaa varmuudella sanoa, että ovatko vaihdevuodet jo minulla alkaneet. Mutta ainakaan ne eivät ole vielä edenneet niin pitkälle, että menkat olisivat loppuneet. Aika säännöllisesti ovat vielä tulleet enkä kärsi esim. kuumista aalloista. Talvella todellakin palelen.

Nyt pitää nämä muutama päivä jaksaa ponnistella. Sitten olo taas helpottaa. Koitan kestää.

Kuinka moni tuntee samoin kuin minä menkkojen ekana päivänä?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Miksi pitää olla vielä iloinen siitä, että kuukautiset yhä tulevat, jos niiden kanssa on noin kestämistä? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat