Kirjoitukset avainsanalla Loma

Ouzou Falls

 

Tässä muutamia valikoituja kuvia ihasteltavaksi tältä reissulta. Olkaapa hyvät! Nähdään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Täällä on ollut tänään kylmempi päivä. Mutta kuitenkin lämpimämpi kuin Suomessa.

Olimme aamupäivällä kaupungilla. Tällä kertaa ajelimme Hop on Hop off  cityseeing bussilla ympäri Marrakechia. Tämä olikin miellyttävä tapa liikkua kaupungilla. Ei tarvinnut pelätä jäävänsä auton alle ja sai hyvin otettua valokuvia. Harmi vaan, että emme ehtineet ajaa kuin perinteisen reitin. Historiallinen reitti jäi meiltä tällä kertaa välistä aikataulujen vuoksi. Aikuisen 48 h lippu maksoi bussista ostettuna 190 dirhamia.

Lisäksi hengailimme kaupungilla. Joimme minttuteetä ja kahvia kahvilassa. Mies uskalsi käydä wc:ssä siellä. Minä en. Olinkin siis yli 5 tuntia käymättä wc:ssä. Saavutus minulle.

Käväisimme myös Jemaa el-Fna aukiolla. Siellä oli käärmeenlumoajia ja apinoita ja ties mitä kaikkea muuta. Kuvia en siellä ottanut. En halunnut, että puhelimeni katoaa tai että joku tulee vaatimaan minulta rahaa ottamastani kuvasta. En oikein tuntenut oloani mukavaksi tuolla aukiolla. Juotiin siellä maistuvat appelsiinimehut. Appelsiinimehu maksoi 5 dirhamia. Mehua oli n.3 dl.

Ekalla kerralla tapaamani kissa muisti meidät. Tuli tervehtimään. Mutta periaatteesta en silitellyt tai muuta. Puhuin vain sille nätisti. Ehkä se oli kissalle erikoista.

Takaisin tullessa hotellille huomasimme, että tänne oli tullut paikallisia kauppiaita kauppaamaan monenlaista tuotetta. Emme ostaneet mitään. Olisi kyllä ollut minun tyylisiä laukkuja kaupan.

Muuten aika kuluu leppoisasti hotellissa chillaillen. 

Lopuksi vielä eilisen Atlasvuorten retken kuvia. Retki oli oikein kiva ja hyvin järjestetty. Söimme lounaan Berbeerikylässä. Berbeerit olivat erittäin ystävällisiä. Hehän ovat Marokon alkuperäiskansa. Ovat pystyneet säilyttämään omaisuutensa ja maansa menemällä aina naimisiin jonkun serkun kanssa. Heillä oli oikein idylliset olosuhteet siellä vuoristossa.

Nähdään taas!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Aamupäivällä käväisimme hotellin hintaan sisältyvillä minibussikuljetuksilla kaupungilla katselemassa, millaista siellä on. Olisimme voineet olla kaupungilla , vaikka koko päivän, mutta halusimme takaisin hotellille syömään ja oleilemaan. 

Aiomme kaupungille vielä myöhemmin tällä viikolla, joten ei haittaa, vaikka vain piipahdimme.

Ehdimme tutustua siihen, miten liikenne kaupungissa toimii. Näin suomalaisen silmin liikenne on aika kaoottista. Autot, pyörät ja jalankulkijat kulkevat samoja teitä. Liikenteessä saa olla todella varovainen. Liikenne onkin turistille se suurin uhka. Saimme tämän todeta.

Terrorismiin varautuminen näkyy katukuvassa selkeästi. On ajoesteitä ja sotilaita rynnäkkökivääreineen sekä poliiseja pamppuineen. Tuli turvallisempi olo, kun näki, että varauduttu on.

Yksi syy, miksi emme kauaa kaupungilla viihtynyt, on saasteet. Kaupungilla ilma ei todellakaan ole raitista. Pidinkin ponchoani paljon nenän ja suun edessä.

Apuaan tarjoavia oppaita ja kauppiaita oli paljon. Mutta mies ei halunnut keneltäkään apua. Menimme minne nenä näytti, mutta löysimme kuitenkin takaisin pysäkillemme ja pääsimme turvallisesti takaisin hotelliin.

Lähetin postikortin ja laitoin sen postilaatikkoon. Eräs vanhempi paikallinen mies naureskeli Marokon postilaitokselle ihan samaan tyyliin kuin me täällä Suomessa omallemme. Jäin pohtimaan, että päätyyköhän korttini koskaan perille. Sen näyttää aika.

Muuten aikamme on kulunut leppoisasti täällä ihanassa hotellissa. Nähdään taas!

Kommentit (1)

Vierailija

Kannattaa lähteä rohkeasti tutustumaan medinaan ja upeisiin puistoihin yms. Ruoka on todella maittavaa ja halpaa, tuoremehut todella hyviä! Istukaa terasseilla ja nauttikaa minttuteestä. Oppaan kanssa saa medinasta kaikki irti ja suositukset ruokapaikkoihin. Hyvää lomaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Täällä sitä nyt sitten ollaan Marokon auringossa. Matka meni hyvin, mutta ainahan se pitempään paikallaan istuminen alkaa puuduttaa ja väsyttää. 

Tulimme tänne Marrakechiin Norwegianin suoralla lennolla Helsingistä. Lento kesti n. 5 h 30 min. Se ei mielestäni ole kamalan pitkä aika istua lentokoneessa. 

Eilen ei jaksanut sen kummempaa kuin syödä ja köllötellä. Tänään olemme tutustuneet hotellin alueeseen ja käytäntöihin. Olemme myös varanneet jo kolme retkeä. On mielenkiintoista nähdä muutakin kuin hotelli.

Buffetin ruoka on yksinkertaista, mutta kyllä sitä ihan syö. Juomat kuuluvat ali inclusiveen. Ja vesipulloja ei tarvitse ostaa erikseen vaan vesipulloja saa ottaa niin paljon kuin tarvitsee eri paikoissa olevista jääkaapeista. Kätevää.

Meidän hotellissa ei juurikaan ole suomalaisia. Saksalaisia on paljon ja muutenkin todella kansainvälisen näköistä porukkaa. Tulee enemmän ulkomaan matkan tuntu, kun ei kukaan puhu suomea.

Tässä nyt vähän alkupaloja teille! Lisää luvassa ensi vkolla. Nähdään!

 

Kommentit (3)

Marokon matkaaja

Ole varovainen ruuan suhteen sain ruokamyrkytyksen noin 5 vuotta sitten marokoss. Vielakin sairastan vatsa ongelmia. Mac Donalds keskustassa on ihan ok. Taginin kanssa kannattaa olla varovainen ainakin vihannes tagiin. Varo mattokquppiaita joilla on kellari liike niista on vaikeaa poistua. El jamaal kaikki huijaa rahaa....hyvaa matkaa ja toivottavasti siella on edes hieman lamminta!

Vierailija

Millaiset säät siellä on ollut,uima-altaissa ei varmaan oikeen tarkene uida?Hintataso kiinnostaa myös ja olisi kiva saada esimerkkihintoja(kuvineen=)).Muutenkin kattava matkapostaus Marokon matkalta olisi tosi kiva,kun norwegian sinne edullisesti lentää,mutta onko sen väärti vai ei??eli omat kokemuksesi matkan jälkeen.

Millä menitte lentokentältä hotellille/ja takasin,mitä maksoi?Missä vaihdoitte rahaa,käykö eurot joissain paikoissa?

Mitä vaan matkaan liittyvää,olisi kiva lukea.Ihanaa lomaa!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat