Kirjoitukset avainsanalla loma

Eilen saavuimme tänne Kataloniaan, joka siis sijaitsee Espanjassa. Eilinen päivä meni kokonaan matkustamiseen. Ensin bussilla kotoa rautatieasemalle ja sitten junalla lentoasemalle. Lento meni hyvin ja löysimme matkalaukkuni ja bussikuljetuksen hotellille. Tuntui, että eilen kului paljon rahaa juomiin ja ruokaan matkan edetessä. Lentoasemilla on aika kalliita ruokia ja juomia.

Kaikkein pahin vaihe matkassa oli bussikuljetus lentokentältä hotellille. Se kesti yli neljä tuntia. Bussi palasi hakemaan vielä ihmisiä lentokentältä ja juuttui ruuhkiin. Bussi mateli ainakin kaksi tuntia ennenkuin edes päästiin pois Barcelonasta. Minä nuuduin ihan täysin bussimatkalla. Emme käyneet hakemassa matkalle juotavaa, koska kuvittelimme ehtivämme illalliselle hotellille. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Hotellille saavuttuamme nesteytimme itseämme sitten baarissa, joka on auki 23 asti. Sitten pesuille ja nukkumaan.

Tänään olemme tutustuneet lähiympäristöön ja varanneet kaksi retkeä. Muuten aiomme ihan olla vaan. Nyt mies nukkuu päiväunia ja minä kirjoitan tätä postausta. Kohta lähdetään baariin kahville. Ja myöhemmin ehkä porealtaaseen tai kylille kierteleen.

Mutta siis otin mukaan matkalle 400 eur käteistä. Näistä olen jo maksanut retket ja pullovedet. En ole kova shoppailemaan. En välttämättä osta mitään tavaraa täältä. Käytän loput rahat retkipäivinä ruokaan ja juomaan. Ehkä tuosta 400 eurosta jää osa käyttämättä.

Meillä on all-inclusive niin rahaa ei kulu niin paljoa ruokiin ja juomiin enää tässä vaiheessa. 

Mutta nyt mies heräsi ja haluaa kahville, joten lopettelen tähän tällä kertaa. 

Paljonko sinä varaat käyttövaroja itsellesi viikon lomamatkalle?

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Vierailija
3/4 | 

Mulla riippuu kohteesta. Reilu vuosi sitten sain briteissä menemään reilu 1200€ viikon aikana kun tuli vähän shoppailtua kun taas Italian matkalla 700€ riitti aivan hyvin vaikka ei sekään halpa maa ole.

TT83
5/4 | 

Se vähän riippuu kohde maan hinta-tasosta.. Mulla tuppaa käydä niin, että kaikki käteisenä mukaan otettu raha menee :D Käymme nykyään harvoin ulkomailla, mutta jos ajattelisi että lähtisi tuon miehen kanssa kahdestaan vaikka Espanjaan, ottaisin käteistä mukaan juurikin tuon 400 euroa. Sitten tarpeen mukaan nostaisin lisää / käyttäisin korttia. Mulla siis yksi luottokortti. Aiemmin oli kaksi ja pankkivirkailija kovin yritti, etten lopettaisi toista. No en minä sillä mitään tee. Kuulemma ulkomailla hyvä olla kaksi luottokorttia. No viimeeksi kun olin Italiassa, riitti ihan Visa Electron ;)

On riski kuljettaa liikaa käteistä mukana. Itse laittaisin käteiset käsilaukkuun ja luottokortin pussukkaan, jota kannetaan kaulassa. 

Ulkomailla varmaan itselläni menee eniten rahaa syömiseen ja retkiin. Itse en mikään shoppailija ole, samat tavarat (lähestulkoon) saa kotimaastakin. Enkä jaksa raahata enempää tavaraa kuin on pakko. Ihanaa lomaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Minulla oli juuri kaksi viikkoa lomaa. Tänään vielä olen vapaalla. Aloitan työviikkoni vapaalla. Ikäänkuin huijatakseni itseäni, että loma jatkuu aina vaan.

Tällä hetkellä oloni on virkeä ja rentoutunut. Olen saanut olla kaksi viikkoa pois töistä. Elämäni on ollut kiireettömämpää ja hiljaisempaa. Ehkä pitemmän päälle jopa tylsää. Ihan hyvä ehkä, että loma on ohi. Loma on tehnyt tehtävänsä.

Ensimmäisellä lomaviikolla olin matkalla Marokossa. Poissa omista arkikuvioista. Tämä saa tehokkaasti ajatukset pois arjesta. Viikko ulkomailla ja huomaat ettet muista juuri mitään työjuttuja. Ne tuntuvat olevan jossakin todella kaukaisissa muistilokeroissa. Ihan parasta ulkomaan matkailussa tämä unohtaminen.

Marokko oli hieman erilainen matkakohde kuin missä aiemmin olen lomaillut, mutta sielläkin kyllä oppi olemaan lomalla niinkuin muuallakin. Viikko täysihoidossa all inclusivehotellissa on hyvä tapa levätä arkiaskareista jne. Kaksi viikkoa olisi jo ehkä liian pitkä aika minulle.

Marokossa oli paljon nähtävää. Kaunista luontoa ja erilaista elämänmenoa. Vieras maa ja hotelli eivät kuitenkaan ole minulle paras paikka nukkua. En oikein osaa nukkua kunnolla vieraissa.

Olikin hyvä, että sain viettää toisen lomaviikon ihan omassa kodissani. Nukuin pitkiä yöunia. En nuku missään niin hyvin kuin omassa sängyssäni.

Olen oleillut ihan kotosalla. Tehnyt mitä milloinkin on huvittanut. Viikko on kulunut nopeasti. Kelit ovat olleet kylmiä, joten en ole käynyt ulkona ihan joka päivä. Mitä suotta ulkoilla, jos ei ole pakko. Kävin kerran kuntosalilla ja kerran poikien kanssa syömässä ja leffassa.

Löhöloma kotona on ihan parasta lomailua. Mutta yksi huono puoli siinäkin on. Huomasin, että hiljalleen viikon aikana alkoi muistiini yhtäkkiä pätkittäin palautua työhön liittyviä asioita. Tämä ei tuntunut kivalta. Sitten aina mietin, että kuinka paljon minulla on vielä lomaa jäljellä. Kirjat ja leffat onneksi auttavat työntämään lomaa häiritseviä asioita taka-alalle. Samoin tämä blogimaailma.

Koen itselleni hyväksi, että postaan joka toinen päivä. On kiva tehdä postauksia, mutta jokapäiväinen postaaminen tuntuisi jo oikealta työltä. Näin saan enemmän aikaa itselleni. Tehdä kaikkea sellaista, mistä sitten voi vaikka postata. Parhaimmat ideat syttyvät päässä ihan yllättäin eivät pakottamalla.

Nyt sitten vain arkea elämään. On kivaa, kun lomani aikana valon ja auringon määrä täällä Suomessakin on lisääntynyt. Kevään merkit alkavat pian näkyä ja pakkaset väistyvät vähitellen.

Seuraava lomakin taas jossain vaiheessa odottaa. Mutta sitä ennen ehtii tehdä monta kuukautta tehokasta työtä. Nyt mietin, että miten ihmeessä pääsen aamulla ylös klo 4.45 aamuvuoropäivinä. Mutta kai siihenkin taas tottuu.

Nähdään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Viime yönä palasimme tänne kylmään Suomeen. Lentomme oli kaksi tuntia myöhässä.

Meille ei ilmoitettu mitään syytä lennon myöhästymiseen. Pohdimme, olisiko syynä voinut ollut Helsinki- Vantaalla perjantai-iltana ollut vaaratilanne, jossa Norwegianin lentokone oli laskeutunut samalle radalle kuin toinen lentokone. Muitakin lentoja Suomeen oli nimittäin myöhässä. Tästä asiasta kuulimme taksikuskilta.

Laskeutumisen alkaessa mieleen hiipi väkisinkin ajatus, että mihinkähän mahdamme laskeutua, mutta onneksi laskeutuminen sujui hyvin. Pääsimme nopeasti passintarkastuksesta läpi ja matkalaukunkin sai nopeasti.

Taksinkin saimme nopeasti, mutta ensimmäinen taksikuski ei tiennyt, missä hotellimme on, joten vaihdoimme taksia. Toinen taksikuski oli ystävällinen ja vei meidät hotellille. Hän arveli, että ensimmäinen taksikuski ei tiennyt hotellia, koska ei halunnut lähteä ajamaan niin lyhyttä matkaa. Kaikkea sitä onkin. Ei ole enää takseihin niin isoa luottoa kuin nuoruudessa. Varsinkin, kun viime yönä Turussa taksikuski oli raiskannut naisen.

Tänään olen pessyt kaikki matkalla mukana olleet tekstiilini 60 asteisessa pesussa. Matkalaukku ja reppu ovat ulkona pakkasessa. Huomenna pyykkään lakanat ja imuroin koko asunnon. Luteita on aina hyvä pelätä, vaikka olinkin varovainen hotellissa enkä nähnyt mitään luteisiin viittaavaa huoneessamme. Hotellimme oli erittäin siisti. Huoneet siivottiin joka päivä ja hotellin lattiat pestiin monta kertaa päivässä.

Lomailen aina siisteissä hotelleissa. Tämän vuoksi oma asunto näyttää nuhjuiselta loman jälkeen. Taidankin ensi viikon aikana panostaa taas enemmän kodin viihtyisyyteen. Ja hyvin jaksaakin, kun on ollut viikon täydessä ylläpidossa.

Ensi viikolla aion hoitaa myös itseäni kuntoilemalla ja meditoimalla. Lisäksi luen kirjaa ja katson ehkä vähän televisiotakin. Sellaista leppoisaa kotona olemista. Akkujen lataamista kevään koitoksia varten.

Nähdään täällä tasaisesti joka toinen päivä ensi viikollakin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ouzou Falls

 

Tässä muutamia valikoituja kuvia ihasteltavaksi tältä reissulta. Olkaapa hyvät! Nähdään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat