Kirjoitukset avainsanalla kuntosali

www.pixabay.com

Eilen kävin taas muutaman viikon tauon jälkeen kuntosalilla. Kuntosalilla käyminen on minulla nykyään todella rajoitettua. Käyn vain vapaapäivinä siellä. Jos silloin sattuu juuri olemaan kipeä tai toipilas niin tietenkään en mene salille. Ja jos on kaksi vapaata peräkkäisinä päivinä niin menen vain niistä toisena. Jos minulla on miehen kanssa treffit niin en mene silloinkaan. Jätän salin väliin myös silloin, jos sattuu olemaan oikein kunnon menkkavuotopäivä. Eli käyn salilla siis n. kerran vkossa, jos sitäkään.

Jouduin katsomaan itseäni peilistä tehdessäni hauisharjoituksia vapailla painoilla. Yleensä välttelen salilla peilejä. Näytin omasta mielestäni ihan kulahtaneelta pullukalta. Ja tajusin joskus näyttäneeni paljon paremmalta. Tein hauikset nopeasti ja siirryin pois peilin edestä. Huomasin kuitenkin alkavani ajatella omaa ulkonäköäni niin että asia alkoi oikein ärsyttää itseäni.

Luulin jo päässeeni yli kaikista ulkonäkökomplekseista. Mutta että yli nelikymppisenä aikuisten lasten äitinä jumitun miettimään omaa ulkonäköäni ja pohtimaan, että kuntoilenko terveyden vai ulkonäön vuoksi. Onneksi kuitenkin tulin siihen tulokseen pohdinnassani, että kyllä se terveys on minulle tärkeämpää. Ei minun ulkonäölläni ole väliä. Mies tykkää minusta kyllä tällaisena. Ja itsekin useimmiten hyväksyn oman peilikuvani.

Mitä sitten, vaikka olen pullukka. Pullukoidenkin terveys kohentuu, kun vähänkin ehtii kuntoilla. Ihanteellista olisi käydä kuntosalilla joka toinen päivä. Joskus tähän olen pystynytkin. Tällä hetkellä koen, että minulla on niin paljon kaikkea muutakin tekemistä ja joskus pitää vähän levätäkin, että en yritä pyrkiä tähän. Ehkä sitten eläkkeelle jäätyäni alan käydä taas joka toinen päivä salilla. Siihen asti aion vältellä salin peilejä. Haluan elää rauhassa omassa maailmassani, missä ulkonäöllä ei ole merkitystä.

Kuntoiletko sinä ulkonäön vai terveyden vuoksi?

 

Kommentit (1)

Tui
1/1 | 

Hei, kuntoilen ehdottomasti terveyden vuoksi! Näin keski-ikäisenä tuntuu siltä, että ei voisi ulkonäkö kyllä vähempää kiinnostaa! Tai on tuntunut oikeastaan jo keski-ikää lähestyessäkin. Se on todellakin sivuseikka, kun maailmassa on niin paljon kaikkea muuta. Ehkä me keski-ikäiset ollaan jo niin itsevarmoja ja sinuja itsemme kanssa, ettei tarvitse näyttää muille.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Minulla itselläni on ollut kuntosalijäsenyys jo yli kuusi vuotta. Välillä olen käynyt siellä todella aktiivisesti ja joskus taas olen ollut vähemmän aktiivinen. Tällä hetkellä käyn 1-2 kertaa viikossa. Monesti se jää yhteen kertaan viikossa.

Kaksi kertaa olisi ihanteellista. Tämä hieman kaihertaa mielessäni. Mutta muistutan aina itseäni, että yksikin kerta viikossa on enemmän kuin ei yhtään. Kerran viikossa ehtii ylläpitämään lihaskuntoansa kokovartalotreenillä.

 

Koen että kuntosalilla käyminen parantaa elämänlaatuani ja kohentaa terveyttäni.

 

 

Tässä 12 hyvää syytä käydä salilla vuodesta toiseen

 1. Suorituskyky paranee
 2. Tasapaino paranee
 3. Selkä-ja niskakivut vähenevät
 4. Liikkuminen helpottuu
 5. Henkinen kapasiteetti vahvistuu
 6. Voima ja lihasmassa lisääntyvät
 7. Verenpaine ja stressitasot alenevat
 8. Osteoporoosiriski vähenee
 9. Rasvamassa vähenee
 10. Riski sairastua diabetekseen alenee
 11. Sokeriaineenvaihdunta kohenee
 12. Unenlaatu paranee

 

Yli 40-vuotiaan naisen kannattaisi käydä salilla viikottain. Iän myötä aineenvaihdunta hidastuu ja lihasmassa alkaa vähetä, mikäli sitä ei käytetä säännöllisesti. Lihasmassan väheneminen johtaa todennäköisesti vaikeuksiin vanhemmiten. Pysyt omatoimisena pidempään, kun huolehdit lihaskunnostasi. Itse en ainakaan halua viettää vanhuuttani vuodepotilaana. Tiedän, mitä se on työni kautta. Enkä halua sitä vaihetta itse kokea.

Mitkä ovat sinun mielestäsi hyviä syitä käydä kuntosalilla?

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Ja liikkuminenhan on kivaa - on ihanaa kuntoilla, harrastaa joogaa, pilatesta, uida. 

Kun aikaa on, teen kaikkea tuota. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat