Kirjoitukset avainsanalla kuntoilu

www.pixabay.com

Eilen kävin taas muutaman viikon tauon jälkeen kuntosalilla. Kuntosalilla käyminen on minulla nykyään todella rajoitettua. Käyn vain vapaapäivinä siellä. Jos silloin sattuu juuri olemaan kipeä tai toipilas niin tietenkään en mene salille. Ja jos on kaksi vapaata peräkkäisinä päivinä niin menen vain niistä toisena. Jos minulla on miehen kanssa treffit niin en mene silloinkaan. Jätän salin väliin myös silloin, jos sattuu olemaan oikein kunnon menkkavuotopäivä. Eli käyn salilla siis n. kerran vkossa, jos sitäkään.

Jouduin katsomaan itseäni peilistä tehdessäni hauisharjoituksia vapailla painoilla. Yleensä välttelen salilla peilejä. Näytin omasta mielestäni ihan kulahtaneelta pullukalta. Ja tajusin joskus näyttäneeni paljon paremmalta. Tein hauikset nopeasti ja siirryin pois peilin edestä. Huomasin kuitenkin alkavani ajatella omaa ulkonäköäni niin että asia alkoi oikein ärsyttää itseäni.

Luulin jo päässeeni yli kaikista ulkonäkökomplekseista. Mutta että yli nelikymppisenä aikuisten lasten äitinä jumitun miettimään omaa ulkonäköäni ja pohtimaan, että kuntoilenko terveyden vai ulkonäön vuoksi. Onneksi kuitenkin tulin siihen tulokseen pohdinnassani, että kyllä se terveys on minulle tärkeämpää. Ei minun ulkonäölläni ole väliä. Mies tykkää minusta kyllä tällaisena. Ja itsekin useimmiten hyväksyn oman peilikuvani.

Mitä sitten, vaikka olen pullukka. Pullukoidenkin terveys kohentuu, kun vähänkin ehtii kuntoilla. Ihanteellista olisi käydä kuntosalilla joka toinen päivä. Joskus tähän olen pystynytkin. Tällä hetkellä koen, että minulla on niin paljon kaikkea muutakin tekemistä ja joskus pitää vähän levätäkin, että en yritä pyrkiä tähän. Ehkä sitten eläkkeelle jäätyäni alan käydä taas joka toinen päivä salilla. Siihen asti aion vältellä salin peilejä. Haluan elää rauhassa omassa maailmassani, missä ulkonäöllä ei ole merkitystä.

Kuntoiletko sinä ulkonäön vai terveyden vuoksi?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Tui
1/1 | 

Hei, kuntoilen ehdottomasti terveyden vuoksi! Näin keski-ikäisenä tuntuu siltä, että ei voisi ulkonäkö kyllä vähempää kiinnostaa! Tai on tuntunut oikeastaan jo keski-ikää lähestyessäkin. Se on todellakin sivuseikka, kun maailmassa on niin paljon kaikkea muuta. Ehkä me keski-ikäiset ollaan jo niin itsevarmoja ja sinuja itsemme kanssa, ettei tarvitse näyttää muille.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Tammikuun lomani jälkeen olin flunssassa ja sitten oli työputkea ja hormonaalista väsymystä. Huomasin, että kuntoilu ja itsensä hoitaminen oli jäänyt minulla todella vähälle.

Tällä iällä sen alkaa jo vähän tuntemaankin kropassaan, että on tehnyt kaikkea kuormittavaa, mutta ei ole sitten hoitanut itseään tarpeeksi hyvin. Jalkoja, käsiä ja selkää saattaa aina välillä jomottaa jostakin kohtaa. Esim. tänään niska-hartiaseutu on ollut todella jumissa aamusta asti. Nukkunut olen varmaan sitten jossain ihmeasennossa.

Nyt minulla on kaksi vapaapäivää edessä ja aion jaksaa liikuttaa itseäni salille. Aion myös meditoida. Nyt jo etukäteen tunnen kuinka jo pelkkä ajatus näistä saa kropassani aikaan hyvänolon tunteen. Mitäköhän se sitten onkaan, kun oikeasti tekee nämä asiat? Kahden vapaan aikana jo saa itsensä parempaan terään. Ihanaa!

Ainoa asia, mikä minua tällä viikolla voi estää nämä toteuttamasta on sairastuminen. Esim. mahatauti tms. Toivottavasti pöpöt pysyvät kaukana minusta. Aina ei auta, vaikka kuinka pesisi käsiään.

Kuntoilun vastapainoksi aion myös ehtiä löhötä oikein kunnolla näiden kahden päivän aikana. Useimmat ikävät asiat alkavat näyttää taas paremmilta, kun välillä saa vain olla. Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä. Ota pieni irtiotto siitä, mikä tuntuu raskaalta ja kuormittavalta ja hengähdä hetki niin jaksat taas!

Onko sinulle tullut katkoja kuntoilusta jo heti alkuvuodesta? Miten pääsit takaisin ruotuun? Kerro vinkkisi!

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

2 viikkoa helmikuussa 3krt/vko salilla ja olo oli aivan ihana. Sitten tuli vähän kiireitä ja flunssa iski niin nyt sitten loppukuu menty ei millään liikunnalla.. ajattelin et huomenna olisin mennyt salille, en vain jaksa kun tänään iski henkinen väsymys ja aion levätä huomisen. Koitan jaksaa viikonloppuna.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Olen ihan tavallinen liikkuja. Minulla ei ole minkäänlaista ammattilaistaustaa liikunnan alueella. Enkä ammattilaiseksi haluakaan.

Tykkään käydä kuntosalilla. Minulla on ollut jäsenyys yli 6 vuotta. Tällä hetkellä minulla on pelkkä kuntosalijäsenyys. Yritän ehtiä/jaksaa käydä siellä tekemässä kokovartalotreenin 1-2 kertaa viikossa.

Lihasta minulla onkin hyvin. Ikääntyessä on tärkeätä ylläpitää lihaksistoa. Ei kaadu niin helposti ja pystyy suoriutumaan päivittäisistä toimista ja askareista omatoimisesti.

Työpäivän aikana minulle kertyy yleensä paljon askeleita. Jos kotiin mennessä ei ole kertynyt tarpeeksi niin tanssahtelen itseni 100 % Suomipopin tahdissa.

En käytä aktiivisuusranneketta kuitenkaan ihan joka päivä. Haluan välillä pitää taukoa. Liikaa käytettynä mittari alkaa helposti ärsyttää. Ja sitten se jääkin pitkäksi aikaa taas laatikon pohjalle lojumaan.

Töissä on tärkeää, että pystyy taipumaan ja joustamaan hoitotilanteissa. Minulla on onneksi luonnostaan taipuisa kroppa. Olen yllättävän notkea, vaikka minulla on ylimääräisiä kiloja. Ikääntyessä olisi tärkeää ylläpitää tätä notkeutta.  

Tästä johtuen aion todellakin tänään aloittaa joogaamisen ihan täällä kotona. Kyllä se taipuisuus taas paranee, kun vaan treenaa.

40 vuotiaan olisi ihanteellista harrastaa kuusi kertaa viikossa liikuntaa. Lihaskuntoa, aerobista ja liikkuvuutta tulisi jokaista treenata kaksi kertaa viikossa. 

Itse en aina oikein ehdi/ jaksa toteuttaa tätä täydellisesti. 

Mistä liikunnasta sinä tykkäät?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Onkin taas päässyt kulumaan aikaa edellisestä kirjoituksesta. On ollut paljon tekemistä, töitä, kotitöitä ja harrastuksia. Ja aina ei vaan ole kirjoittamisfiilistä. Minä kuitenkin kirjoitan täysin omasta halustani ja en saa tästä taloudellista hyötyä, joten menen ihan fiilisten mukaan. Teen vapaa-ajallani, mitä milloinkin huvittaa! Mielestäni tämä elämänvaihe on palkinto siitä, että olen 20 v tehnyt töitä ja kasvattanut lapseni tähän opiskelu aiheeseen.😊

Tänään minulla on ollut arkivapaa. Aamulla nukuin hieman pidempään. Aloitin päivän kiireettömästi löhöilemällä ja selaamalla somea. Aamupäivällä tunsin itseni vielä stressaantuneeksi, joten päätin meditoida. Minulla on käytössä Yogaia nettipalvelu. Tein sieltä useamman mindfulnessharjoituksen. Näiden jälkeen olo olikin jo huomattavasti rennompi ja inspiroituneempi.

Sain kirjoitettua erähenkisen tarinan kirjoituskurssille. Mielestäni tekstistä tuli oikein hyvä. Vaikka en olekaan mitenkään erityisen kokenut eränkävijä.😀 Kirjoituskurssilla on hyvä käydä juuri sen takia, että siellä saa kirjoittamisestaan palautetta. Ilman palautetta ei voi tietää, mihin suuntaan on menossa. Arvostan sekä hyvää että huonoa palautetta mikäli se on asiallista ja aiheellista!

Iltapäivällä lähdin salille. Pitkä tauko tuntui lihaksissa treeniä tehdessä ja todennäköisesti tuntuu huomennakin. Mutta sehän on vain hyväksi.

Nyt istun yövaatteet päällä omalla sohvalla kynttilänvalossa ja kuuntelen radiosta suomalaista popmusiikkia. Jos uskaltaisi jotain niistä uusista biiseistä kokeilla karaokeryhmässä.

Nautin tästä omasta elämänvaiheestani!❤

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat