Kirjoitukset avainsanalla Kävely

www.pixabay.com

Aloitin lokakuun lopulla kävelydieetin. Kävelydieetti tarkoittaa sitä, että kävellään neljä kertaa viikossa 30 minuutin lenkki sen lisäksi, mitä muutenkin tulisi käveltyä. 

Minä todellakin kävelin nämä lenkit marraskuussa. Sää oli pääsääntöisesti todella hyvää kävelysäätä ja nautin kävelystä. Kävely tekee selvästikin hyvää minulle sekä fyysisesti että psyykkisesti. Vaatteetkaan eivät kiristä, joten vyötäröltä on lähtenyt ehkäpä muutama sentti.

Painoon kävelydieetillä ei ainakaan näin lyhyessä ajassa sen sijaan ollut juurikaan vaikutusta. Viime viikolla paino putosi 1,5 kg, mutta kilot olivat palanneet tällä viikolla maanantaiaamuna. Paino siis on ihan sama kuin kuukausi sitten.

En aio lopettaa kävelemistä joulukuussa. Joulukuussa tavoitteena on kävellä joka päivä ulkona yhteensä tunnin ajan. Tähän lasketaan kaikki bussipysäkille kävelemiset jne. Eli ulkona liikkuminen on minulla aina lähinnä hyötyliikuntaa ja paikasta toiseen siirtymistä. Jos näistä ei täyty tunnin tavoite niin pitää lähteä ihan lenkille.

Tämän lisäksi kävelen työpäivän aikana ja kun käyn salilla niin teen aina 30 min crosstrainer harjoituksen. Käyn salilla n. kerran viikossa.

Tänään pidän lepopäivän enkä kävele yhtään enempää kuin on pakko. Minulla on nimittäin nuha enkä halua tulla yhtään kipeämmäksi, koska ei ole varaa olla töistä poiskaan. 

Kävele sinäkin joulukuussa joka päivä tunti ulkona niin saat pirteyttä tähän pimeään vuodenaikaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Maaliskuu on kohta eletty ja maanantaina onkin sitten jo huhtikuu. Maanantai sattuu olemaan juuri se huhtikuun ensimmäinen päivä. Täydellinen päivä aloittaa huhtikuun ajalle kävelyhaaste.

Kävelyhaaste on juuri sopiva sinulle, joka et ole juurikaan sohvalta noussut talven aikana. Kävelyhaaste sopii myös täydellisesti niille, jotka eivät jostain syystä tykkää esim. juoksemisesta. Tämän haasteen kun otat huhtikuun ajalle niin toukokuussa olet jo siinä kunnossa, että voit alkaa miettiä itsellesi vaativampiakin liikuntaharrastuksia.

Itselläni on jo tavoitteena liikkua ulkona tunti päivässä, joten olen koko huhtikuun ajan hengessä mukana tässä haasteessa. Juuri nyt olen flunssassa, joten en ole vielä ihan varma, olenko maanantaina kävelykunnossa.

 

Tässä 30 päivän kävelyhaasteohjelma sinulle:

 1. 20 min kävelyä
 2. 30 min kävelyä
 3. 20 min kävelyä
 4. 30 min kävelyä #haasta itsesi#
 5. 20 min kävelyä
 6. LEPO
 7. 30 min kävelyä
 8. 20 min kävelyä
 9. 30 min kävelyä
 10. 20 min kävelyä #haasta itsesi#
 11. 30 min kävelyä
 12. LEPO
 13. 45 min kävelyä
 14. 30 min kävelyä
 15. 45 min kävelyä
 16. 30 min kävelyä #haasta itsesi#
 17. 45 min kävelyä
 18. LEPO
 19. 60 min kävelyä
 20. 45 min kävelyä
 21. 60 min kävelyä
 22. 45 min kävelyä #haasta itsesi#
 23. 60 min kävelyä
 24. LEPO
 25. 30 min kävelyä
 26. 40 min kävelyä #haasta itsesi#
 27. 30 min kävelyä
 28. 50 min kävelyä
 29. 60 min kävelyä
 30. 70 min kävelyä

 

Kävelyhaasteen ohjeet:

 1. Tee päivittäin ohjelman mukainen kävelylenkki. Kävele oman valintasi mukaan joko sellaisella vauhdilla, että hengityksesi kiihtyy hieman ja kävely tuntuu melko kevyeltä tai sellaisella vauhdilla, että hengityksesi kiihtyy kunnolla ja kävely tuntuu rasittavalta. 
 2. Haasta itsesi päivinä, jotka on merkitty #-merkeillä ( eli päivinä 4, 10, 16,22 ja 26 ). Voit esim. kävellä koko lenkin tai osan lenkistä reippaammalla tahdilla, tehdä lenkin haastavammassa maastossa, kävellä lenkin varrella portaita tai ottaa lenkille sauvat mukaan.  Vain mielikuvitus on rajana!
 3. Jos sairastut jätä haaste hetkeksi kesken ja jatka parannuttuasi siitä, mihin jäit. Tsemppiä!

 

P.S. Olen tallentanut kävelyhaasteen 22.5.2017 Anna-lehden Facebook-sivulta.

www.pixabay.com

Niin se kuukausi on vaan kulunut ja kävelyhaaste kävelty loppuun asti. https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Itse olen kävellyt päivittäin ainakin tunnin ajan. Puhelimeni on laskenut askeleitani. Mutta töissä ja kotitöitä tehdessä se ei tiedä askeleistani, koska en pidä puhelinta mukanani työskennellessäni. Jalkojen päällä joutuu joskus olemaan lähemmäs 8 h. Silloin ei kyllä tarvitse enää erikseen lenkille lähteä.

Aion jatkaa kävelemistä juuri niin, että työpäivinä hyötykävelen paikasta toiseen. Vapaapäivinä aion tehdä ihan kävelylenkkejä, jotta saan päivän tavoitteen täyteen.

 

Tässä 8 syytä jatkaa kävelyä jatkossakin. Kävely:

 1. Ehkäisee kansantauteja
 2. Auttaa pitämään liikakilot kurissa
 3. Pienentää syöpäriskiä
 4. Parantaa lihaskestävyyttä
 5. Hidastaa fysiologisia muutoksia
 6. Kohentaa unta
 7. Saa ajatuksen juoksemaan
 8. Laittaa ruokarytmin kuntoon

 

Toivottavasti sinäkin olet tykännyt kävelyhaasteesta. Olisi kiva lukea toisten kokemuksia kävelyhaasteesta. Miten meni kuukausi?

Ota osaa marraskuun joogahaasteeseeni https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/marraskuun-joogahaa...

Hellekesän ja lomailun jälkeen huomaan, että minusta on hiljalleen tulossa entistä liikkumattomampi. Sohvalla on ollut mukavaa makoilla ja katsella televisiota. Usein tulee myös syötyä ihan liikaa ruokaa. Väsyneenä makeanhimoa on vaikea vastustaa. Kamalaa, jos tämä jatkuu vielä pitkään.

Kävin eilen tekemässä puolen tunnin kävelylenkin ja huomasin taas, että miten hyvää pelkkä kävelykin ihmiselle tekee. Kroppa ja mieli virkistyvät ja hyvä olo leviää koko kroppaan, kun endorfiinit lähtevät liikkeelle. Tuli tunne, että tätä pitää saada lisää.

Muistin, että olen 22.5.2017 tallettanut Anna-lehden facebooksivulla näkemäni kävelyhaasteartikkelin. Aionkin nyt testata tämän haasteen 1.10.2018 alkaen. Aloita sinäkin tämä kävelyhaaste, jos samaistut yhtään minuun sohvaperunaan.

Monesti minun on tullut aloitettua liikunta liian rajusti. Jos ei oikein ole liikkunut pitkään aikaan on vaikea aloittaa jumppaamista tai juoksulenkkejä. Tällöin helposti uupuu, turhautuu ja alkaa tuntea syyllisyyden tunnetta siitä, että ei sitten pystynytkään.

Käveleminen on helppo tapa aloittaa. Liikunnasta tulee vähitellen rutiinia ja kunto kohoaa. Kävely ei rasita liikaa. Mutta on kuitenkin terveellistä. Veren sokeri-ja kolesteroliarvot paranevat, lihakset vahvistuvat, sairaudet pysyy paremmin poissa ja kävely auttaa painonhallinnassa. Iloinen mieli ja stressittömämpi olo ovat bonusta.

Ei siis ole mitään syytä, mikset aloittaisi tätä haastetta!

30 PÄIVÄN KÄVELYHAASTE

Päivä 1.  20 min kävelyä

Päivä 2.  30 min kävelyä

Päivä 3.  20 min kävelyä

Päivä 4.  30 min kävelyä  #haasta itsesi#

Päivä 5.  20 min kävelyä

Päivä 6.  LEPO

Päivä 7.  30 min kävelyä

Päivä 8.  20 min kävelyä

Päivä 9.  30 min kävelyä

Päivä 10. 20 min kävelyä #haasta itsesi#

Päivä 11. 30 min kävelyä

Päivä 12. LEPO

Päivä 13. 45 min kävelyä

Päivä 14. 30 min kävelyä

Päivä 15. 45 min kävelyä

Päivä 16. 30 min kävelyä #haasta itsesi#

Päivä 17. 45 min kävelyä

Päivä 18. LEPO

Päivä 19. 60 min kävelyä

Päivä 20. 45 min kävelyä

Päivä 21. 60 min kävelyä

Päivä 22. 45 min kävelyä #haasta itsesi#

Päivä 23. 60 min kävelyä

Päivä 24. LEPO

Päivä 25. 30 min kävelyä

Päivä 26. 40 min kävelyä #haasta itsesi#

Päivä 27. 30 min kävelyä

Päivä 28. 50 min kävelyä

Päivä 29. 60 min kävelyä

Päivä 30. 70 min kävelyä

 

Kävelyhaasteen ohjeet:

Tee päivittäin ohjelman mukainen kävelylenkki.

Kävele oman valintasi mukaan joko sellaisella vauhdilla, että hengityksesi kiihtyy hieman ja kävely tuntuu melko kevyeltä tai sellaisella vauhdilla, että hengityksesi kiihtyy kunnolla ja kävely tuntuu rasittavalta.

Haasta itsesi päivinä, jotka on merkitty #-merkeillä (eli päivinä 4, 10, 16, 22 ja 26). Voit esimerkiksi kävellä koko lenkin tai osan lenkistä reippaammalla tahdilla, tehdä lenkin haastavammassa maastossa, kävellä lenkin varrella portaita tai ottaa lenkille sauvat mukaan. Vain mielikuvitus on rajana!

Jos sairastut, jätä haaste hetkeksi kesken ja jatka parannuttuasi siitä, mihin jäit.

Tsemppiä!

Kerran viikossa päivitän tänne, että mitä tälle haasteelle kuuluu. Olenko tehnyt lenkit vai en? Ja jos en, niin miksi en?

Kommentit (5)

Aktiivinen vanhuus
2/5 | 

Tämä haaste on mielestäni huolestuttava. Siis että jollekin todellakin on haaste kävellä 20 minuuttia päivässä. Ja että näinkin minimaalisen ponnistuksen jälkeen tarvitaan vielä lepopäivä viikon päätteeksi. Ei ihme, että tulee kaikenlaista kremppaa keski-iässä (ja vuodeosastoasiakkuus vanhuudessa), jos ollaan noin täydellisesti vieraannuttu liikunnasta.
Toki on parempi liikkua edes se 20 minuuttia kuin ei mitään. Toivottavasti moni sohvaperuna lähtee nyt tähän haasteeseen mukaan ja toivottavasti he uskaltaisivat kokeilemaan myös muita liikuntalajeja. Plus nelikymppiselle olisi myös ehdottoman tärkeää tehdä painoharjoittelua lihasten surkastumisen estämiseksi. 

Ihmettelen
3/5 | 

No voihan surkea. Kaikilla ei vaan kunto riitä enempään ja kun lähetään rauhallisesti niin voimat karttuu ja matka kasvaa. Parempi aloittaa myöhään kuin ei milloinkaa.c

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
4/5 | 

Tämän haasteen tarkoituksena on, että ei lähdetä heti liian rankasti liikkeelle. Minun mielestäni ei ole kyllä liikkumattomana olleen järkevää tempaista heti pitkää lenkkiä. Usein käy niin, että liian rankka aloitus tappaa heti liikunnan ilon.

Joka päivä
5/5 | 

Koiran kanssa tulee tehtyä kolme lenkkiä päivittäin. Satoi tai paistoi. Olet kipeä tai et, on koiran päästävä ulos.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat