Kirjoitukset avainsanalla hyvinvointi

www.pixabay.com

Raha on minulle tärkeää. Valehtelisin, jos väittäisin jotain muuta. En siis väitä etteikö raha olisi minulle tällä hetkellä tärkeää.

Nuorempana pärjäsin vähemmällä rahalla kuin nykyään. Olin silti ihan onnellinen. Pystyin olemaan opiskelujen aikana tekemättä yhtään töitä ja olemaan pitkään kotona lasteni kanssa ennen kuin hakeuduin työelämään. Lasten ollessa pieniä, keskityin heidän kanssaan olemiseen. Koen, että elämäni on ollut melkeinpä onnellisinta silloin, kun lapset olivat pieniä. Vaikka se aika on tietty ollut tosi raskastakin aikaa. Elin omassa pienessä maailmassani, jossa oli hyvä olla. 

Tällä hetkellä käyn töissä ja saan siitä palkkaa n. 2000 eur/kk nettona. Tämä rahamäärä ei oikein tahtonut riittää lasten ollessa teini-ikäisiä. Osittain siitä syystä minulle on kertynyt velkaa. Tuolloin en todellakaan nähnyt vaihtoehdoksi alkaa keikkailla vapaapäivinä saadakseni lisätienestejä. Olin tuolloin todella uupunut kaikkeen. Työhön ja elämään. Olisin varmastikin tappanut itseni sillä työtahdilla.

Nyt kun lapseni ovat täysi-ikäisiä on tilanteeni helpottunut. Selviydyn laskuistani ja minulla on ollut varaa tehdä matkoja ja kaikkea sellaista, mitä nuorempana ei tullut tehdyksi. Velkaa minulla toki on, mutta selviydyn kyllä niistä tavalla tai toisella. Vaikka olenkin matkustellut niin silti olen koko ajan säästänyt monessa muussa asiassa. Asun halvasti, minulla ei ole autoa enkä ostele turhaa tavaraa.

Olen ihan onnellinen tällä hetkellä näillä tuloilla, mutta jos saisin joka kuukausi nettona 3000 eur niin olisin vielä onnellisempi. Elämä olisi tuolloin helpompaa. Ei tarvitsisi niin paljoa miettiä raha-asioita. Ehkäpä meille hoitajille vielä annetaan se tuntuva palkankorotus, minkä ansaitsemme!

Miten paljon sinä tarvitset rahaa ollaksesi onnellinen?

 

 

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 | 

Itseäni kyllästyttää jo jatkuva samasta aiheesta jaarittaminen lähes joka kirjoituksessa.Yrität väkisin kirjoittaa blogiasi,vaikkei oikeasti ole aiheita.

Vierailija
2/11 | 

Oma nettopalkka on noin 2200 ja pärjään palkalla loistavasti. Säästöön saan siitä helposti 500 e kk, joskus jopa 800. Asumiskulut ovat melko pienet, 450 e kk enkä käytä itseeni paljon rahaa, mutta lapsiin rahaa tietysti menee, siitä ei pääse mihinkään. Olen aina ollut tarkka rahankäyttäjä enkä saa juurikaan iloa vaikkapa shoppailusta. Matkailusta kyllä nautin ja siitä saan iloa, nytkin olemme lähdössä lasten kanssa Kiinaan. Lainaa ei tarvitse ottaa, säästöjä on reilusti.

En usko että enempi rahamäärä toisi minulle onnea. Päinvastoin, isompi palkka toisi todennäköisesti vain enemmän vastuuta enkä halua sitä. Mitä pienemmällä stressillä työelämässä pääsen, sitä paremmin voin henkisesti. Olen onnellinen nykyisellä tulotasolla eikä ole taloudellisia huolia.

Vierailija
3/11 | 

Nettona tienaan n. 2300€. Asuntolaina on maksettu pois, joten voin helposti laittaa heti palkkapäivänä laittaa 1000-1300€/kk säästöön ja sijoituksiin. Lopuilla n. 1000 eurolla maksan helposti oman puolikkaani vastikkeesta, sähköstä, autokuluista, ruoasta, vakuutuksista ja muusta kulutuksesta. Vaatteisiin, harrastuksiin jne. riittää myöskin. Säästöistä otetaan yllättäviin kuluihin (esim. 3000€ hyvin hampaansa hoitaneen täysin puun takaa tullut hammasremontti), suurempiin suunniteltuihin hankintoihin ja matkoihin. Sijoituksissakin on eläkepäiviä tai nykypäivänä aina mahdollista työttömyyttä varten jo nyt melkoisen kiva potti. Suunnitelmallisuus, säästäväisyys ja järkevä rahankäyttö antaa mielenrauhaa.

Huiteli
4/11 | 

Nettopalkkani on noin 2600 e. Olen siihen ihan tyytyväinen. Palkka on riittävä kattaakseen elinkulut ja säästöönkin jää. Minun pitäisi kuitenkin olla tarkempi rahankäyttäjä . Aion laittaa kuitit ensi kuukauden menoista ylös, jotta osaisin karsia turhat menot pois. Autosta maksan kallista vakuutusta, jonka voisi ehkä jo jättää pois. Ruokamenoista en halua tinkiä. Teen ateriat yleensä alusta asti itse, sillä tykkään kokkaamisesta. Yksin asuessa joutuu maksamaan remontit tms. kulut yksin. Toisaalta minulla ei ole elätettäviä, mikä pitää esim. ruokakulut kohtuullisina.

Vierailija
5/11 | 

Palkkani on noin 2600 euroa nettona. Palkkani on ihan riittävä enkä koe että olisin onnellisempi vaikka palkka olisi isompi. Työn sisältö on myös iso osa onnellisuutta. Ehkä vähemmän kuluttava työ pienemmällä palkalla lisäisi onnellisuutta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Minulla alkoi tänään aamulla kolmen viikon loma. Ensin on vapaata sitten kaksi viikkoa lomaa ja vielä päälle kaksi vapaata. Eli juuri sopivasti aikaa palautua työn aiheuttamista rasituksista. Viimeksi olen ollut lomalla syyskuun lopussa kaksi viikkoa.

Tykkään pitää lomani kolme kertaa vuodessa aina kahden viikon jaksoissa. Koen, että näin saan parhaimman hyödyn lomistani, kun ne on jaettu tasaisesti pitkin vuotta. Tiedän mistä kirjoitan, koska olen aiemmin pitänyt lomani niin, että on neljän viikon kesäloma ja yksi viikko lomaa sekä syksyllä että talvella. Olen ollut tyytyväisempi tähän nykyiseen systeemiini.

Näin loman aluksi halusin koota tähän postaukseen vinkkejä työstä palautumiseen. Voit hyödyntää näitä päivittäin, vaikka et olisikaan juuri nyt jäämässä lomalle. Kun kiinnität huomiota päivittäiseen palautumiseen niin jaksat paremmin etkä vain odota seuraavaa lomaa.

  1.  Tärkein asia palautumisen kannalta on, että irtaudut työstäsi. Se onnistuu tekemällä kaikkea sellaista, mikä on erilaista kuin työsi. Istumatyöläisen kannattaa harrastaa liikuntaa ja ruumiillista työtä tekevän kannattaa taas levätä.
  2.  Varaa aikaa palautumiselle. Anna itsellesi lupa irtautua työstä.
  3.  Valitse itsellesi sopivia palautumiskeinoja. Näitä ovat esim. lukeminen, piirtäminen, päiväkirjan kirjoittaminen ja luonnossa liikkuminen. Suosittelen erityisesti meditointia, mindfulnessia ja joogaa. Kevyt liikunta auttaa myös.
  4.  Muista terveelliset elämäntavat. Alkoholin käyttö, liika tv:n katselu ja raskas liikunta yleensä vain haittaavat palautumista. Itse olen huomannut näiden asioiden huonon vaikutuksen omassa palautumisessani.
  5.  Vietä vapaa-aikaasi vain niiden seurassa, joiden kanssa oikeasti haluat olla. Jotkut ihmissuhteet voivat olla todella kuluttavia. Älä kuitenkaan eristäydy muista kokonaan, sillä sekään ei ole hyväksi.

Nämä vinkit pohjautuvat omaan kokemukseeni ja työterveyslaitoksen sivuilta luettuun faktatietoon. Ota nämä päivittäiseen käyttöön niin uskon, että alat voida paremmin.

Nähdään pian!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Suurin osa meistä odottaa joulua innolla. Monelle joulu tuo ansaittua lepoa. Toisille se on iloinen perhejuhla, jota vietetään läheisten kanssa sovussa.

Kaikilla ei kuitenkaan näin ole. Joulu on monelle ahdistuksen aikaa. Paljon on yksinäisiä, joilla ei ole ketään, kenen kanssa joulua viettää. Joskus myös perheiden sisäiset suhteet voivat olla ahdistavia.

Mielestäni on ikävää, että kaikkien joulut eivät ole mukavia tai edes siedettäviä. Mutta koen, että en juurikaan voi vaikuttaa toisten ihmisten elämäntilanteisiin. Sen sijaan voin vaikuttaa omaan ja läheisteni joulunvieton laatuun. En kuitenkaan anna toisten ihmisten tilanteiden ahdistaa itseäni.

Joulu siis ei erityisemmin ahdista itseäni. Olen töissä jouluaattona. Sairaalan joulussa on aina omanlaisensa tunnelma. Tänä vuonna olen ensimmäisen kerran urani aikana iltavuorossa. Sopii ihan hyvin aikuisten lasten äidille. Nyt on minun vuoroni olla aattona illassa.

Poikani ovat luonani koko joulun ja joulupäivänä on hyvin aikaa syödä ja pelailla lautapelejä. Silloin minulla on vapaapäivä. Käyn tietenkin katsomassa vanhempiani. Sisarukseni toivottavasti tulevat meille pelaamaan lautapelejä. Riitaa meillä ei koskaan juurikaan ole, vaikka saatamme hieman maistella alkoholipitoisia juomia. 

Tapaninpäivänä jo sitten taas menenkin töihin. Pojat yleensä aina jatkavat pelailua tuolloin sisarusteni kanssa.

Minulla siis on yleensä aina ihan hyvä ja onnistunut joulu. Reseptini tähän on etten ikinä touhota liikaa. Joulu tulee varmasti, vaikka et tekisi yhtään mitään sen eteen. En myöskään odota joululta mitään ihmeitä. Joulu kestää vain kolme päivää vuodessa. Päivillä ennen ja jälkeen joulun on huomattavasti enemmän vaikutusta vointiini kuin näillä kolmella peräkkäisellä pyhäpäivällä.

Jos joulu ahdistaa sinua liikaa, kannattaa siitä käydä puhumassa jo hyvissä ajoin ammattiauttajan kanssa. Hän voi pohtia kanssasi keinoja lievittää ahdistusta, jotta selviät joulupäivien yli arkeen. Tänä vuonnahan tosiaan on joulun jälkeen yksi arkipäivä ennen viikonloppua. Tosin silloinkin suurin osa ihmisistä taitaa olla lomalla. Minä kylläkin olen silloin aamuvuorossa ahertamassa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Oletko miettinyt joskus terapiaan hakeutumista? Oletko ajatellut sen kuitenkin olevan liian hankalaa? Laitan nyt tähän blogiini ohjeet terapiaan hakeutumiseen. Tarkista ensin tästä täytätkö nämä alla olevat kriteerit:

 

"Kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on edistää kuntoutujan työ- ja opiskelukykyä sekä tukea opintojen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä tai sinne palaamista.

1. Voit saada Kelan korvaamaa psykoterapiaa, jos olet 16–67-vuotias ja

2. työ- tai opiskelukykysi on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi

3. olet saanut mielenterveyden häiriön toteamisen jälkeen vähintään 3 kk asianmukaista hoitoa

psykiatrin lausunnon perusteella voidaan arvioida, että kuntoutuspsykoterapia on tarpeen työ- tai opiskelukykysi tukemiseksi tai parantamiseksi.

Kuntoutuspsykoterapia voi olla yksilö-, ryhmä-, perhe- tai paripsykoterapiaa. 16–25-vuotiaille se voi olla myös musiikkiterapiaa tai kuvataideterapiaa. Nuoren terapiaan voi liittyä myös vanhempien ohjauskäyntejä. "( Kela )

Terapiaan hakeutuminen ei siis ole vaikeaa. Sitoutumista se kuitenkin vaatii. Kokemuksesta voin sanoa, että vaatii voimia jaksaa käydä kolme vuotta kerran viikossa keskustelemassa omista asioistaan. Mutta kun jaksat kolme vuotta tehdä töitä itsesi kanssa niin kyllä se myös antaa itselle todella paljon. Suosittelen!

Tässä vielä hakuprosessia hyvin kuvaava kuva! ( elamassa.fi ) Kelan sivuilta lisää tietoa!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Lisäys ettei psykoterapia kestä aina kolmea vuotta. Kela antaa myöntävän päätöksen vuodeksi kerrallaan ja sitä voi hakea jatkoa aina siihen kolmeen vuoteen asti.
Eli joillekkin myös vuosi voi riittää, yksilöllistä

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017

Niinhän tuossa kuvassa kerrotaan että 1-3 vuotta.

Itse en usko vuodessa saatavan aikaan kuitenkaan yhtä hyvää tulosta kuin mitä 3 vuodessa saa.

Minä halusin hyödyntää terapian niin pitkään kuin pystyin. Mutta tosiaan kaikki tapaukset ovat yksilöllisiä.

Kiitos mielenkiinnosta postausta kohtaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat