Kirjoitukset avainsanalla blogi

www.pixabay.com

Tätä blogia pitäessäni olen tullut tietoiseksi siitä, miten paljon jotkut ihmiset saattavat käyttää aikaa toisten ihmisten asioiden pohtimiseen. Pohditaan toisten asioita, vaikka omatkaan asiat eivät ehkä ole ihan täysin kunnossa. Käytetään aikaa ihan turhaan keskusteluun somessa ja samalla näytetään kymmenille tuhansille ihmisille se oma epäasiallinen toista mitätöivä käytös. Ja miksi? Vain siksi, että joku on epätoivoisena yrittänyt saada itselleen lisätuloja selviytyäkseen veloistaan, jotka ovat osittain kertyneet sen vuoksi, että hän on ollut pitkään kahden lapsen yksinhuoltaja, jolla on pieni palkka.

Minä olen vähän ihmeissäni siitä, että tällaiseen on ollut aikaa. Minulla itselläni nimittäin ei ole. En ehdi enkä halua keskustella somessa omista enkä muidenkaan asioista montaa tuntia päivässä. Työaikani käytän työntekoon. Tiedän kyllä, että jossain kevyissä toimistotöissä jotkut saattavat työajallaan kirjoitella someen. Jotkut siis tosiaankin saavat palkkansa aika helpolla. Mutta tuskinpa minun siitä kannattaa olla kateellinen.

Minun mielestäni vapaa-ajalla pitää ehtiä muutakin kuin keskustella somessa toisten asioista. Haluan ehtiä harrastaa liikuntaa, lukemista ja kaikkea muutakin. Pidän myös tärkeänä viettää aikaa esim. lasteni kanssa, vaikka he jo täysi-ikäisiä ovatkin. Tiedätkö sinä aina, mitä sinun omille lapsillesi kuuluu? Kannattaisiko käyttää se esim. minun asioihini kulunut aika mieluummmin vaikka niihin omiin ehkä vielä alaikäisiin lapsiin? Tai ikääntyviin vanhempiin. Tai ihan mihin vaan, mikä kehittää sitä omaa ajattelua ja itseilmaisua. Se on ainakin ihan turhaa, että istuu monta tuntia päivässä pohtimassa toisten asioita saamatta siitä edes palkkaa.

Tätä ei nyt pidä tulkita niin, että minun mielestäni somessa ei saisi keskustella. Kyllä saa tietenkin, mutta lähinnä tämän kirjoituksen tarkoituksena on herättää ajatuksia siitä, miten paljon siihen keskusteluun kannattaa käyttää aikaa. Itse en aio jatkossakaan keskustella somessa sen enempää kuin koen mieluisaksi ja tarpeelliseksi. Ja blogin pitäminen ei tarkoita sitä, että pitäisi ottaa vastaan esim. epäasiallisia kommentteja. Suhtaudun epäasialliseen lukijaan ymmärtäväisesti, mutta ei minun kyllä ole yhtään tarpeellista vastailla sellaisiin kysymyksiin, mitkä koen kiusaamiseksi. Kannattaakin siis miettiä ehkä vähän tarkemmin, että miten niitä kysymyksiä esittää bloggaajalle, jos haluaa vastauksia.

Yritetään kaikki yhdessä pitää some kivempana paikkana. Ja uskon, että monella meistä on syytä pohtia sitä että kuinka paljon somessa olemiseen kannattaa käyttää aikaa myös minun.

Oletko sinä huomannut käyttäväsi liikaa aikaa toisten asioiden miettimiseen?

P.S. Minua ei oikeastaan yhtään kiinnosta, että kuka on Maisa Torpan salarakas eikä myöskään, että ovatko he Jari-Matin kanssa edelleen yhdessä. Mitä ihmettä teen niillä tiedoilla?

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Täyttä asiaa 😀 kiitos blogistasi, se mukavan realistista kuvausta elämästä. Mukavaa syksyä!

SannaSR
Liittynyt27.8.2017

Ihanaa saada joskus jotain muutakin palautetta kuin että maksaisit velkasi pois!
Kiitos!
Sinullekin mukavaa syksyä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Heinäkuu tuntui kuluvan todella nopeasti. Tuntui, että olin koko ajan töissä. Johtunee varmastikin siitä, että heinäkuussa ei ole ylimääräisiä vapaita. Tämän huomaa heti pitkinä työputkina ja väsymyksenä. Heinäkuussa on usein hellettäkin, joten sillä on varmastikin oma osuutensa väsymykseen.

Heinäkuussa kävin poikien kanssa Päivä Tukholmassa risteilyllä. Mukava reissu. Muuten tuntuu, että en mitään kovinkaan erikoista ole tehnyt. Eikä tarvitsekaan, sillä heinäkuu on mielestäni ehdottomasti löhöilykuukausi. Silloin saa löhötä niin paljon kuin ehtii.

Elokuu on taas sitten aina ollut jo aktiivisempi kuukausi. Koulut alkavat jne. Minun kuopuksella alkaa abivuosi. Syksyllä hän kirjoittaa jo osan ylioppilastutkinnostaan. Keväällä on erittäin todennäköisesti juhlat tiedossa. En jännitä, että pääseekö hän läpi vaan, kuinka hyvät arvosanat hän saa. Niillä sitten pääsee tai ei pääse opiskelemaan.

Esikoinen pakertaa kandin työtään. Valmistuminen tulee tapahtumaan ajoissa. Mutta siihen opiskelu ei tietenkään jää vaan sitten alkaa seuraava vaihe.

Näitä asioita ei tietenkään tehdä äitiä varten vaan ihan omaa itseänsä. Minun takiani ei ole koskaan tarvinnut olla yhtään sen parempi kuin on.

Palataan vielä heinäkuuhun sen verran, että katsotaan, mitkä ovat olleet luetuimmat blogipostaukset heinäkuussa. Tässä TOP 5:

  1. Heinäkuun tili tuli, mutta ei mennyt heti https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/heinakuun-tili-tuli...
  2. Olin viikon yksin kotona. Mitä tein ja paljonko minulla kului rahaa? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/olin-viikon-yksin-k...
  3. Ehtiikö yhden vapaapäivän aikana palautua tarpeeksi? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/ehtiiko-yhden-vapaa...
  4. Mihin sinä sijoitat mieluiten? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/mihin-sina-sijoitat...
  5. Miten nopeasti palaudut yövuorojen jälkeen? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/miten-nopeasti-pala...

Heinäkuussa lukijoita ovat kiinnostaneet samat aiheet kuin aiemminkin. Raha, jaksaminen ja henkilökohtaiset paljastukset ovat niitä asioita, mistä jaksetaan olla kiinnostuneita. Näistä siis jauhetaan elokuussakin. Kiitoksia sinulle lukijani, joka jaksat olla kiinnostunut minun höpinöistäni.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Kesäkuussa onnistuin olemaan hieman aktiivisempi blogissa. Päätin alkaa päivittämään blogia päivittäin, jos vain ehdin ja jaksan. Loppujen lopuksi sain tehtyä 23 postausta eli n. 6 enemmän kuin aiempina kuukausina. Onnistuinkin lisäämään lukijamäärääni toukokuun lukijamäärään nähden. Heinäkuussa aion jatkaa samaan tahtiin. Postaan silloin, kun ehdin ja jaksan. Pidän taukoa aina, kun siltä tuntuu. Itseään ei kannata polttaa loppuun blogin takia.

Tykkään pitää blogin sellaisena, että siinä näkyy minun omat mielipiteeni. Ja koska tämä blogi ei ole yhtään kaupallinen blogi niin mielipiteeni ovat aitoja enkä yritä mielistellä ketään. Kirjoitan aina fiiliksellä eli miltä tuntuu juuri sillä hetkellä. Harrastelijan blogin ei tarvitse mielestäni olla liian suunnitelmallinen ja ammattimainen. 

Juuri tällä hetkellä olen todella pirteä. Nukuin aamuvuoron jälkeen päiväunet ja nyt riittää virtaa kirjoittaa. Mitähän vielä tänään keksiikään tehdä, kun uni ei kuitenkaan varmasti tule ennen puolta yötä. Todennäköisesti kuitenkin otan ihan rauhallisesti ja kuuntelen vaikka kirjaa.

Mutta sitten asiaan. Kuukausi kun on jälleen vaihtunut niin katsotaanpa, että mitkä kesäkuun postaukseni ovat olleet luetuimpia. Tässä niistä viisi luetuinta:

  1. Harmittaako sinua, jos kaupan omat merkit katoavat hyllyiltä? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/harmittaako-sinua-j...
  2. Kuinka paljon rahaa käytän omaan ulkonäkööni? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/kuinka-paljon-rahaa...
  3. Jaksanko tehdä mitään aamuvuoron jälkeen? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/jaksanko-tehda-mita...
  4. Leffaesittely: Long Shot-Mahdoton yhtälö https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/leffaesittely-long-...
  5. Miten sinä käyttäisit 2000 eur kuukaudessa, jos olisit minä? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/miten-sina-kayttais...

 

Raha ja jaksaminen sekä henkilökohtaiset paljastukset siis kiinnostavat edelleen teitä lukijani. Raha ja jaksaminen ovat aina ajankohtaisia aiheita ja niistä varmasti kirjoittelen jatkossakin.

Yksi leffaesittelykin on päässyt listalle. Joka kuukausi on varmasti luvassa ainakin yksi leffaesittely. Tykkään leffoista ja käyn elokuvissa suhteellisen usein.

Nyt vaan sitten kirjoittelen heinäkuussakin elämästäni niin kuin tähänkin asti omien voimavarojeni puitteissa kuitenkin. Kiitos sinulle lukijani, joka jaksat seurata minun elämääni kuukaudesta toiseen.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Viime aikoina olen miettinyt suhdettani työhön, kun olen tehnyt pidempiä työpäiviä. Pidemmät työpäivät johtuvat tämän listan yövuoroista. Ensi listassa minulla taasen sitten on kaikki aamuvuorot normaalia lyhyempiä. Lyhyempi päivä on psyykkisesti paljon kevyempi kuin esim. tunnin normaalia pidempi työpäivä.

Tässä listassa tein myös yhden tuplavuoropäivän ja nyt minulla sitten on tällä viikolla yksi ylimääräinen vapaa. Se tuntuu paremmalta palkalta kuin ylityökorvaukset ainakin minun mielestäni ja juuri tällä hetkellä.

Töissä tykkään, että minulla on koko ajan jotain tekemistä ja kyllähän sitä tekemistä tietysti isolta osastolta löytyykin. Tykkään hoitaa aina yhden asian kerrallaan kuntoon. Se ei aina tietenkään toteudu niin vaan yleensä on monta hommaa päällekkäin ja keskeytyksiä tulee ihan koko ajan. Tämä vaikuttaa muistiin kuormittavasti ja heikentävästi varsinkin kun tekee pitkiä työputkia.

Tykkään kuitenkin työstäni ja tarvittaessa teen tuplavuoroja ja otan korvauksen vapaana, jos se vaan on mahdollista.

Hoitajan töiden lisäksi olen alkanut pitää tätä blogia. Tämä on minulle harrastus, josta saan ainakin henkistä pääomaa itselleni. Se on mielestäni rahaa arvokkaampaa. Mutta mielestäni on myös kivaa, että blogilla voi tienata vähän ylimääräistä rahaa. Tai saada joskus jotain kivaa tavaraa.

Kesäkuussa kokeilen, miten blogiin vaikuttaa, että päivitän sitä lähes päivittäin. Tällä hetkellä huomaan ainakin olevani jotenkin koostuneempi, kun terapoin itseäni päivittäin. Mielestäni tämä blogi kohentaa hyvin minun omaa psyykkistä kuntoani.

Mietin vaan, että alkaako tämä olla jo työnarkomaniaa, kun teen pitkää päivää ja haalin itselleni tehtäviä. Ja vapaa-ajalla haluan laittaa ruokaa, siivoilla, käydä kuntosalilla ja tehdä kaikkea, mistä voi sitten vaikka päivittää blogiin.

Lapsethan minulla jo huolehtivat itsestään, joten kai tämä sopii minulle hyvin juuri tässä elämänvaiheessa. Olen vielä nuori, mutta lapset jo aikuisia. 20 vuotta sitten jo tiesin , että minun elämäni on 40 vuotiaana jotain aivan muuta kuin lapsentahtista elämää. Olen kiitollinen tästä.

Tästä kirjoituksesta voi päätellä sen, että minulla on taipumusta työnarkomaniaan, mutta osaan kuitenkin aika hyvin rajata itseäni esim. ottamalla ylityökorvauksen aikana.

Onko sinulla taipumusta työnarkomaniaan? 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat