Kirjoitukset avainsanalla ulkonäkö

www.pixabay.com

Minulle ulkonäkö ei ole tärkein asia parisuhteessa. En voisi jakaa elämääni jonkun todella hyvännäköisen kanssa ellen oikeasti viihtyisi hänen kanssaan. En myöskään haluaisi, että joku on minun kanssani sen takia, että näytän hyvältä. 

Tällä hetkellä olen suhteessa, joka on alkanut valokuvan perusteella. Tinderissä olemme klikanneet tykkäävämme toistemme profiilista. Aloimme viestitellä ja tulimme juttuun. Kuukauden päästä tapasimme ja siitä suhteemme sitten alkoi.

Olemme yhdessä toistemme luonteiden ei ulkonäön takia. Ulkonäöllisesti olemme ihan hyvin yhteensopivat samoin iällisesti. Meillä on vajaan vuoden ikäero niin että mies on minua vuoden vanhempi.

Nuorempana olen saattanut ihastua nopeasti jonkun miehen ulkonäköön. Syvällisempään rakastumiseen ei kuitenkaan riitä se, että on hyvännäköinen. Rakastuminen vie aikaa ja vaatii kummaltakin osapuolelta osallistumista ja sitoutumista yhdessä oloon. Suhde onnistuu, jos molemmat ovat valmiita panostamaan siihen. Hyvästä ulkonäöstä on toki apua, mutta se ei pelasta tilannetta, jos kaikki muu menee pieleen.

Tällä hetkellä olen siis siitä onnellinen, että mies rakastaa minua sellaisena kuin olen. Toki aion alkaa keventää ruokavaliotani. Mutta sen teen saadakseni kevyemmän olo. Hyvä ulkonäkö on sitten vaan pelkkä sivutuote.

Rakastetaan kaikki itseämme ja toisiamme ulkonäöstä huolimatta. Elämä on liian lyhyt aika murehtia sitä että ei ole omasta mielestään koskaan tarpeeksi kaunis. 

Oletko samaa mieltä?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nykyään en juurikaan pohdi omaa ulkonäköäni. Ei ole oleellista se, miltä näytän. En koe tarpeelliseksi näyttää yhtään paremmalta kuin tällä hetkellä näytän.

Siistiltä on kuitenkin ihan tärkeätä näyttää. Suihkussa käyn kerran päivässä, helteellä kaksikin kertaa. Hiukset pesen päivittäin. Curly girl metodia kokeilin, mutta en ole tarpeeksi kärsivällinen käyttämään sitä. Hiuksistani tulee helposti likaisen näköiset tällä menetelmällä. Huomaan myös, että päänahkani ei peseydy tarpeeksi hyvin hoitoaineella ja hiuksia alkaa irtoilla. En myöskään tykkää yhtään laittaa mitään lisätököttejä päänahkaan ja hiuksiin. Jatkossa aion siis pestä aina shampoolla ja hoitaa hoitoaineella. Niin kuin ennenkin tein. Hiukseni ovat taipuisat, mutta kiharaa niistä ei saa kuin tekemällä sopivalla aineella ja lämmöllä. Permanenttia en aio koskaan ottaa. Kampaajalla käyn enää vain kolme kertaa vuodessa. Kampaajakerta maksaa aina 108 eur. Tällöin minulle laitetaan raitoja ja leikataan hiuksia kerrostetusti ja huonot latvat pois.

Meikkaa en nykyään juuri ollenkaan, vaikka toki aikaa siihen kyllä yleensä olisi. En pidä sitä tärkeänä asiana. On kiva olla niin, että ei tarvitse pelätä meikkien leviävän eikä aina katsella, onko meikki kunnossa.

En ikinä hankkisi tekoripsiä enkä rakennekynsiä. Ne ovat kalliita ja epähygieenisiä. En myöskään koskaan aio mennä yhteenkään kauneusleikkaukseen. Ikä saa näkyä kasvoilla.

Ainoa kauneudenhoitojuttu mikä minulla on joka kuukausi kulunani on sokerointi. Sokerointi on kätevä tapa poistaa häiritsevät ihokarvat esim. sääristä, kainaloista ja kasvoista. Suurimmalla osalla naisista näitä karvoja on. Maksan 70 eur/ kk siitä, että saan pidettyä karvani kurissa. En ole sheivannut enää moneen vuoteen ja karvat kasvavat koko ajan hitaammin takaisin. Tosin kesäisin aina vähän kiihtyy. 

Sokeroinnin lisäksi värjään ripsiäni ja kulmiani  kolme kertaa vuodessa. Jalkahoidon otan myös kolme kertaa vuodessa. Värjäykset maksaa 10 eur/ kerta ja jalkahoito on 50 eur/kerta.

Näillä pärjään kyllä ihan näin taviksena. Mites sinä? Paljonko sinulla kuluu rahaa omaan ulkonäköösi?

 

Kommentit (1)

Lilja
1/1 | 

En käy ikinä kauneushoidoissa, mutta minulla on hyvät kotihoitotuotteet. Meikkaan joka päivä paitsi sunnuntaisin, koska muuten näytän lähinnä sairaalta. Meikkeihin menee vuodessa noin satanen,korkeintaan. Kampaaja 6 vkon välein 40€/kerta. Ulkonäköön lasken myös vaatteet, joita ostan joka kuussa...panostan ulkonäkööni lähinnä harrastamalla liikuntaa ja syömällä terveellisesti, mutta myös tarkkaan pukeutumalla ja nätisti meikkaamalla. Se vaan on minulle tärkeää. ♥️ Olen 47-vuotias.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Olen huomannut olevani koko ajan vähemmän kiinnostunut omasta ulkonäöstäni.

En meikkaa enää ollenkaan. Ennen viitsin laittaa sentään ripsiväriä.

Tammikuussa kävin värjäyttämässä ripset. Se oli hyvä kokemus. Ehkä värjäyksen voisi uusia.

Tekoripsiä tms. en ole kiinnostunut laittamaan. Turhaa rahanmenoa mielestäni.

Kampaajalla tulee käytyä harvemmin. Pitkät hiukset ovat kivat. Pidän niitä useimmiten kylläkin kiinni. Lähinnä miehen seurassa olen ollut hiukset auki. Kohta voisi ottaa vaikka vaaleita raitoja. Kohtahan on kesä.

Mieheni seura on selvästikin tehnyt minulle hyvää, kun en pohdi juuri yhtään ulkonäköäni.

Kaikkihan me rupsahdetaan kuitenkin ennemmin tai myöhemmin.

Ulkonäköä tärkeämpää on mukava luonne ja hyvä olo.

Miten paljon sinä kiinnität huomiota omaan ulkonäköösi?

 

 

www.pixabay.com

Jo aivan pienestä tytöstä alkaen nainen joutuu kohtaamaan ympäristönsä asettamia paineita. Pienten tyttöjen pitää olla nättejä, kilttejä, rauhallisia ja auttaa äitiä kotitöissä. 

Kuitenkin olisi hyvä, jos tyttöjä ei opetettaisi olemaan liian kilttejä. Liika kiltteys kostautuu myöhemmässä elämässä. Olen itse saanut sen monesti kokea, että liialla kiltteydellä ei tässä elämässä pärjää. Olenkin aikuiseksi naiseksi kasvaessani oppinut olemaan vähemmän kiltti.

Naisiin kohdistuu paljon enemmän ulkonäköön liittyviä paineita kuin miehiin. Naisella pitää olla nätti naama ja hoikka, mutta kurvikas vartalo. Kuinka moni loppujen lopuksi on niin täydellisen kaunis. Varsinkin julkisuudessa olevien naisten ulkonäköä arvostellaan todella rankasti.

Itselläni on ollut jonkin verran ulkonäköpaineita. Paineet ovat helpottaneet iän myötä ja tällä hetkellä olen aikas sinut itseni kanssa. Olen ehkä ihan nätti ja kurvikas, mutta en todellakaan hoikka. Mutta olen hyväksynyt sen, että minusta ei koskaan tule täydellistä. Olen ihan hyvä tällaisena kuin nyt olen.❤

Työelämä ja raha-asiat tuovat paljon paineita naisille. Naiset joutuvat tekemään enemmän töitä sen eteen, että pääsisivät esim. johtavaan asemaan. Perhevapaat ja sairaan lapsen hoitaminen ovat pois naisen menestyksestä ja rahapussista useammin kuin miehen. Naiset tekevät useammin raskasta työtä esim. hoitoalalla, jossa palkat ovat tunnetusti matalat.

Itse koen usein riittämättömyyttä, kun työelämän vaatimukset lisääntyvät koko ajan. Yritän joka vuorossa tehdä aina parhaani, jotta voisin auttaa potilaitani. Aina en tähän pysty.

Koen paineita siitäkin, että pienen palkkani pitäisi riittää hyvään ja monipuoliseen elämään. Monesti olen pohtinut sitä, että en ole pystynyt tarjoamaan pojilleni tarpeeksi varakasta elämää. 

Koen paineita myös siitä, etten saa rahaa säästöön. 

Toivon, että paineet helpottaisivat ikääntymisen myötä.☺

Kommentit (2)

maarit71
Liittynyt2.3.2016
1/2 | 

Amen! :) Ihanan rehellistä asiaa, ja niin tuttua. Joitakin juttuja olen alkanut skippaamaan ajatuksella: mun ei tarvitse olla täydellinen tässä. Paskat, en tarvitse olla oikeastaan muuta kun itseni. Välillä jopa onnistuu. Välillä mehtään menee niin että tärinä käy.....

xox

Timo duunari, jonka ulkonäköä ...
2/2 | 

Hmm..pakko kysyä, että onko kirjoittajalla kovastikin kokemusta pienen pojan paineista tai miesten ulkonäköpaineista tai muista paineista. Meillähän on suomessa suurin syrjätyneiden joukko nimenomaan miehiä, samoin kaikilla niillä mittareilla mitkä liittyy ihmisen terveyteen miehet ovat ihan kärkipäässä siellä negatiiviselle puolella, miehet myös kuolevat nuorempina. Jotenkin se, että tehdään keinotekoisia vastakkainasetteluja sukupuolien välille ei ole tätä aikaa enää. Eikö olisi parempi, että ajateltaisiin niitä haasteita mitä ihmiset kohtaavat, kuin että ajateltaisiin asiaa aina sukupuolen kautta. Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista kuitenkin. Ja suomessa on epätasa-arvoa naisten osalta, mutta myös miesten osalta hyvin paljon. 

Tsemppiä kuitenkin kirjoittajalle omissa haasteissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat