Kirjoitukset avainsanalla raha

Kuvat: www.pixabay.com

On mielenkiintoista tietää, paljonko toinen tienaa. Ja ainahan sitä on vähän kateellinen sille, joka tienaa sinua enemmän. Myös minä olen kateellinen toisten paremmista ansioista.

Minun tapauksessani paremmin tienaavat ovat yleensä myös korkeammin koulutettuja. Tiedän heidän myös tehneen paljon enemmän töitä ja uhrauksia sen paremman palkkansa eteen.

Itsekin voisin ehkä opiskella vielä lisää. Saadakseni vähän parempaa palkkaa.

Myös sinä voit vaikuttaa omaan palkkaasi opiskelemalla lisää. Sitten huomaat, miten paljon työtä toinen on joutunut tekemään sen paremman palkkansa eteen. Tulet myös huomaamaan, että verottaja muistaa ottaa oman osuutensa, siitä että tienaat paremmin.

Yksinhuoltajuus on heikentänyt omaa talouttani. Olen kuitenkin pärjännyt jotenkin.

Joskus olen törmännyt siihen, että ydinperheen vanhemmat saattavat olla kateellisia yksinhuoltajan saamista tuista. Tämä on mielestäni outoa, koska heillähän on kuitenkin kaksi aikuista taloudessa, mikä vakauttaa taloutta.

Minun puolestani jokainen saa käyttää rahansa niinkuin parhaaksi näkee. Ja mielestäni minulla on myös oikeus tähän. Ei minua kiinnosta, miten paljon jonkun eväät ovat maksaneet ja paljonko kenelläkin on säästössä rahaa.

Itse en todellakaan ole täydellinen rahankäyttäjä. Olen tehnyt paljon virheitä. Mutta myös pyrkinyt selviämään niistä omin avuin. 

Lapseni eivät toivottavasti tee samoja virheitä. Kannustan heitä hankkimaan paremman koulutuksen kuin minulla. Ovat myös oppineet olemaan vaatimattomia kun en ole yrittänyt elää yhtään sen loisteliaammin kuin mihin on ollut varaa.

Toivon vielä saavani maksettua kaikki velkani pois ja ehkä sijoittavani rahaa niin, että vanhuuteni ei olisi liian ankea. Eläkkeethän on pieniä ja mistä sitä tietää, onko niitä ollenkaan silloin, kun itse jään eläkkeelle.

Parempaa taloudellista vointia teille kaikille!

Onko sinun mielestäsi sopivaa puhua toisten rahankäytöstä?

 

 

Kommentit (4)

Vierailija

Ei se kyllä aina mene niin, että opiskelemalla lisää palkka nousee. Korkea koulutus ei takaa isoa palkkapussia, joskus vähemmällä koulutuksella pääsee ammattiin, jossa tienaakin enemmän kuin joku korkeammin koulutettu. 

Käyttäjä8874
Liittynyt27.8.2017

Ajattelin tietenkin omasta tilanteestani lähtien. Minun täytyy opiskella, jotta saisin mieluisan parempipalkkaisen työn.
Useimmiten on näin ainakin naisvaltaisilla aloilla.

Vierailija

"Myös sinä voit vaikuttaa omaan palkkaasi kouluttautumalla lisää. Sitten huomaat, miten paljon työtä toinen on joutunut tekemään sen paremman palkkansa eteen."  Tämä kohta kirjoituksestasi oli kommenttini lähtökohtana ja se on aika karkea yleistys. Toki ymmärrän, jos omalla alallasi on mahdollisuus kouluttautua lisää ja sitä kautta edetä uralla ja saada parempaa palkkaa. Mutta tällainen urakehitys ei ole kaikilla aloilla mahdollista, etenkään naisvaltaisilla aloilla. Sitten voi tietysti vaihtaa alaa kokonaan ja suunnata kohti parempipalkkaisia apajia, mutta sekin vaatii mm. tiettyä taloudellista tilannetta mahdollistuakseen, toki myös muuta. Tämä nyt lipsahti vähän sivuraiteille varsinaisesta aiheestasi, mutta oli pakko kommentoida tuota kohtaa kirjoituksestasi, jossa oli mielestäni hieman tuollaista mustavalkoista ajattelua. Mutta hyvä aihe sinulla, raha ja palkka puhututtaa aina :)

Nimim. tykkään työstäni, mutta en palkkapussini laihuudesta (jota en paksummaksi saa, vaikka lisäkouluttaisin itseäni. Alaa en halua vaihtaa, tyydyn siis laihuuteen)

Käyttäjä8874
Liittynyt27.8.2017

Ei oikein tosiaan ole varaa opiskella enempää. Velat on kuitenkin ensisijaiset hoitaa. Ja muutakin elämää pitää olla kuin työhön liittyvä opiskelu. Tällainen tilanne minulla.

Taidan minäkin tyytyä tähän mitä minulla nyt on.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Jo aivan pienestä tytöstä alkaen nainen joutuu kohtaamaan ympäristönsä asettamia paineita. Pienten tyttöjen pitää olla nättejä, kilttejä, rauhallisia ja auttaa äitiä kotitöissä. 

Kuitenkin olisi hyvä, jos tyttöjä ei opetettaisi olemaan liian kilttejä. Liika kiltteys kostautuu myöhemmässä elämässä. Olen itse saanut sen monesti kokea, että liialla kiltteydellä ei tässä elämässä pärjää. Olenkin aikuiseksi naiseksi kasvaessani oppinut olemaan vähemmän kiltti.

Naisiin kohdistuu paljon enemmän ulkonäköön liittyviä paineita kuin miehiin. Naisella pitää olla nätti naama ja hoikka, mutta kurvikas vartalo. Kuinka moni loppujen lopuksi on niin täydellisen kaunis. Varsinkin julkisuudessa olevien naisten ulkonäköä arvostellaan todella rankasti.

Itselläni on ollut jonkin verran ulkonäköpaineita. Paineet ovat helpottaneet iän myötä ja tällä hetkellä olen aikas sinut itseni kanssa. Olen ehkä ihan nätti ja kurvikas, mutta en todellakaan hoikka. Mutta olen hyväksynyt sen, että minusta ei koskaan tule täydellistä. Olen ihan hyvä tällaisena kuin nyt olen.❤

Työelämä ja raha-asiat tuovat paljon paineita naisille. Naiset joutuvat tekemään enemmän töitä sen eteen, että pääsisivät esim. johtavaan asemaan. Perhevapaat ja sairaan lapsen hoitaminen ovat pois naisen menestyksestä ja rahapussista useammin kuin miehen. Naiset tekevät useammin raskasta työtä esim. hoitoalalla, jossa palkat ovat tunnetusti matalat.

Itse koen usein riittämättömyyttä, kun työelämän vaatimukset lisääntyvät koko ajan. Yritän joka vuorossa tehdä aina parhaani, jotta voisin auttaa potilaitani. Aina en tähän pysty.

Koen paineita siitäkin, että pienen palkkani pitäisi riittää hyvään ja monipuoliseen elämään. Monesti olen pohtinut sitä, että en ole pystynyt tarjoamaan pojilleni tarpeeksi varakasta elämää. 

Koen paineita myös siitä, etten saa rahaa säästöön. 

Toivon, että paineet helpottaisivat ikääntymisen myötä.☺

Kommentit (2)

maarit71
Liittynyt2.3.2016

Amen! :) Ihanan rehellistä asiaa, ja niin tuttua. Joitakin juttuja olen alkanut skippaamaan ajatuksella: mun ei tarvitse olla täydellinen tässä. Paskat, en tarvitse olla oikeastaan muuta kun itseni. Välillä jopa onnistuu. Välillä mehtään menee niin että tärinä käy.....

xox

Timo duunari, jonka ulkonäköä ...

Hmm..pakko kysyä, että onko kirjoittajalla kovastikin kokemusta pienen pojan paineista tai miesten ulkonäköpaineista tai muista paineista. Meillähän on suomessa suurin syrjätyneiden joukko nimenomaan miehiä, samoin kaikilla niillä mittareilla mitkä liittyy ihmisen terveyteen miehet ovat ihan kärkipäässä siellä negatiiviselle puolella, miehet myös kuolevat nuorempina. Jotenkin se, että tehdään keinotekoisia vastakkainasetteluja sukupuolien välille ei ole tätä aikaa enää. Eikö olisi parempi, että ajateltaisiin niitä haasteita mitä ihmiset kohtaavat, kuin että ajateltaisiin asiaa aina sukupuolen kautta. Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista kuitenkin. Ja suomessa on epätasa-arvoa naisten osalta, mutta myös miesten osalta hyvin paljon. 

Tsemppiä kuitenkin kirjoittajalle omissa haasteissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen ollut nyt viikonloppuna vapaalla. Vaikka viikonlopun lisätienestit ovat minulle tärkeitä, niin olen silti aina halunnut pitää joka listassa väh. yhden viikonlopun vapaana. Viikonloppuvapaalla sitä yleensä rentoutuu ihan eri tavalla kuin arkivapaana. Viikonloppuna pitempään nukkuminen kuulemma kaunistaa 😀

Vietin viikonlopun miesystäväni seurassa. ❤ Kävimme katsomassa Ikitien. Elokuva oli tositapahtumiin pohjautuva. Hyvin traagisia kohtauksia oli useita. Päähenkilön elämä oli hyvin ahdistavaa. Elokuva päättyi silti osittain onnellisesti.

Rahaa ei kulunut paljonkaan viikonlopun aikana, kun ei tullut shoppailtua. Lainasinkin pojalle rahaa, kun hän oli hukannut pankkikorttinsa baarireissulla. Onneksi oli huomannut asian ja sulkenut korttinsa jo yöllä. 

Tykkään kirjoittaa näitä juttuja ja muutenkin. Mutta kuitenkin kirjoittaminen vaatii aina jonkinlaisen inspiraation ollakseen mahdollista. Olisiko raskasta olla jatkuvasti inspiraation varassa saadakseen perheelleen ruokaa. Inspiraatiota kun ei pysty väkisin saamaan, vaikka kuinka haluaisi. Mielestäni näin on hyvä, kun kirjoittaa silloin, kun se tulee. Ilman, että perheen leipä on siitä riippuvainen.😊

Vapaan viikonlopun jälkeen mun päässä pyörii paljon uusia ideoita, joita voisi toteuttaa ennemmin tai myöhemmin.😉

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat