Kirjoitukset avainsanalla Raha

www.pixabay.com

Aamulla näin uutisen, jossa kansanedustaja Sanna Marin oli alustavasti ehdottanut työviikon ja työpäivän lyhentämistä. Olin ihan innoissani. Tämä ehdotus on juuri sellainen, mitä itsekin olisin voinut ehdottaa. Mutta en sitten myöhemmin päivällä ihmetellyt ollenkaan, että tämä ehdotus oli heti tyrmätty. Niinpä tietenkin.

Mielestäni työnteon vähentäminen olisi todella hyväksi meille kaikille. Varsinkin alaikäisten lasten vanhemmille olisi tärkeää ehtiä olla enemmän kotona. Tehdä kaikkea kivaa lastensa kanssa ja itsellekin jäisi tällöin tietysti enemmän aikaa. Vanhempien on myös tärkeää pitää huolta omasta jaksamisestaan. 20 vuoden kasvatustyö kun yleensä vie paljon energiaa vanhemmilta. Minähän tämän tiedän oltuani kahden lapsen yksinhuoltajana kohta 18 vuoden ajan.

Itse en ajattele tällä hetkellä tarvitsevani yhtään enempää vapaa-aikaa. Minä voisinkin siis edelleen jatkaa työntekoa entiseen tahtiin. Eli voisin tehdä ylityönä sen lyhentämisen ja nykyisen työajan välisen erotuksen. Varmasti monet muutkin aikuisten lasten vanhemmat näin tekisivät, jos vaan on rahantarve kuin minulla.

Jos lapseni olisivat alaikäisiä niin ehdottomasti valitsisin ajan. Mutta nykyään, kun olen kotona aika tarpeeton niin mitäpä muutakaan tekisin kuin töitä.

Ja tietty saisimme saman palkan kuin nykyään tällä lyhennetyllä mallillakin. 

Mitäs sinä ajattelet tästä ehdotuksesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Ei ole mahdollista lyhentää työaikaa ja saada samaa palkkaa kuin pitemmällä työajalla.

Varmaan on paljon muitakin yksinhuoltajia, jotka tietävät, kuinka raskasta on olla yksinhuoltaja ja tehdä samalla työtä, voidakseen elää tavallista arjen elämää. Et ole yksin tuon tunteen kanssa.

Vierailija
3/2 | 

Millä perusteella sinun mielestäsi pitäisi saada sama palkka lyhyemmästä työajasta? Utopistinen ajatus.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Kävin katsomassa verkkopalkkaani ja olin ihan tyytyväinen näkemääni. Ihan niin hyvää tiliä en saa kuin heinäkuussa, mutta kuitenkin sen verran hyvin, että minun ei tarvitse kituutella veloistani huolimatta. Tämmöisenä kuin jatkuisi aina vaan niin ei tarvitsisi murehtia yhtään raha-asioita.

Tämän tason saan pidettyä tekemällä töitä ja miettimällä tarkkaan mihin arkisin käytän rahani. Vapaalla ja lomalla on aina kiva vähän nauttia kohtuudella. Esim. matkoista, elokuvista ja ulkona syömisestä.

Tästä blogista on ollut minulle hyötyä todella paljon. On tullut pohdittua raha-asioita ja järkevöitettyä kuluttamistani. Olen miettinyt, että mistä olen valmis luopumaan ja mistä en saavuttaakseni paremman taloudellisen tilanteen.

Tavoitteenani on edelleen olla 60 vuotiaana velaton. En kiirehdi velkojen takaisinmaksun kanssa. Pidän tärkeänä, että minulla on nyt rahaa käytössäni, jotta voin tehdä kaikkea mitä en ehkä 20 vuoden päästä pysty. Tähän vaikuttaa realistinen arvio omasta terveydentilasta perintötekijöiden pohjalta.

Elän elämääni nyt enkä anna toisten paremman palkan ja perintötekijöiden pilata elämääni juuri nyt. Älä sinäkään!

Oletko sinä tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseesi?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Pitkästä aikaa kerrankin on niin, että minulla ei olekaan rahat loppu kuukauden vaihtuessa. Mistä tämä johtuu? Olenko ehkä oppinut jotain.

Tänään maksettu veronpalautus tietenkin saa tilanteen näyttämään paremmalta. Sain 192 eur palautusta. On sekin jotain. Vaikka eipä tietenkään siihen verrattuna, mitä jotkut toiset saavat. Mutta en ole kateellinen, koska en pidä palautusten saamista mitenkään tärkeänä.

Ruokalaskussa olen säästänyt, koska olen ostanut paljon -30 % tuotteita. Ilta-aleen ei kuitenkaan ole tullut mentyä, koska se ei sovi hyvin minun elämänrytmiini.

Minulla ei myöskään ole ollut lomaa viimeksi kuin toukokuussa, joten minulla ei ole kulunut rahaa lomailuun. Olen ollut tietenkin paljon töissä. Ja kun on paljon iltavuoroja niin rahaa kuluu todella vähän.

Shoppailua en ole harrastanut ollenkaan. Alkoholia on kulunut vähän. Ja ulkonakaan ei tule syötyä edes joka viikko.

Jonkun toisen mielestä elän tietenkin erittäin tylsää elämää. Mutta minulle riittää perheeni, miesystäväni, muutamat ystävät ja työni. Ja onhan sitten harrastukset, kuten blogi, kuntosali ja kirjat.

Ja tosiaan en ole vaihtanut miestä niin kuin jotkut ovat luulleet. Mistäköhän tällainenkin asia on tullut jollekin mieleen? En kai minä nyt jättäisi sellaista miestä, joka on oikeasti ollut tukenani jo 2,5 vuotta. Hän oikeasti välittää minusta ja siitä olen onnellinen.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Kerran vuodessa saan aina vähän isomman tilin. Heinäkuussa meille maksetaan lomarahoja. Näistä tosin on valitettavasti vähennetty se 30 %. Meiltä pienituloisilta on ollut helppo ottaa pois. Olemme vähään tyytyväisiä. Ja meidän pitäisi aina vaan muistaa iloita siitä, että meillä on töitä. Useimmiten muistankin iloita.

Kivaa, kun kerrankin laskujen maksun jälkeen jäi oikeasti vähän enemmän käyttövaroja kuin normaalisti. Todennäköisesti ei tarvitse käyttää luottokorttia ennen seuraavaa tilipäivää elokuussa.

Olisipa minulla aina tällainen vähän parempi tili niin ei olisi kertynyt velkaa. Olisin pärjännyt tällä summalla eli nettona 2900 eur todella hyvin. Hassua ajatella, että jotkut saavat aina tämän suuruisen tilin tai jopa paremman. Kyllä heidän kelpaa ja on helppo antaa toisille säästämis-ja sijoittamisvinkkejä. Mitenkähän kävisi, jos he saisivatkin yhtäkkiä vain 2000 eur kuukaudessa? Ei olisikaan enää yhtä helppoa saada rahaa säästöön ja sijoitukseen.

Minä en tee mitään erikoista näillä rahoilla vaan elän kerrankin varojeni mukaan. Mihin sinä käytät lomarahat?

Kommentit (3)

Mom
2/3 | 

Matot pesetetty, koira hammashoidossa käytetty, uusi passihakemus laitettu ja auton huolto kilpailutettu sekä varattu. Ai niin, kaksi ämpärillistä mansikoita kerätty maatilalta.
Joillekin nämä voivat tapahtua kustannuksineen missä kuukaudessa vain, mulle ainoastaan heinäkuussa. Joillekin lomarahat ovat ylimääräistä tuloa, minulle ei. Ehkä ensi vuonna saan sen +30% säästöön, vaikka ihanan joulun järjestämistä varten.

Yrittäjä
3/3 | 

Minä tienaan nettona 1500-2000 e/kk riippuen kuukaudesta (olen yrittäjä). Saan laitettua rahaa joka kuukausi säästöön ja sijoituksiinkin enkä koe, että jäisin jostain paitsi. Kyllä se on kulut mitkä on liian suuret, jos pitää 2 tonnista valittaa.

Vierailija
4/3 | 

Itse saan bruttona suurinpiirtein tuon verran ja pitkän työttömyyden jälkeen rahaa on melko ruhtinaallisesti, vaikka elatusmaksut (mihin sitä rahaa muualle laittaisi kuin lapsiinsa) ja polttoaineet (työmatkat täällä maalla) vievätkin ison osan. Tosin pari ekaa tiliä on mennyt aika nopeasti, kun on joutunut hommaamaan esim. vaatteita, joilla kehtaa olla ihmisten ilmoilla. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat