Kirjoitukset avainsanalla raha

www.pixabay.com

Minulla on Danske Bankin verkkopankissa käyttötililläni yksinkertainen kirjanpito-ohjelma, josta minun on helppo seurata paljonko rahaa tulee ja menee kuukaudessa tai vuodessa jne.

 

Ohjelma näyttää pylväinä menot ja tulot lajiteltuina erilaisiin luokkiin. Esim. ruokamenot ja asumismenot ovat omina pylväinään. Minä siis tiedän hyvin, mistä rahani tulevat ja minne ne menevät.

 

Viime vuonna olen järjestellyt muutamaan otteeseen velkojani ja tämän vuoksi näyttää, että minulla olisi todella isot tulot. Vastaavasti menoista suurimmat liittyvät näihin velkojen järjestelyihin. Järjestelyrahat ovat siis vain kulkeneet tilini kautta pankista toiseen.

 

Mutta, kun ei huomioida näitä niin tuloni koostuvat sairaanhoitajan työstä saamastani palkasta ja Kelan maksamasta elatustuesta. Syyskuuhun asti sain vielä lapsilisää. Pienempi poika täytti tuolloin 17 v.

 

Tästä blogista en ole saanut viime vuonna tuloja. Olen päässyt kyllä jo lähelle palkkarajaa. En vaan ole panostanut tähän niin paljoa kuin tiedän minua menestyneempien bloggaajien tekevän. Olen kirjoittanut blogia ihan fiiliksellä. Pidän tärkeimpänä, että minä itse ja lukijani saamme iloa ja hyötyä tästä. Ei kaikkea mitata aina rahassa.

 

Bloggaajan palkka ei myöskään ole mielestäni kovinkaan iso. Ei sillä kyllä rikastumaan pääse. Ja aika paljon saa töitä tehdä. Monesta muusta työstä saa kyllä helpommalla rahaa. Kovin ailahtelevaakin on. Ei ole varmuutta ansioista. En uskaltaisi alkaa päätoimiseksi bloggaajaksi.

 

Blogista saadut tulot ovat myös verotuksen alaisia. Minä en vielä ole nostanut vuoden 2019 veroprosenttiani. Aion mennä tämän vuoden kuukausi kerrallaan eteenpäin. Olenhan tosi realistinen oman bloggaamiseni suhteen. Voihan tietty olla, että kadun tätä vielä loppuvuodesta. Sen näkee sitten.

 

Menoista minulla on aina suurimpana olleet ruokamenot. Vuonna 2018 ne kuitenkin vähenivät, koska isompi poika on muuttanut omilleen ja käynyt vain harvoin syömässä luonani. Toisaalta taas olen sitten ehkä useammin käynyt poikien kanssa ulkona syömässä, kun olemme tavanneet isossa kaupungissa. Arvelen kuitenkin ruokakulujeni olevan vuonna 2019 edellistä pienemmät.

 

Toiseksi eniten kuluu rahaa asumiseen. Siihen on mennyt monta vuotta sama summa. Vuonna 2019 asumismenot eivät nouse. Voisin ehkä vaihtaa pienempään asuntoon, jolloin asumiskulut taasen pienenisivät. Toisaalta sitten taas muuttaminen maksaa, jos on pakko palkata muuttofirma. En tiedä, onko järkevää. Muuttaminen vie myös paljon aikaa ja voimia. Hyöty kuukautta kohti olisi n. 100 eur.

 

Velkojani aion lyhentää joka kuukausi minimiä enemmän. Näin pääsen niistä joskus eroonkin.

 

Aion olla myös ostamatta mitään, mitä en tarvitse. Tämä on ehkä se merkittävin asia, mikä vie talouttani eteenpäin.

 

Veloista huolimatta käyttötilini vuoden 2018 tilinpäätös on plussanpuolella. Olen siis käyttänyt vähemmän rahaa kuin sitä on tullut. Eli tilanteeni ei todellakaan ole mitenkään erityisen huono. Vielä minä voitan lotossa tai ehdin sijoittaa niin että vanhuus on taloudellisesti turvattu.

 

Miltä näyttää sinun vuoden 2018 tilinpäätöksesi?

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Lähes päivittäin mielessäni käy ajatus siitä, että mitäpä jos minä yhtäkkiä jonakin päivänä voitan lotossa oikein ison summan rahaa.

 

Tämä on mahdollista, koska minulla on joka viikko yksi rivi Lottoa, Viking lottoa ja Eurojackpottia vetämässä. Lisäksi olen pelannut aina välillä Kenoa, Synttäreitä ja Jokeria. Veikkauksen pelit ovat siis tuttuja minulle.

 

Vielä en ole voittanut kuin ihan pieniä summia. Näillä rahoilla olen tehnyt sitten uusia lottorivejä. Kun olen voittanut, olen siirtänyt aina voiton verran vähemmän rahaa pelitililleni.

 

Vetoja en tee. En myöskään ostele arpoja kuin tosi harvoin. Joulukalenterina minulla on Veikkauksen joulukalenteriarpa. Ostin myös pojille sellaiset.

 

Jouluna saatan ehkä ostaa vielä arpoja lahjaksi. Ehkäpä ostan vanhemmilleni ja sisaruksilleni pienet arvat lahjaksi.

 

Peliongelmaa minulla ei ole. Olen asettanut itselleni Veikkauksen tilille päivä-ja kuukausinostorajat. Rajojen mukaan pelaaminen riittää minulle. Tiedostan kuitenkin, että minulla on riski ajautua pelikierteeseen, mutta en anna itseni mennä siihen pisteeseen. Minulla on onneksi muutakin tekemistä kuin istua koneella pelaamassa nettipokeria. Voinhan kirjoittaa sen sijaan tätä blogia esim.

 

Toivon, että kohdalleni osuu vielä niin iso voitto, että saan ainakin velkani kuitattua. Kyllä olisi ihanaa, jos näin kävisi.

 

Tällä viikolla lotossa jaetaan 14,6 miljoonaa euroa. Mitä sillä summalla saisikaan tehtyä? Miten tuollainen summa olisi järkevintä sijoittaa? Sehän on selvä, että rahat kannattaa sijoittaa niin, että voi elää koroilla. Mutta minä ainakaan en tiedä, mihin kannattaa sijoittaa.

 

En voisi tuhlata tuollaista summaa pelkästään juhlimiseen ja ylelliseen elämään. Aluksi varmasti järkyttyisin, jos tämä voitto osuisi kohdalleni. Mutta uskon selviäväni alkujärkytyksestä suhteellisen nopeasti ja alan järjestellä asioitani. Sehän on selvää, että elämäni tulisi muuttumaan totaalisesti.

 

Kertoisin voitosta vain pojille ja miehelle aluksi. Tosin voi olla, että muutkin sen tajuaisivat, koska se alkaisi näkyä pakostakin ulospäin. Miksi yhtäkkiä irtisanoutuisin ja ostaisin asunnon ellei minulla olisi ihan hirveästi rahaa.

 

Haaveilu on kivaa ja antaa toivoa elämässä. Joka päivä on mahdollista voittaa jotakin. Joka päivä elämä voi muuttua täysin.

 

Mihin sinä sijoittaisit lottovoittosi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Joulu on koko ajan lähempänä. Itse olen tehnyt aika vähän jouluvalmisteluja tähän mennessä. Pojille olen hankkinut pienet lahjat, jotka he itse ovat valinneet. Ajatuksena ollut, että 100 eur per poika riittää joululahjaan.

Muuten en juurikaan lahjoja ostele. Sisarusten lapsille, joita on neljä, annan todennäköisesti 20 eur lahjakortit lahjaksi. Lahjoihin kuluu siis n. 300 eur. Lahjakortit ovat siitä hyviä, että niillä voi sitten käydä vaikka alennusmyynneistä hakemassa itselleen jotain kivaa tai tarpeellista. Veljenlapset ovat ainakin tykänneet lahjakorteista. Siskonpojat ovat aika pieniä vielä eivät niin näistä korteista ehkä ymmärrä.

Kotosalla, kun joulua vietetään niin muuten rahaa kuluu lähinnä ruokaan. Ostan lähes kaiken valmiina kaupasta. Ostan vain sellaista ruokaa, mitä minä ja pojat oikeasti syödään. Laatikoita ostan valikoivasti juuri sen määrän, mikä tulee kulumaankin. Olen ajatellut, että ostan ainakin lohta, kalkkunaa ja vähän kinkkua. Vihanneksia ja hedelmiä aion myös ostaa. Haluan joulupöydän olevan kevyempi. Juomaksi voisi ostaa ehkä vähän punaviiniä. Mutta en halua joulusta ryyppyjuhlaakaan. Mielestäni se on mautonta. Arvelisin saavani 200 eur lähes koko jouluviikoksi ruokaa ja juomaa. Ei jouluviikolla loppujen lopuksi tarvitse syödä juuri yhtään enempää kuin tavallisestikaan. Vähän jotain pientä extraa on hyvä olla, kuten suklaata, piparia, joulutorttuja jne.

Kaiken kaikkiaan arvelen jouluun kuluvan n. 500 eur rahaa. Tätä rahaa minulla ei ole säästössä vaan kulutan 14.12.2018 tulevaa palkkaani, jossa on tässä kuussa vain yhden listan lisät eli saan n. 2000 eur nettona. Sillä sitten pärjäillään odotellen tammikuun tiliä.

Jouluun kuluvat rahat eivät millään lailla ahdista minua. Tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen taloustilanteeseeni veloista huolimatta. Selviän kyllä niistä, kun jatkan näin kuin nytkin.

Paljonko sinä kulutat rahaa jouluun?

 

Kommentit (2)

Lil

Itselläni lähes saman ikäiset pojat kun sulla ja sama juttu eli 100e/poika.Olen työttömänä eikä meillä ole varaa viettää joulua eli en voi ostaa jouluruokia tms. ollenkaan.Vanhempi poika on joulun töissä yöhön saakka eli ei ole edes täällä.Nuorempi on kotona,mutta menemme ns.normaalilla päivällä.

Kiva lukea blogiasi,paljon on omassa elämässäni samaa kuin sinun.

SannaSR
Liittynyt27.8.2017

Kiitos palautteesta! On kiva, että blogi tuottaa iloa jollekin muullekin kuin itselleni.

Meillä ohjelmana jouluna, että käyn katsomassa vanhempiani ja pelaillaan lautapelejä sisarusteni kanssa. Tapaninpäivänä jo kohti työpaikkaaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Viime viikolla olin tosi tuskastunut taloustilanteeseeni. Käytännössä rahani olivat loppu jo silloin , kun palkka tuli viimeksi eli 15.11.2018.

Sain Zmartalta postia siis ihan kirjekuoressa. Ajattelin, että minäpä laitan taas lainatarjouksen menemään. Se olikin helppo ja nopea tehdä netissä. Illalla kävin katsomassa saamani tarjoukset. Avidalla olikin ihan kohtuullinen tarjous minulle ja viikonlopun yli mietittyäni tartuin tähän tarjoukseen.

Allekirjoitin luottosopimuksen verkkopankkitunnuksilla ja lähetin sähköpostilla viimeisimmän palkkalaskelmani Avidalle. Sieltä vielä soiteltiin minulle ja kyseltiin, että miten aion toimia rahojen kanssa ja kyseltiin, miksi puhelinnnumeroni on salattu. Ilmeisesti vastailin ihan järkevästi, koska koko luottosumma oli maksettu tililleni tunnin päästä, kun kävin katsomassa.

Siirsin rahat säästötilille. Siellä ne olivat paremmassa turvassa sen aikaa, kun mietin vielä, että miten hoidan järkevimmin muiden luottojen laskut.

Tein listan paperille luotoistani ja tuijottelin niitä jonkin aikaa. Päässäni alkoi hahmottua suunnitelma. Maksan vanhoja velkoja pois niin, että minulla on vain kahta eri velkaa maksettavana. Näihin sovellan lumipallotekniikkaa.

Lisäksi minulla on vielä vähän opintolainaa ja Telian koroton luotto. Näitä ei kannata maksaa pois kalliimmalla rahalla. Kyllä ne joskus tulevat maksetuksi loppuun.

Itsenäisyyspäivää voikin viettää nyt taas huolettomammin mielin! Kyllä raha-asioilla on vaan suuri merkitys ihmisen vointiin. Yritän taas olla järkevämpi rahankäyttäjä.

Hyvää itsenäisyyspäivää 2018!

P.S. Minulla ei ole Avidan kanssa kaupallista yhteistyötä!

Kommentit (1)

Keski-ikäinen myös

Minä olisin marssinut pankkiin ja kysynyt lainan sieltä, olisi varmasti korko ollut ainakin pienempi. Se mikä pistää silmään nykypäivänä on se, että monilla on kulutusluottoa montaa erilaista samanaikaisesti. Itsellä on vähän vielä asuntolainaa jäljellä ja samaten remonttilainaa, ei muuta. Minun ei tulisi mieleenkään ostaa luotolla vaatteita, matkoja yms sellaista.... Pitää vaan säästää ensiksi ja ostaa vasta sitten kun rahat on kourassa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat