Kirjoitukset avainsanalla kateellisuus

www.pixabay.com

Meillä täällä Suomessa on paljon kansantauteja. Yksi niistä on kateus. Jokainen meistä varmastikin tunnistaa itsessään tämän viheliäisen tunteen. Itsekin huomaan aina välillä olevani kateellinen. Milloin mistäkin asiasta tai tilanteesta.

Itse huomaan olevani kateellinen usein silloin, kun itsellä on jotenkin huono olo tai olen uupunut. Silloin mieleen hiipii ajatuksia siitä, miten paljon paremmin muilla on asiat minuun verrattuna. Tällöin tunnen usein itseni muita huonommaksi.

Nykyään olen ollut harvemmin kateellinen, koska voin nykyään paremmin enkä ole enää niin uupunut. Kun itsellä on hyvä olo, jaksaa paremmin iloita toisten onnesta.

Minun kateuteni on yleensä johtunut siitä, että minulta puuttuu jotain. En ole ollut tyytyväinen omaan itseeni ja tilanteeseeni. Ja olen kadehtinut, sitä miten toiset ovat tyytyväisiä itseensä ja tilanteeseensa.

Kateus ei aina ole pelkästään paha asia. Hyvällä tavalla kateellinen pyrkii keksimään keinot, millä itse voisi saavuttaa sen, mistä on toisille kateellinen. Itse olen pyrkinyt tekemään asioita itseni hyväksi. Mielestäni on säälittävää jäädä vellomaan jatkuvaan kateuden tunteeseen ja näin pilata oma ja läheisten elämä. Katkeruus ei kaunista ketään!

Oletko sinä ollut kateellinen?

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017
1/2 | 

Ei vitsi, mun Elämäni tavoitteet -postaussarjaan kuuluu myös tämä kateuden kitkeminen! Eli postausta aiheesta myös tulossa. 😅

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat