Kirjoitukset avainsanalla Kirjallisuus

Kansikuva Bazar

“Lucinda Riley (s. 1967) on kotoisin Irlannista. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, jotka on käännetty jo yli 30 kielelle ja julkaistu 37 maassa. Kirjoja on myyty yli 15 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Riley asuu miehensä ja lastensa kanssa ajoittain Englannissa ja ajoittain Irlannissa.

Varjon sisar on Lucinda Rileyn viides suomennettu romaani. Aiemmin häneltä on julkaistu kaksi osaa Seitsemän sisarta -sarjaa sekä romaanit Keskiyön ruusu ja Enkelipuu.

lucindariley.com” Bazar

 

Enkelipuu

“Lukuherkku taianomaiselta tarinankertojalta

On kulunut 30 vuotta siitä, kun Greta lähti Marchmontin kartanosta Walesin kukkuloiden syleilyssä. Nyt hän on palaamassa kartanolle joulunviettoon rakkaan ystävänsä Davidin kutsumana. Hän ei muista paikasta mitään, sillä pari vuosikymmentä sitten tapahtunut onnettomuus pyyhki Gretan mielestä koko hänen siihenastisen elämänsä.

Kävellessään kartanon mailla Greta löytää hautakiven. Sään pieksemä kaiverrus paljastaa, että paikalle on kauan sitten haudattu pieni poika. Löytö väläyttää Gretan mieleen muistikuvan, ja kadonnut menneisyys alkaa vähitellen hahmottua.

Yhdessä Davidin kanssa Greta ryhtyy muodostamaan elämänsä palapeliä vuoden 1945 Lontoosta lähtien. Kipeisiin muistoihin liittyy erottamattomasti myös hänen tyttärensä Cheska, joka onnistui enkelimäisen ulkonäkönsä avulla hämäämään kaikkia. On vielä paljon, mitä Greta ei tiedä tyttärestään.” Bazar

 

Tämä kirja on mielestäni todella hyvä lukukokemus. Sitä oli mielenkiintoista ja jännittävää lukea. Kirjan tarina on toisaalta surullinen, mutta toisaalta siinä on myös paljon rakkautta ja onnellisuutta ja perhearvot kunniassa. Suosittelen draaman ja romantiikan ystäville.

Kirjan päätös on aivan ihana. Kannattaa kahlata kirja läpi ja kauhistella, sillä loppu on kaikkein paras. En paljasta enempää. Haluan, että saat pitää oman lukukokemuksesi.

 

Kirjan tiedot:

Teos: Enkelipuu

Tekijä: Lucinda Riley

Kustantaja: Bazar

Vuosi: 2018

Sivuja: 602

Mistä: Kirjastosta

Kirja sopii mielestäni Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

 

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

6) Rakkausromaani

11) Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa

12) Kirja liittyy Isoon-Britanniaan

14) Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi

15) Kirjassa käsitellään jotain tabua

16) Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla

17) Kirjassa on kaksoset

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole lukenut aiemmin

29) Kirjassa nähdään unia

31) Kirjassa kuljetaan metrolla

35) Kirjassa on yritys tai yrittäjä

36) Kirjassa ollaan yksin

40) Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia

43) Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat