Kirjoitukset avainsanalla kirjahaaste

"Tuija Lehtinen syntyi 12.12.1954 Helsingissä. V. 1978 hän valmistui luonnontieteiden kandidaatiksi. Vuodesta 1984 alkaen hän on työskennellyt vapaana kirjailijana. Tuija Lehtinen on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Tuija Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorisolle. Hänen kertojanotteensa on optimistinen ja valoisa, ja hän kuvaa nuorten nykytodellisuutta irtonaisen rennosti ja humoristisesti. Viihdyttävän pinnan alla on kirkasta ja terävää oivallusta elämästä ja ihmissuhteista. Lehtinen on ajanut aktiivisesti kirjallisuuden ja kirjailijoiden asiaa.

Lehtinen on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja. Lukukeskuksen Lukufiilislehden päätoimittajana hän toimi vuoteen 2009 asti.

Tuija Lehtinen on saanut muun muassa nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1988, Kaarina Helakisa-kirjallisuuspalkinnon 2002 ja Topelius-palkinnon 2006.

Lehtisen teoksia on käännetty tanskaksi, ruotsiksi, saksaksi, viroksi ja japaniksi." www.otava.fi

Olen lukenut Lehtisen teoksia paljon jo kouluiässä. Mirkka-sarja on jäänyt etenkin mieleeni. Olen lukenut lähes kaikki hänen teoksensa. Paitsi uusia nuortenkirjoja en ole lukenut. Tykkään hänen tavastaan kirjoittaa. Kirjoissa on aina sopivasti huumoria, romantiikkaa ja jännitystä. Loppua kohti kirjaa aina oikein alkaa ahmia. Lehtinen osaa tiivistää tunnelman niin, että se ei latistu jo kauan ennen viimeistä lukua. Ja kun kirja loppuu niin alkaa odottaa uutta.

"Neela Naakka työskentelee vuokratuolikampaajana pienessä parturikampaamossa. Hän asuu Nappikaupan kadun varrella suutarin talon yläkerrassa. Jokainen asunnossa 2000-luvulla asunut nuori nainen on löytänyt kadun väestä sen oikean. Kuka valloittaa Neelan sydämen?

Neelan rakkaan opiskelukaverin äiti tekee sukututkimusta, joka liittyy Nappikaupan kadun asukkaisiin. Eräänä iltana hän joutuu auton yliajamaksi ja menehtyy vammoihinsa. Neela alkaa miettiä, oliko kyse sittenkään onnettomuudesta."www.otava.fi

Tämä kirja oli juuri sitä, mitä odottaa saavansa, kun alkaa lukea Tuija Lehtisen kirjaa. Viihdettä parhaimmillaan. Päähenkilöt ovat aina nuoria, kauniita, älykkäitä sinkkunaisia. Ja miehiä pyörii ympärillä tietenkin useampi kuin yksi. Tykkään lukea tämän tyylisiä kirjoja. Ne ovat kepeitä ja helppolukuisia. Näissä myös kuvataan nuoren ihmisen kehittymistä ja oman itsensä hakemista, mikä kuuluukin juuri tuon iän kehitystehtävään. En koe olevani liian vanha lukemaan näitä.

Kirjan tiedot:

Tekijä: Tuija Lehtinen

Teos: Morsiuskamari

Vuosi: 2013

Kustantaja: Otava

Sivuja: 268

Mistä: Suomalaisen kirjakaupan alennuskorista

 

P.S. Syyskuun kirjahaaste onnistui omasta mielestäni erittäin hyvin. Tavoitteena oli lukea yksi kirja viikossa ja se on toteutunut. Olen myös joka viikko postannut blogissa lukemastani kirjasta. Aion jatkaa tällä kirja viikossa tahdilla. Tykkään lukea ja tykkään kirjapostausten tekemisestä. Toivottavasti tekin tykkäätte näistä. Ja mikä parasta, jos itsekin innostutte lukemaan kirjan viikossa tai saatte näistä minun postauksistani lukuvinkkejä!

Oletko jo huomannut uuden kävelyhaasteeni lokakuulle! https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riikka Pulkkinen ( s. 1980 ) on suomalaisen kirjallisuuden kärkinimiä. Hän kirjoitti ensimmäisen romaaninsa Raja v. 2006. Teos herätti laajaa huomiota. Pulkkisen romaani Totta nousi kansainväliseen tietoisuuteen. V. 2010 tämä teos oli kansainvälisen kirjamaailman huomion keskipisteenä Frankfurtin kirjamessuilla. Totta on julkaistu jo 17 maassa.

Luin romaanin Paras mahdollinen maailma viime viikolla ollessani Bulgariassa lomailemassa. Kirja oli ehkä hieman vaativampaa luettavaa, kuin mitä aiemmin olen blogissani esitellyt. Tykkäsin kirjasta todella paljon. Sitä oli jännittävää lukea. Ja koska olen käynyt Berliinissä pystyin näkemään mielessäni kirjan tapahtumapaikkoja. Kirjan tapahtumat olivat lähes kokonaan surullisia ja kirjan henkilöillä pahoja mielenterveysongelmia. Ehkä lomalukemisena olisi voinut olla mukana joku kevyempi viihdekirja. Ihan loppua en meinannut jaksaa enää lukea. Päätin kuitenkin lukea loppuun. Suosittelen kirjaa niille, jotka jaksavat lukea toisten ajatuksista, tunteista ja mielenliikkeistä. Aiemmin olen kuunnellut Book Beatista Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. Tykkäsin kovasti. Muistan kirjan tehneen minuun vaikutuksen.

Katkelma kirjasta Paras mahdollinen maailma:

Taivas oli iltaisin jo syväsävyinen, painava lähestyvästä syksystä. En tunnistanut onneani, olin milloin janoinen, milloin pitkästynyt, milloin hiukan tuskastunut lomaan ja toimettomuuteen.

Kaikki, mikä oli arvokasta, oli minulla siinä, vielä hetken aikaa siinä.

Mitä tapahtui Berliinissä yli 20 vuotta sitten? Väkevä romaani äidistä joka on tehnyt peruuttamattoman virheen, isästä joka ei löydä tietä ulos surustaan ja tyttärestä jolle muistaminen on liian kipeää.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Aurelia on saman ikäinen kuin vapaa Eurooppa: hän on syntynyt Berliinin muurin murtumisen päivänä. Nyt Aurelia on läpimurtonsa kynnyksellä, kun kulttiohjaaja on kutsunut hänet näytelmänsä päärooliin.

Samaan aikaan Aurelian isä makaa sairaalassa puhumattomana. Äidin toistuviin soittoihin Aurelia ei suostu vastaamaan. Mitä isä ehti kertoa ennen sairauskohtaustaan? Ja kuka kulkee Aurelian kannoilla ja tietää kaikesta enemmän kuin hän itse?

Kirjan tiedot:

Tekijä: Riikka Pulkkinen

Teos: Paras mahdollinen maailma

Vuosi: 2016

Kustantaja: Otava

Sivuja: 358

Mistä: Ostin pokkarina Suomalaisen kirjakaupan alennuskorista

P.S. Kirjahaasteessa oli pientä vaikeutta viime viikolla. En saanut tätä kirjaa luettua vasta kuin eilen illalla loppuun. Sain matkalla lievän ruokamyrkytyksen ja nukuin lähes koko perjantain. Lauantaina olo oli kovin vetämätön. En jaksanut lukea enkä kirjoittaakaan. Siksi pidin kolme päivää sairaslomaa blogista. Muuten olisin jatkanut pohdintojen kirjoittamista ja tämänkin olisin jaksanut tehdä jo aiemmin. Vielä yksi viikko kirjahaastetta jäljellä. Yritän saada uuden kirjaesittelyn sunnuntaille 30.9.2018.

Lähteenä tekstissä: www.riikkapulkkinen.com

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjailija Eppu Nuotio ( s. 1962 ) on kulttuurin moniosaaja, joka on kirjoittanut mm. romaaneja, näytelmiä ja lastenkirjoja. Nuotion Pii Marin-dekkarisarja saavutti lukijoiden suursuosion. Nuotio on vapaa kirjailija ja asuu Berliinissä.

Tämä uusi dekkarisarja esittelee hurmaavan puutarhamatkaajan ja intohimoisen perennaharrastaja Ellen Lähteen, joka tarkkavaistoisena marttaihmisenä haistaa heti palaneen käryn. 

Kodin arkea pyörittänyt Mirkka Kairikko on vihdoin ottanut omaa aikaa ja lähtenyt maalla Kemiönsaarelle. Mirkan aviomies ei pärjää lapsenhoidossa, mutta onneksi Ellen Lähde rientää apuun. Ellenin pestistä tulee yllättäen pidempi, kun Mirkkaan ei saada yhteyttä. Saaristohuvilan pöydällä tuoksuu juuri maljakkoon aseteltu kukkakimppu, mutta muuten talo huutaa tyhjyyttään.

Kun Anneli saa keskellä yötä tekstiviestin pikkusiskoltaan, hän on niin raivoissaan, että voisi kuristaa Mirkan omin käsin.

" Anneli, minun täytyy kertoa sinulle jotakin, tämä on käynyt raskaaksi ja minun on pak-"

Jokin tässäkin kirjassa veti minua puoleensa. En ole lukenut aiemmin Eppu Nuotion kirjoja, mutta olen ilmeisesti jostain lukenut niiden olevan loistavia. 

Tykkäsin kirjasta. Se oli helppolukuinen ja jännittävä. Kirjaa lukiessa pyöri paljon vaihtoehtoja mielessä, mutta loppuratkaisu ei kuitenkaan yllättänyt minua. Olen tottunut lukemaan dekkareita.

Ehdottomasti aion lukea jatkossakin Eppu Nuotion kirjoja.

Teoksen tiedot:

Teos: Myrkkykeiso

Tekijä: Eppu Nuotio

Kustantaja: Otava

Vuosi: 2017

Sivuja: 252

Mistä: kirjastosta 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjan kirjoittaja Amanda Vaara on kirjailija Niina Hakalahden sivupersoona. En ole lukenut muita hänen kirjojaan.

Valitsin tämän kirjan sen houkuttelevan ulkonäön perusteella. Minua kiinnosti myös, että kirjan päähenkilö Venla pitää blogia ja on eronnut kahden lapsen äiti, joka on kokenut burnoutin.

Pientä fiksausta vailla

21.3 klo 23.55

Tämä on blogi hyvästä elämästä ja uudesta alusta. Tervetuloa seuraamaan, kuinka muijan käy!

Koettu burnout ja avioero. Jätetty kiinteistönvälittäjän työ. Ostettu vanha koulu.

Tämän uuden viihdesarjan ensimmäisessä osassa Venla hankkii talon ja kokonaan uuden elämäntavan. Uusia asioita ovat Airbnb-majoituspalvelutoiminta, Pop up-kahvila ja blogi. Eloa Venlan arkeen tuovat majatalon vieraat, persoonalliset naapurit ja karkailevat kanat. Unohtamatta teinityttären ja ex-miehen järjestämiä tempauksia.

Venlan elämä on todella kiireistä, vaikka hän downshiftaa. Ja eräänä päivänä taloon astuu eräs trubaduuri...

Mielestäni kirja oli ihan viihdyttävää luettavaa. Teksti oli helposti ymmärrettävää ja helppolukuista. Mielenkiinto säilyi yllä loppuun asti. Kirjan juoni oli samantyylinen kuin esim. Tuija Lehtisen romaaneissa. Eli päähenkilö on nokkela ja kaunis sinkkunainen, jonka ympärillä pyörii ihmisiä ja tietenkin useampi mieskin. Kirjassa on huumoria ja romantiikkaa. Aion lukea seuraavan osan Yösähköä , kun se osuu kohdalleni. Kirjan loppu, kun oli hieman salaperäinen. Suosittelen kirjaa etenkin naisille, jotka tykkäävät viihdekirjallisuudesta.

Teos: Pientä fiksausta vailla

Tekijä: Amanda Vaara

Kustantaja: Karisto Oy

Vuosi: 2017

Sivuja: 254

Mistä: Kirjastosta

 

P.S. Kirjahaasteeni etenee hyvin. Minulla on tälläkin hetkellä lukemisvaiheessa uusi jännittävä kirja. Se esitellään täällä 15.9.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat