Kirjoitukset avainsanalla kirjahaaste

Riikka Pulkkinen ( s. 1980 ) on suomalaisen kirjallisuuden kärkinimiä. Hän kirjoitti ensimmäisen romaaninsa Raja v. 2006. Teos herätti laajaa huomiota. Pulkkisen romaani Totta nousi kansainväliseen tietoisuuteen. V. 2010 tämä teos oli kansainvälisen kirjamaailman huomion keskipisteenä Frankfurtin kirjamessuilla. Totta on julkaistu jo 17 maassa.

Luin romaanin Paras mahdollinen maailma viime viikolla ollessani Bulgariassa lomailemassa. Kirja oli ehkä hieman vaativampaa luettavaa, kuin mitä aiemmin olen blogissani esitellyt. Tykkäsin kirjasta todella paljon. Sitä oli jännittävää lukea. Ja koska olen käynyt Berliinissä pystyin näkemään mielessäni kirjan tapahtumapaikkoja. Kirjan tapahtumat olivat lähes kokonaan surullisia ja kirjan henkilöillä pahoja mielenterveysongelmia. Ehkä lomalukemisena olisi voinut olla mukana joku kevyempi viihdekirja. Ihan loppua en meinannut jaksaa enää lukea. Päätin kuitenkin lukea loppuun. Suosittelen kirjaa niille, jotka jaksavat lukea toisten ajatuksista, tunteista ja mielenliikkeistä. Aiemmin olen kuunnellut Book Beatista Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. Tykkäsin kovasti. Muistan kirjan tehneen minuun vaikutuksen.

Katkelma kirjasta Paras mahdollinen maailma:

Taivas oli iltaisin jo syväsävyinen, painava lähestyvästä syksystä. En tunnistanut onneani, olin milloin janoinen, milloin pitkästynyt, milloin hiukan tuskastunut lomaan ja toimettomuuteen.

Kaikki, mikä oli arvokasta, oli minulla siinä, vielä hetken aikaa siinä.

Mitä tapahtui Berliinissä yli 20 vuotta sitten? Väkevä romaani äidistä joka on tehnyt peruuttamattoman virheen, isästä joka ei löydä tietä ulos surustaan ja tyttärestä jolle muistaminen on liian kipeää.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Aurelia on saman ikäinen kuin vapaa Eurooppa: hän on syntynyt Berliinin muurin murtumisen päivänä. Nyt Aurelia on läpimurtonsa kynnyksellä, kun kulttiohjaaja on kutsunut hänet näytelmänsä päärooliin.

Samaan aikaan Aurelian isä makaa sairaalassa puhumattomana. Äidin toistuviin soittoihin Aurelia ei suostu vastaamaan. Mitä isä ehti kertoa ennen sairauskohtaustaan? Ja kuka kulkee Aurelian kannoilla ja tietää kaikesta enemmän kuin hän itse?

Kirjan tiedot:

Tekijä: Riikka Pulkkinen

Teos: Paras mahdollinen maailma

Vuosi: 2016

Kustantaja: Otava

Sivuja: 358

Mistä: Ostin pokkarina Suomalaisen kirjakaupan alennuskorista

P.S. Kirjahaasteessa oli pientä vaikeutta viime viikolla. En saanut tätä kirjaa luettua vasta kuin eilen illalla loppuun. Sain matkalla lievän ruokamyrkytyksen ja nukuin lähes koko perjantain. Lauantaina olo oli kovin vetämätön. En jaksanut lukea enkä kirjoittaakaan. Siksi pidin kolme päivää sairaslomaa blogista. Muuten olisin jatkanut pohdintojen kirjoittamista ja tämänkin olisin jaksanut tehdä jo aiemmin. Vielä yksi viikko kirjahaastetta jäljellä. Yritän saada uuden kirjaesittelyn sunnuntaille 30.9.2018.

Lähteenä tekstissä: www.riikkapulkkinen.com

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjailija Eppu Nuotio ( s. 1962 ) on kulttuurin moniosaaja, joka on kirjoittanut mm. romaaneja, näytelmiä ja lastenkirjoja. Nuotion Pii Marin-dekkarisarja saavutti lukijoiden suursuosion. Nuotio on vapaa kirjailija ja asuu Berliinissä.

Tämä uusi dekkarisarja esittelee hurmaavan puutarhamatkaajan ja intohimoisen perennaharrastaja Ellen Lähteen, joka tarkkavaistoisena marttaihmisenä haistaa heti palaneen käryn. 

Kodin arkea pyörittänyt Mirkka Kairikko on vihdoin ottanut omaa aikaa ja lähtenyt maalla Kemiönsaarelle. Mirkan aviomies ei pärjää lapsenhoidossa, mutta onneksi Ellen Lähde rientää apuun. Ellenin pestistä tulee yllättäen pidempi, kun Mirkkaan ei saada yhteyttä. Saaristohuvilan pöydällä tuoksuu juuri maljakkoon aseteltu kukkakimppu, mutta muuten talo huutaa tyhjyyttään.

Kun Anneli saa keskellä yötä tekstiviestin pikkusiskoltaan, hän on niin raivoissaan, että voisi kuristaa Mirkan omin käsin.

" Anneli, minun täytyy kertoa sinulle jotakin, tämä on käynyt raskaaksi ja minun on pak-"

Jokin tässäkin kirjassa veti minua puoleensa. En ole lukenut aiemmin Eppu Nuotion kirjoja, mutta olen ilmeisesti jostain lukenut niiden olevan loistavia. 

Tykkäsin kirjasta. Se oli helppolukuinen ja jännittävä. Kirjaa lukiessa pyöri paljon vaihtoehtoja mielessä, mutta loppuratkaisu ei kuitenkaan yllättänyt minua. Olen tottunut lukemaan dekkareita.

Ehdottomasti aion lukea jatkossakin Eppu Nuotion kirjoja.

Teoksen tiedot:

Teos: Myrkkykeiso

Tekijä: Eppu Nuotio

Kustantaja: Otava

Vuosi: 2017

Sivuja: 252

Mistä: kirjastosta 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kirjan kirjoittaja Amanda Vaara on kirjailija Niina Hakalahden sivupersoona. En ole lukenut muita hänen kirjojaan.

Valitsin tämän kirjan sen houkuttelevan ulkonäön perusteella. Minua kiinnosti myös, että kirjan päähenkilö Venla pitää blogia ja on eronnut kahden lapsen äiti, joka on kokenut burnoutin.

Pientä fiksausta vailla

21.3 klo 23.55

Tämä on blogi hyvästä elämästä ja uudesta alusta. Tervetuloa seuraamaan, kuinka muijan käy!

Koettu burnout ja avioero. Jätetty kiinteistönvälittäjän työ. Ostettu vanha koulu.

Tämän uuden viihdesarjan ensimmäisessä osassa Venla hankkii talon ja kokonaan uuden elämäntavan. Uusia asioita ovat Airbnb-majoituspalvelutoiminta, Pop up-kahvila ja blogi. Eloa Venlan arkeen tuovat majatalon vieraat, persoonalliset naapurit ja karkailevat kanat. Unohtamatta teinityttären ja ex-miehen järjestämiä tempauksia.

Venlan elämä on todella kiireistä, vaikka hän downshiftaa. Ja eräänä päivänä taloon astuu eräs trubaduuri...

Mielestäni kirja oli ihan viihdyttävää luettavaa. Teksti oli helposti ymmärrettävää ja helppolukuista. Mielenkiinto säilyi yllä loppuun asti. Kirjan juoni oli samantyylinen kuin esim. Tuija Lehtisen romaaneissa. Eli päähenkilö on nokkela ja kaunis sinkkunainen, jonka ympärillä pyörii ihmisiä ja tietenkin useampi mieskin. Kirjassa on huumoria ja romantiikkaa. Aion lukea seuraavan osan Yösähköä , kun se osuu kohdalleni. Kirjan loppu, kun oli hieman salaperäinen. Suosittelen kirjaa etenkin naisille, jotka tykkäävät viihdekirjallisuudesta.

Teos: Pientä fiksausta vailla

Tekijä: Amanda Vaara

Kustantaja: Karisto Oy

Vuosi: 2017

Sivuja: 254

Mistä: Kirjastosta

 

P.S. Kirjahaasteeni etenee hyvin. Minulla on tälläkin hetkellä lukemisvaiheessa uusi jännittävä kirja. Se esitellään täällä 15.9.2018.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pauliina Vanhatalo on julkaissut useita romaaneja ja yhden omaelämäkerrallisen teoksen, Keskivaikea vuosi ( 2016 ), jossa hän kertoi masennuksestaan. En ole itse lukenut muita kuin tämän Toinen elämä, jossa Vanhatalon on kuvattu pohtivan kerronnallisuuden voimaa ihmisen elämässä.

Itseäni kirjassa kiinnosti se, että se kertoo nelikymppisen naisen elämästä. Hän pohtii mm.

Mistä aikuinen voi vielä unelmoida? Kuinka löytää olemassaololle suunta arjen rutiinien keskellä? Saako keski-ikäisestä ja -luokkaisesta perheenäidistä kiinnostavan päähenkilön? Onko myöhäistä oppia elämään ilman juonta?

Itseäni kiinnostaa lukea etenkin oman ikäisteni naisten elämästä ja myös sitten hieman vanhempien, koska heidän elämäntilanteensa on enemmän samankaltainen kuin minulla. Syystä, että olen saanut lapset hieman tavanomaista nuorempana.

Neljänkympin lähestyessä sitä huomaa, että onkin ollut jo 20 v aikuinen. Sitä pohtii, mitä on saavuttanut ja tehnyt. Onko elänyt sellaista elämää kuin on halunnut? Onko onnellinen? Ja mitä toivoo tulevilta vuosilta? Näitä kysymyksiä kirja minussa herätti. Uskon, että useimmat meistä nelikymppisistä pohtivat samoja kysymyksiä. 40-vuotiaana on vielä mahdollista muuttaa elämän suuntaa, jos nykyinen ei miellytä jne. Ja tehdä töitä sen eteen, että saavuttaa jotain sellaista, mitä on aina halunnut. Itse koen, että minulla on alkanut aivan uusi elämänvaihe, jossa voin toteuttaa itseäni entistä vapaammin lasten aikuistuessa.

Kirjassa havainnoidaan ja kuvataan avoimesti ja tarkkanäköisesti vakiintuneen aikuisuuden ja arjen mukanaan tuomia haasteita, iloja ja suruja.

Suosittelen kirjaa etenkin nelikymppisille naisille, joilla on ruuhkavuodet meneillään.

Kirjan tiedot:

Teos: Toinen elämä

Tekijä: Pauliina Vanhatalo

Kustantaja: Kustantamo S&S

Vuosi: 2018

Sivuja: 206

Mistä: Kirjastosta

Kirja-arvonnan voittajat:

Terveen elämän treenipäiväkirjan voitti Taija ja Creative flow Vuosi luovaa läsnäoloa voitti Matilde! Onnea teille!

Laitan teille sähköpostia asiasta vielä tänään!

 

P.S. Minulla on työputki alkamassa ja olenkin kokonaisen viikon hiljaa täällä blogissa. Seuraava postaus on vasta su 9.9.18, jolloin jatketaan kirjahaasteen kuulumisilla. Haaste ei ole vielä tuntunut liian hankalalta.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat