Kirjoitukset avainsanalla lepo

www.pixabay.com

Tällä viikolla olen päässyt hyvään vauhtiin salilla käymisen suhteen. Olen käynyt siis joka toinen päivä siellä. Juuri tämän verran olisi minun mielestäni järkevää sijoittaa aikaa salikuntoiluun. Mikäli siis työpäivinä jaksaisi mennä sinne.

En ole ollut pitkään aikaan flunssassa, mutta tänä aamuna kurkku oli vähän aristava ja olen vähän aivastellutkin. Aamupäivällä kävin kaupassa ja tuntui, että lämpö olisi vähän nousussa. Mittasin lämmön kotiin päästyäni ja totta tosiaan minulla on vähän lämpöä, mutta ei kuitenkaan kuumetta. Kokemuksesta tiedän, että jos en nyt lepää niin tauti vain pahenee. Joten aion jättää huomisen salikäynnin väliin. 

Olen oppinut kuuntelemaan itseäni ja tiedän onneksi milloin tarvitsen lepoa. Sen takia minulla ei ole ollut kuin muutaman kerran elämässäni antibioottikuurin vaativia tulehduksia. Tämä on todellakin sellainen asia mistä kannattaa olla kiitollinen. Hyvä vastustuskykyni on periytynyt pojillekin.

Mutta siis usein minulle käy niin, että juuri kun olen päässyt hyvään treeniputkeen niin minulle ilmestyy flunssaoireita. Kurkkua aristaa, aivastelen, yskittää ja lämpö nousee. Silloin todella ärsyttää, mutta eipä sitä auta muuta kuin levätä ja jättää treeni välistä.

Jatkan kyllä taas sitten, kun oireet ovat ohi. Minun mielestäni itsensä kuuntelu ei ole epäonnistumista tai luovuttamista. Kuntoilu on onneksi sellainen asia, minkä voi aina aloittaa alusta uudestaan. Ja joka salikerta varmasti hyödyttää, vaikka et bikinifitness mittoihin pääsisikään koskaan.

Onko muilla samoja kokemuksia?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

On, käytännössä aina jos rasitan itseäni liikaa.. huomannut 4 treeniä viikossa maksimi. Jos salilla 1-jakoinen ohjelma, niin se max 2(-3) kertaa viikossa, loput sit aerobista. Ja riittävä ravinto

Vierailija
2/2 | 

Kroppasi vaan ilmoittaa, että oot riehunut liikaa - lepää nainen! Mulla aivan vastaava tilanne. Tosin aina ei tarvitse mennä salille, oireet voivat iskeä työpäivän jälkeenkin. Silloin on aika löysätä työtahtia 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Tähän aikaan vuodesta voi olla vaikeata välttyä flunssapöpöltä. Flunssapöpöjä on joka puolella. Ihan missä vaan liikkuu ihmisiä niin siellä on pöpöjä. Harvempi meistä viettää niin eristäytynyttä elämää että niiltä välttyisi kokonaan.

Aina ei riitä, että peset käsiäsi jatkuvasti ja huolellisesti. Silti voit saada flunssan aina silloin tällöin. Näin on nyt käynyt myös minulle. Maanantaina illalla aloin aivastella taukoamatta. Mittasin lämmön ja huomasin, että minulla on kuumetta. Aivastelu oli tauolla yön ajan ja jatkui heti seuraavana aamuna. Ärsyttävää.

Olen tietysti pois töistä, koska mitenkäs teet aseptisesti sairaanhoitajan töitä, kun samalla aivastat muutaman kerran. Ja muutenkin, kun on kerran kuumetta, niin silloin pitää levätä. Parempi heti olla muutama päivä lepäämässä kuin että painattaisi kuumeessa ja sitten saisi jonkun ikävän jälkitaudin ja olisikin ihan parin viikon saikulla. Ja söisi taas yhden antibioottikuurin lisää vaan sen takia että ei tajunnut ajoissa levätä.

Mielestäni flunssasta selviää kaikkein nopeiten, kun tajuaa levätä. Nuku, lue kirjaa, katso tv:tä, jos jaksat. Minä kirjoitin tämän postauksen ajankulukseni ja menen nukkumaan kohta lisää.

Monet turvautuvat flunssassa apteekin kalliisiin oireita lievittäviin valmisteisiin. Itse en niihin usko. Minulla toimivat lämmin tee ja kuumeen alentamiseen Paracetamol. Nuo kalliit valmisteethan eivät paranna flunssaa. Ne vain lievittävät flunssan oireita.

En halua arvostella kenenkään tapaa sairastaa, mutta itselleni se ainoa oikea tehokas lääke flunssaan on lepo. Voi kunpa ihmiset ymmärtäisivät levätä flunssaisina. Itselläni on kauhukuvana flunssan jälkitaudeista läheisen ihmisen sairastama sydänlihastulehdus. Tämän pelko saa minut aina flunssaisena lepäämään.

Jos flunssa ei mene ohi tai jo parannuttuaan palaa uudestaan, suosittelen lääkäriin menoa.

Nähdään!

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Allekirjoitan vinkit. Lepoa, lepoa, lepoa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat