Kirjoitukset avainsanalla painonhallinta

Vuoden ensimmäinen päivä. Moni on varmastikin tänään luvannut aloittaa uuden elämän. Laihduttaminen tai ainakin ruokavalion keventäminen on usealla mielessä.

Itselläkin oli taas tämä laihdutusajatus mielessä joulukuun aikana. Ajattelin, että minäpä otan itseäni niskasta kiinni ja pistän itseni täysin kuriin ja pudotan painoa oikein kunnolla vuoden 2018 aikana. 

Miksen sitten kuitenkaan lopulta luvannut mitään sellaista? Vastaus on se, että tulin järkiini. Muistelin kaikkia niitä kertoja, kun olen onnistunut pudottamaan painoa. Miten ihanaa onkaan, kun paino putoaa ja vaatekoko aina vaan pienenee. Alat näyttää koko ajan nätimmältä ja  voit pukea päällesi melkein mitä vaan haluat. Ihanaa, mutta niin petollista.

Minulla on ollut kolme merkittävää painonpudotusjaksoa elämäni aikana. Ensimmäinen oli toisen raskauden aikana v.2001. Minulla oli sokerit koholla ja aloitin noudattamaan saamaani ruokavaliota, jossa laskin tarkkaan hiilihydraatteja. Onneksi en joutunut pistämään insuliinia itselleni. Paino putosi raskauden aikana 14 kg. Siitä huolimatta poika painoa syntyessään 4230 g. Jatkoin tällä ruokavaliolla jonkin aikaa synnytyksen jälkeenkin, mutta sitten alkoivat herkut ja siideri taas maistua. Olin ollut ilman niitä pitkään. Paino nousi taas korkojen kera.

Muutaman vuoden päästä tästä olin ihan kyllästynyt itseeni, lähinnä painooni. Päätin liittyä painonvartijoihin. Ajattelin, että siinä on pelastukseni. Paino putosikin hyvin. 23 kg yhdeksän kuukauden aikana. Olin oikein tyytyväinen. Mieleni ei kuitenkaan ollut valmis tähän muutokseen. Lopetin ryhmässä käymisen ja painoni nousi vähitellen takaisin siihen mitä se oli ollut ja taas tuli korkoa lisää.

Sitten olinkin useamman vuoden tekemättä mitään ihmeempää painon pudotuksen suhteen. Kunnes kuusi vuotta sitten sain idean aktivoitua kuntosalille. Tämä on ollut paras ratkaisu, sillä se on lisännyt lihasmassaani ja paremman kunnon vuoksi elämänlaatuani.

Muutama vuosi sitten hurahdin kuntosalilla olleeseen Xtravaganza ohjelmaan. Paino putosikin hyvin. Mutta ryhmä lopetettiin ja olen sen jälkeen ollut omillani. Onneksi en ollut juurikaan käyttänyt näitä xtravaganza ateriankorvikkeita kuitenkaan. Niissähän oli todettu jonkinlaista terveyshaittaa. Ja kalliitakin olivat.

Tässä siis painonpudotushistoriaani. Tällä kokemuksella en siis lupaa laihduttaa tänä vuonna. Sen sijaan aion lukea tarkkaan uuden Onnistujan oppaan Kilot veks. Näin täällä siitä mainoksia ja päätin, että ostan sen.

Opas on täynnä hyviä painonpudotusta edistäviä artikkeleita. En aio alkaa enää nälkädieetille enkä uuvuttaa itseäni liian rankalla liikunnalla. Mutta lupaan soveltaa tätä opasta omaan elämääni ja katsotaan viekö tämä vuosi kiloja mennessään. Jos ei vie niin pyrin ainakin siihen, että kiloja ei tulisi yhtään enempää.

Toivotan kaikille teille terveellisempää vuotta 2018!

 

 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuusi vuotta sitten aloin käydä kuntosalilla. Olin tosi innoissani saamaan itseni parempaan kuntoon. Otin ohjausta eli treenasin muutaman kerran personal trainerin kanssa ja sain ruokavalion. Paino putosikin n. 10 kg ja kunto koheni ensimmäisen vuoden aikana.

Sitten iski laihdutushimo. Halusin olla vetävän näköinen. Liityin kuntosalin painonhallintaryhmään. Sain uuden ruokavalion ja saliohjelman. Paino putosikin hyvin niiden kahden vuoden aikana, kun kävin ryhmässä. Tämä ryhmä kuitenkin lopetettiin.

Sen jälkeen olen ollut omillani. Olen lihonut takaisin kaiken sen minkä sain pois. Varmaan paino tullut takaisin korkojen kera. En tiedä, paljonko painan tällä hetkellä. En halua punnita itseäni. Huomaan myös, että kunto ei ole enää niin hyvä kuin muutama vuosi sitten. Syön liikaa kaikkea ylimääräistä. Ja olen laiskistunut. Yritän käydä salilla muutaman kerran viikossa tekemässä lihaskuntotreenin. Siitä sentään olen jotenkin saanut pidettyä kiinni.

Haluaisin niin olla vielä se entinen itseni,  Joka piti itsensä kurissa ja jaksoi jumpata. Jääkö se loppuelämän haaveeksi...

Oletteko muut epäonnistuneet painonhallinnassa ja haaveiletteko aina vaan onnistumisesta silti?

Kommentit (1)

Outi

Ikuinen epäonnistuja tuossa painoasiassa täällä huutelee. Tosin ikuisena optimistina edelleen välillä jaksan yrittää. Edellinen hyvä yritys päättyi sappileikkaukseen. Sen jälkeen kaikki on vaan maistunut ihan liian hyvältä. Mutta elämä jatkuu kunnes loppuu ja siihen asti opetellaan tätä oikeanlaisen elämisen ikuista opintietä. 🙂

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat