Kirjoitukset avainsanalla työelämä

www.pixabay.com

Uusiin ihmisiin tutustuminen ei aina ole helppoa. Tutustuminen vaatii oikean ajan ja paikan. Toiseen ihmiseen tutustuminen vie aikaa ja usein rahaakin.

Kouluaikoina oli helppo tutustua ja niiltä ajoilta onkin jäänyt kavereita, joita tapaa edelleen. Lasten ollessa pieniä en jaksanut ja ehtinyt panostaa kaverisuhteisiin juurikaan ja koska tulin äidiksi nuorena olin ainoa, jolla oli vauva. Toiset jatkoivat sitä opiskelijaelämäänsä. Minä hoidin pientä vauvaa, vaikka olin ihan lapsi vissiin itsekin vielä. Onneksi kuitenkin pystyin jatkamaan opintoni loppuun äitiysloman jälkeen. Ja kyllä mä sit kavereitakin vielä tapasin.☺

Sitten tulikin työelämään siirtymisen vuoro. Työelämässä tapaa paljon ihmisiä. Monesti onkin työpäivän jälkeen niin väsynyt ihmisiin, että ei kaipaa juurikaan seuraa vapaa-ajallaan.😀

Harrastuksiin en ole mennyt sen takia, että tapaisin uusia ihmisiä. Olen halunnut kehittää niitä taitojani esim. laulamista ja kirjoittamista. 

Miesystäväni löysin Tinderissä. Juttelimme siellä pitkään ensin ja sitten vasta tapasimme. Nettideiteissä on aina oma riskinsä. Ikinä ei voi olla varma, mitä tulee vastaan. Tämä juttu kuitenkin nyt on toiminut ihan hyvin.❤

Eli uusiin ihmisiin voi siis tutustua monissa paikoissa. Tutustuminen vaatii kuitenkin hieman rohkeutta ja vie oman aikansa. 

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että mieluummin panostan ihmissuhteissa laatuun kuin määrään. Hyvä, kun ehtii tavata niitä jo olemassa olevia kavereitaan!❤

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kumpa voisi omalle kohdalle sanoa samaa..
Todella vaikea löytää tosi ystäviä.. ja kumppanille ei ole kelvannut muotin ulkopuolella olo...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Jo aivan pienestä tytöstä alkaen nainen joutuu kohtaamaan ympäristönsä asettamia paineita. Pienten tyttöjen pitää olla nättejä, kilttejä, rauhallisia ja auttaa äitiä kotitöissä. 

Kuitenkin olisi hyvä, jos tyttöjä ei opetettaisi olemaan liian kilttejä. Liika kiltteys kostautuu myöhemmässä elämässä. Olen itse saanut sen monesti kokea, että liialla kiltteydellä ei tässä elämässä pärjää. Olenkin aikuiseksi naiseksi kasvaessani oppinut olemaan vähemmän kiltti.

Naisiin kohdistuu paljon enemmän ulkonäköön liittyviä paineita kuin miehiin. Naisella pitää olla nätti naama ja hoikka, mutta kurvikas vartalo. Kuinka moni loppujen lopuksi on niin täydellisen kaunis. Varsinkin julkisuudessa olevien naisten ulkonäköä arvostellaan todella rankasti.

Itselläni on ollut jonkin verran ulkonäköpaineita. Paineet ovat helpottaneet iän myötä ja tällä hetkellä olen aikas sinut itseni kanssa. Olen ehkä ihan nätti ja kurvikas, mutta en todellakaan hoikka. Mutta olen hyväksynyt sen, että minusta ei koskaan tule täydellistä. Olen ihan hyvä tällaisena kuin nyt olen.❤

Työelämä ja raha-asiat tuovat paljon paineita naisille. Naiset joutuvat tekemään enemmän töitä sen eteen, että pääsisivät esim. johtavaan asemaan. Perhevapaat ja sairaan lapsen hoitaminen ovat pois naisen menestyksestä ja rahapussista useammin kuin miehen. Naiset tekevät useammin raskasta työtä esim. hoitoalalla, jossa palkat ovat tunnetusti matalat.

Itse koen usein riittämättömyyttä, kun työelämän vaatimukset lisääntyvät koko ajan. Yritän joka vuorossa tehdä aina parhaani, jotta voisin auttaa potilaitani. Aina en tähän pysty.

Koen paineita siitäkin, että pienen palkkani pitäisi riittää hyvään ja monipuoliseen elämään. Monesti olen pohtinut sitä, että en ole pystynyt tarjoamaan pojilleni tarpeeksi varakasta elämää. 

Koen paineita myös siitä, etten saa rahaa säästöön. 

Toivon, että paineet helpottaisivat ikääntymisen myötä.☺

Kommentit (2)

maarit71
Liittynyt2.3.2016
1/2 | 

Amen! :) Ihanan rehellistä asiaa, ja niin tuttua. Joitakin juttuja olen alkanut skippaamaan ajatuksella: mun ei tarvitse olla täydellinen tässä. Paskat, en tarvitse olla oikeastaan muuta kun itseni. Välillä jopa onnistuu. Välillä mehtään menee niin että tärinä käy.....

xox

Timo duunari, jonka ulkonäköä ...
2/2 | 

Hmm..pakko kysyä, että onko kirjoittajalla kovastikin kokemusta pienen pojan paineista tai miesten ulkonäköpaineista tai muista paineista. Meillähän on suomessa suurin syrjätyneiden joukko nimenomaan miehiä, samoin kaikilla niillä mittareilla mitkä liittyy ihmisen terveyteen miehet ovat ihan kärkipäässä siellä negatiiviselle puolella, miehet myös kuolevat nuorempina. Jotenkin se, että tehdään keinotekoisia vastakkainasetteluja sukupuolien välille ei ole tätä aikaa enää. Eikö olisi parempi, että ajateltaisiin niitä haasteita mitä ihmiset kohtaavat, kuin että ajateltaisiin asiaa aina sukupuolen kautta. Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista kuitenkin. Ja suomessa on epätasa-arvoa naisten osalta, mutta myös miesten osalta hyvin paljon. 

Tsemppiä kuitenkin kirjoittajalle omissa haasteissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olin nyt viikonloppuna Mindfulness-kurssilla täällä kotikaupungissani. Olin lauantaiaamuna ihan väsynyt ja voimaton. Mutta tunsin kuitenkin kuinka mieltä virkistävä tämä kurssi oli. Tänään sunnuntaina tunnen olevani todella hyvin palautunut ensimmäisestä työviikosta.

 Ensimmäinen työviikko loman jälkeen päättyi perjantaina stressaavasti. Koin, että minulle kasautui ihan liikaa työtä. Monta asiaa olisi pitänyt hoitaa yhtäaikaa. Tämä on hyvin tyypillistä nykytyöelämässä. Aina pitäisi olla tehokas, analyyttinen ja looginen. Kuinka helposti tähän uupuukaan. Varsinkin, kun omaa suhteellisen hyvän työmoraalin ja osaa hoitaa monenlaisia tilanteita ja asioita jne.

Sitten vähän tarkemmin Mindfulness-asiaa. Olen jo pitkään ollut kiinnostunut tästä aiheesta. Olen tehnyt erilaisia meditaatioharjoituksia ja lukenut artikkeleita. Mindfulness on tietoista läsnäoloa ja hyväksyntää. Miten tärkeätä onkaan pysähtyä hetkeen ja olla läsnä juuri tässä hetkessä. Se on yllättävän vaikeata. Tässä kiireisessä maailmassa, jossa ihmistä revitään joka suuntaan. Työelämä on koko ajan hektisempää ja vaativampaa. Mutta sekään ei riitä, että työssä aherrat ja suoritat. Myös vapaa-ajalla pitää harrastaa ja kehittää itseään. Ei ole suotavaa vain olla ja istua sohvalla tv:tä tuijottamassa. Ihmekös sitten, kun niin moni uupuu kaikkeen tähän suorittamiseen.

Itse olen kokenut uupumuksen. Kun pojat olivat pieniä uuvuin heidän hoitamiseen ja kasvattamiseen. Totaaliyksinhuoltajan elämä on rankkaa. Kuitenkin olen saanut itse lapseni kasvatettua kunnon kansalaisiksi. Tästä olen erittäin ylpeä.

Olen uupunut myös työelämässä. Jouduin tekemään monta vuotta työtä huonossa työyhteisössä. Jouduin ottamaan koko ajan huomioon toisten sairaudet jne. Se oli rankkaa. Jouduin tekemään työtäni tavalla, jota en arvosta enkä hyväksy. Mutta jostain minun piti saada rahaa, että joskus voisi tehdä muutakin kuin istua kotona katsomassa televisiota.

Aion nyt ottaa meditaation jälleen osaksi päivittäistä elämää. Keho ja mieli kaipaavat jatkuvaa huoltoa.❤

Pohdin, että minun pitäisi käydä 2x salilla, tehdä 2x aerobinen treeni ja 2x kehonhuoltoa viikossa. Kuinka moni 40 v täyttänyt nainen oikeasti pystyy näin paljoon liikuntaan. Mäkään en pysty, vaikka mulla on suhteellisen isot ja helppohoitoiset lapset! On niin paljon muutakin tekemistä vapaa-ajalla kuin liikunta. Haaveilen kuutenkin jatkuvasti pystyväni tähän.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat

Instagram