Kirjoitukset avainsanalla flunssa

www.pixabay.com

Tähän aikaan vuodesta voi olla vaikeata välttyä flunssapöpöltä. Flunssapöpöjä on joka puolella. Ihan missä vaan liikkuu ihmisiä niin siellä on pöpöjä. Harvempi meistä viettää niin eristäytynyttä elämää että niiltä välttyisi kokonaan.

Aina ei riitä, että peset käsiäsi jatkuvasti ja huolellisesti. Silti voit saada flunssan aina silloin tällöin. Näin on nyt käynyt myös minulle. Maanantaina illalla aloin aivastella taukoamatta. Mittasin lämmön ja huomasin, että minulla on kuumetta. Aivastelu oli tauolla yön ajan ja jatkui heti seuraavana aamuna. Ärsyttävää.

Olen tietysti pois töistä, koska mitenkäs teet aseptisesti sairaanhoitajan töitä, kun samalla aivastat muutaman kerran. Ja muutenkin, kun on kerran kuumetta, niin silloin pitää levätä. Parempi heti olla muutama päivä lepäämässä kuin että painattaisi kuumeessa ja sitten saisi jonkun ikävän jälkitaudin ja olisikin ihan parin viikon saikulla. Ja söisi taas yhden antibioottikuurin lisää vaan sen takia että ei tajunnut ajoissa levätä.

Mielestäni flunssasta selviää kaikkein nopeiten, kun tajuaa levätä. Nuku, lue kirjaa, katso tv:tä, jos jaksat. Minä kirjoitin tämän postauksen ajankulukseni ja menen nukkumaan kohta lisää.

Monet turvautuvat flunssassa apteekin kalliisiin oireita lievittäviin valmisteisiin. Itse en niihin usko. Minulla toimivat lämmin tee ja kuumeen alentamiseen Paracetamol. Nuo kalliit valmisteethan eivät paranna flunssaa. Ne vain lievittävät flunssan oireita.

En halua arvostella kenenkään tapaa sairastaa, mutta itselleni se ainoa oikea tehokas lääke flunssaan on lepo. Voi kunpa ihmiset ymmärtäisivät levätä flunssaisina. Itselläni on kauhukuvana flunssan jälkitaudeista läheisen ihmisen sairastama sydänlihastulehdus. Tämän pelko saa minut aina flunssaisena lepäämään.

Jos flunssa ei mene ohi tai jo parannuttuaan palaa uudestaan, suosittelen lääkäriin menoa.

Nähdään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuvat: www.pixabay.com

Minä tykkään liikunnasta. Tykkään kävellä, joogata ja käydä salilla. En liiku laihtuakseni vaan nautin liikunnan tuomasta hyvästä olosta ja paremmasta kunnosta.

Joskus tuntuu, että juuri kun on päässyt hyvään vauhtiin. Treenit alkavat sujua ja olosi on loistava. Niin eiköhän kohta ole kurkku kipeänä ja joudut pitämään taukoa. Joskus tulee jopa kahden viikon tauko.

Minulle tämä tauko tarkoittaa kunnon huononemisen lisäksi myös mielialan laskua. Liikunta on minulle olennainen osa masennuksen hoitoa. Alan tuntea itseni vähitellen kotona löhötessäni epäonnistuneeksi jne. Vaikka toki ymmärrän, että en laiskuuttani kotona makoile.

Onneksi en nyt ihan joka kuukausi ole kipeä, mutta kyllä se harmittaa, kun hyvä liikuntaputki katkeaa. Sairastelu ikävä kyllä kuuluu elämään. 

Tänään olen ollut viikon flunssassa. Onneksi jo helpottaa ja selvisin ilman antibiootteja tällä kertaa.

Kyllä taas huomenna aloitan. Varovaisesti tietenkin taas ensin. Sitten voi jatkaa kunnes tulee seuraava infektio. Sillä sehän tulee ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti olisi pitkä väli. 

Onko sinullakin katkennut kerran tai useamminkin hyvä treeniputki flunssaan?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen nyt ollut flunssan kourissa kolme päivää. Onneksi jäin ajoissa lepäämään. Tällä hetkellä voin jo paremmin.❤

Olen nukkunut ja lähinnä löhöillyt. Teetä on tullut juotua. Poika kysyi, että kuinka paljon sä oikein juot tota teetä. Tee lämmittää hyvin ja tuntuu hyvältä kipeässä kurkussa.🍵

Ajankulukseni olen lukenut kirjaa. Aion esitellä sen teille pian. Pohdin, että kirja-analyyseissä voisi olla ideaa. Tykkään lukemisesta.📚

Ajankulukseni olen myös surffaillut netissä. On tullut tehtyä joitakin ostoksia verkkokaupoissa. Vaatteita ja kirjoja. Näin käy usein silloin, kun olen sairaana. Onneksi sairastan harvoin.

Huomenna voi jo aktivoitua liikkeelle. Pääsee ulos jne. Tätä blogiakin jaksaa taas päivittää. Tästä on tullut minulle tärkeä!😊

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat