Kirjoitukset avainsanalla ylipaino

Kuvat: www.pixabay.com

Pienessä krapulassa kaikki tuntuu raskaammalta ja kroppa tuntuu painavan ainakin 10 kg enemmän kuin edellisenä päivänä.

Krapulapäivänä ei ole järkevää tehdä mitään raskasta. En halua altistaa itseäni esim. eteisvärinälle.

Päivä menee kokonaan oleiluun ja pohdiskeluun. On siis hyvää aikaa kirjoittaa blogia.

Kellekään toiselle tästä ei aiheudu haittaa, koska olen vapaalla ja lapseni ovat tarpeeksi isoja huolehtimaan itsestään. 

Yöllisen närästyksen aikana pohdin, että kyllä suunnittelen itselleni sopivan tavan, millä pudotan painoa. Keinoja löytyy kyllä. Itsekuria tarvitaankin sitten enemmän.

Kukaan ei nykyään ole lihava sen takia etteikö tietäisi asioista tarpeeksi. Tai ainakaan minun kohdallani asia ei johdu siitä.

Toivon, että kukaan ei enää arvostele minun tarvettani syödä ruokavalion mukaan. Ja sitä, että jätän herkkuja ja kaloripitoisia juomia väliin. Sillä syksyllä otettavat labrat voivat jo näyttääkin minulla olevan diabeteksen tai että kolesterolit ovat koholla. Pahimmassa tapauksessa molemmat ovat pielessä.

Kilpirauhasarvojen ollessa pielessä, olisin vain iloinen. Sillä se selittäisi monet pielessä olevat asiat. 

Ei ole keneltäkään pois, jos minä jätän jotain syömättä tai juomatta. En voi käsittää, miten se voikin joitakin ihmisiä ärsyttää, että joku jättää mättämättä herkkuja suuhunsa. Ja saattaa jopa vähän kuntoillakin.

Onko sinua joskus ärsyttänyt se, että ylipainoinen ihminen on kehdannut olla syömättä herkkuja jne.?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Kävin tänään säännöllisessä terveystarkastuksessa työterveydessä yötyön tekemisen takia. Minulla tarkastusväli on ollut n. 3 v. Seuraavan kerran menen tarkastukseen 3-5 v päästä. Riippuen omasta arviosta, miten nopeasti pitää mennä.

Minulla ei ole mitään liikunta-ja tukielinvaivoja. Verenpaineeni oli hyvä vastaanotolla. Vajaa vuosi sitten otetut labrat olivat kaikki viiterajoissa. Minun ylipainoni ei näy missään muualla kuin painossa ja tietty kropassa. Mutta onneksi osa ylipainosta on lihasta.

Minulla ei siis vieläkään ole painonpudotuspakkoa saadakseni elää. 

Aloin kuitenkin pohtia, että olisiko minun kuitenkin hyvä alkaa pudottaa painoa. Mutta miten teen sen niin, etten näe nälkää enkä uuvuta itseäni treenaamalla.

Olisiko uusi ruokavalio hyvä? Juuri minulle suunniteltu, jota noudattaisin tarkasti.

Sellainen olisi hyvä, missä paino putoaisi kuin huomaamatta. Ilman, että tarvisi yhtään rehkiä. 

Olisi hyvä, jos se olisi sellainen, jota voisi noudattaa lopun elämänsä ja paino pysyisi pois.

Miten paljon olisin valmis liikkumaan? Ainakaan en haluaisi painonpudotuksen tuovan minulle tuki-ja liikuntaelinvammoja. Enkä halua myöskään eteisvärinää.

Liikunnan merkitys siis saisi olla vähäisempi. Ei jatkuvaa rehkimistä. Kevyt hyvän olon tuova liikunta on minulle parasta.

Mistä ottaisin ruokavalion? Vaihtoehtoja on paljon. Ostaisinko sen kuntosalilta, Fitfarmilta vai menenkö työterveyteen ravintoneuvojalle?

Kesä on jotenkin huono aika alkaa pudottaa painoa. Siirrän sen varmaankin syksylle. Annan itselleni aikaa motivoitua siihen.

Olisihan elämä sitten ehkä ainakin kevyempää. Muusta en tiedä. Onnea se ei tuo. Olen ihan tarpeeksi onnellinen ylipainoisenakin.

Onko teillä vinkkejä minulle? Siis jotain muuta kuin, että syö vähemmän ja liiku enemmän.

Kommentit (2)

Vierailija

Hei Sanna! Omat niksini painonhallintaan ovat kasvikset joka aterialle. Salaatista en kauheasti pidä, mutta esim. pakastealtaasta löytyy paljon vaihtoehtoja erilaisista vihanneksista ja kasviksista. Hedelmä aterian päätteeksi vie pois makeanhimoa, mutta tottakai herkuttelupäiviä pitää viikkoon mahtua. Täysjyväviljaiset tai kauraiset leivät. Asenteesi kuulostaa positiiviselta. Pidä siitä rennosti kiinni. Ja taistelua tämä välillä on meillä normaalipainoisillakin. Ja isoa nälkää ei saa nähdä! Tsemppiä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat