Kirjoitukset avainsanalla Kehonhuolto

Kuvat: www.pixabay.com

Tarvitsen kehonhuoltoa päivittäin. Työ, kotityöt ja treenaaminen kuormittavat kehoani enkä ole enää aivan teini.

Nuorempana kehossa ei juurikaan tuntunut, vaikka kuinka teki kaikkea. Kaikesta palautui nopeammin. Ja minähän en edes tiedä, miten kuormittavaa raskaus, synnytys ja vauvan hoito voi olla esim. 40 vuotiaalle. Minulla nuo asiat eivät tuntuneet missään, koska olin 20-24v saadessani lapset. Minulla oli hyvä peruskunto ja lihaksisto. On tietty vieläkin. Mutta nuorena jaksaa.

Minulle kehonhuolto on muutakin kuin joogaa ja venyttelyä. Hyväksi kokemiani kehonhuoltolajeja ovat kävely ja uinti.

Kävelyllä tulee käytyä hyvällä säällä. Pururata on lähellä. Luonnossa kävely rentouttaa ja virkistää.

Uimassa käyn harvemmin. Mutta esim. porealtaassa löhöily on aivan ihanan palauttavaa. Pitäisi useammin lillua porealtaassa.

Kehonhuoltoon kuuluu myös riittävä uni, terveellinen ruoka ja ihan vaan löhöily.

Uni jää monesti vähäiseksi, kun on esim. pitkä työputki, jossa paljon aamuvuoroja. En saa unta kovinkaan aikaisin illalla, joten unet jäävät lyhyiksi. Väittäisin tämän vaikuttavan painooni nostavasti. Mutta enpä sitten tiedä, että onko näin.

Syön aika terveellisesti. Herkkujen määrää olen pyrkinyt vähentämään. Olenkin huomannut jo vähän vieroittuneeni makeasta, kun sokeri on alkanut maistua taas liian makealta. Hyvä näin.

Pyrin löhöilemään päivittäin. Senkin huomaa kyllä, jos löhöily jää väliin. Pinna kiristyy ja suoritusteho hiipuu olemattomaksi.

Tällä hetkellä pyrin siihen, että joogaisin kotona joka päivä 15 min. Minulla on Yogaia käytössäni, joten on helppo avata matto lattialle ja laittaa ohjattu jooga päälle. Tekee niin hyvää kropalle ja mielelle. Tämän kun saisin pidettyä.

Salilla käytyäni syön heti banaanin ja juon palautusjuoman. Kotiin päästyäni syön kunnon ruokaa. Juon myös paljon vettä treenatessa ja treenin jälkeen. Illemmalla voi vielä venytellä ja rentoutua Yogaian avulla.

Hemmottelen kehoani näillä keinoin. Minulla ei juurikaan ole ollut mitään fyysisiä vaivoja. Aion jatkaa näillä.

Miten sinä huollat kehoasi?

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat