Kirjoitukset avainsanalla onnellinen

www.pixabay.com

Miksi jakaa toisille negatiivisia asioita, kun voi jakaa positiivisiakin. Onnellinen ihminen pystyy helpommin jakamaan positiivisia asioita. Jos elämäsi on suurin piirtein kunnossa niin keskity niihin positiivisiin asioihin. Oma ajattelusi muuttuu näin positiivisemmaksi. Olet onnellisemman oloinen ja muut kyllä huomaavat sen. Kun sinä olet onnellinen vaikka vain pienistäkin asioista niin se tarttuu muihin ja hekin alkavat huomata, että onnellinen voi olla vaikka elämä ei aina täydellistä olisikaan.

Itse haluan blogini välityksellä tuoda ihmisten elämiin iloa, positiivisuutta ja onnellisuutta. Sen takia blogissa ei enää jauheta koko aikaa rahasta ja muista ikävistä asioista. Blogissani ei myöskään arvostella toisia ihmisiä eikä haukuta ketään. Haluan myös pitää blogini puhtaana kaupallisista yhteistöistä. Jos joskus vielä teen niitä, niin aion kehua vain niitä tuotteita, joihin itse todella uskon.

Mitä mieltä olet tästä linjastani?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Raha on minulle tärkeää. Valehtelisin, jos väittäisin jotain muuta. En siis väitä etteikö raha olisi minulle tällä hetkellä tärkeää.

Nuorempana pärjäsin vähemmällä rahalla kuin nykyään. Olin silti ihan onnellinen. Pystyin olemaan opiskelujen aikana tekemättä yhtään töitä ja olemaan pitkään kotona lasteni kanssa ennen kuin hakeuduin työelämään. Lasten ollessa pieniä, keskityin heidän kanssaan olemiseen. Koen, että elämäni on ollut melkeinpä onnellisinta silloin, kun lapset olivat pieniä. Vaikka se aika on tietty ollut tosi raskastakin aikaa. Elin omassa pienessä maailmassani, jossa oli hyvä olla. 

Tällä hetkellä käyn töissä ja saan siitä palkkaa n. 2000 eur/kk nettona. Tämä rahamäärä ei oikein tahtonut riittää lasten ollessa teini-ikäisiä. Osittain siitä syystä minulle on kertynyt velkaa. Tuolloin en todellakaan nähnyt vaihtoehdoksi alkaa keikkailla vapaapäivinä saadakseni lisätienestejä. Olin tuolloin todella uupunut kaikkeen. Työhön ja elämään. Olisin varmastikin tappanut itseni sillä työtahdilla.

Nyt kun lapseni ovat täysi-ikäisiä on tilanteeni helpottunut. Selviydyn laskuistani ja minulla on ollut varaa tehdä matkoja ja kaikkea sellaista, mitä nuorempana ei tullut tehdyksi. Velkaa minulla toki on, mutta selviydyn kyllä niistä tavalla tai toisella. Vaikka olenkin matkustellut niin silti olen koko ajan säästänyt monessa muussa asiassa. Asun halvasti, minulla ei ole autoa enkä ostele turhaa tavaraa.

Olen ihan onnellinen tällä hetkellä näillä tuloilla, mutta jos saisin joka kuukausi nettona 3000 eur niin olisin vielä onnellisempi. Elämä olisi tuolloin helpompaa. Ei tarvitsisi niin paljoa miettiä raha-asioita. Ehkäpä meille hoitajille vielä annetaan se tuntuva palkankorotus, minkä ansaitsemme!

Miten paljon sinä tarvitset rahaa ollaksesi onnellinen?

 

 

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 | 

Itseäni kyllästyttää jo jatkuva samasta aiheesta jaarittaminen lähes joka kirjoituksessa.Yrität väkisin kirjoittaa blogiasi,vaikkei oikeasti ole aiheita.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
3/11 | 

Niin ja kiitos palautteestasi, vaikka se olikin mielestäni hieman ilkeilevä. Tällä hetkellä minulla riittää aiheita koko vuodeksi 2020. :)

Vierailija
4/11 | 

Oma nettopalkka on noin 2200 ja pärjään palkalla loistavasti. Säästöön saan siitä helposti 500 e kk, joskus jopa 800. Asumiskulut ovat melko pienet, 450 e kk enkä käytä itseeni paljon rahaa, mutta lapsiin rahaa tietysti menee, siitä ei pääse mihinkään. Olen aina ollut tarkka rahankäyttäjä enkä saa juurikaan iloa vaikkapa shoppailusta. Matkailusta kyllä nautin ja siitä saan iloa, nytkin olemme lähdössä lasten kanssa Kiinaan. Lainaa ei tarvitse ottaa, säästöjä on reilusti.

En usko että enempi rahamäärä toisi minulle onnea. Päinvastoin, isompi palkka toisi todennäköisesti vain enemmän vastuuta enkä halua sitä. Mitä pienemmällä stressillä työelämässä pääsen, sitä paremmin voin henkisesti. Olen onnellinen nykyisellä tulotasolla eikä ole taloudellisia huolia.

Vierailija
6/11 | 

Nettona tienaan n. 2300€. Asuntolaina on maksettu pois, joten voin helposti laittaa heti palkkapäivänä laittaa 1000-1300€/kk säästöön ja sijoituksiin. Lopuilla n. 1000 eurolla maksan helposti oman puolikkaani vastikkeesta, sähköstä, autokuluista, ruoasta, vakuutuksista ja muusta kulutuksesta. Vaatteisiin, harrastuksiin jne. riittää myöskin. Säästöistä otetaan yllättäviin kuluihin (esim. 3000€ hyvin hampaansa hoitaneen täysin puun takaa tullut hammasremontti), suurempiin suunniteltuihin hankintoihin ja matkoihin. Sijoituksissakin on eläkepäiviä tai nykypäivänä aina mahdollista työttömyyttä varten jo nyt melkoisen kiva potti. Suunnitelmallisuus, säästäväisyys ja järkevä rahankäyttö antaa mielenrauhaa.

Huiteli
8/11 | 

Nettopalkkani on noin 2600 e. Olen siihen ihan tyytyväinen. Palkka on riittävä kattaakseen elinkulut ja säästöönkin jää. Minun pitäisi kuitenkin olla tarkempi rahankäyttäjä . Aion laittaa kuitit ensi kuukauden menoista ylös, jotta osaisin karsia turhat menot pois. Autosta maksan kallista vakuutusta, jonka voisi ehkä jo jättää pois. Ruokamenoista en halua tinkiä. Teen ateriat yleensä alusta asti itse, sillä tykkään kokkaamisesta. Yksin asuessa joutuu maksamaan remontit tms. kulut yksin. Toisaalta minulla ei ole elätettäviä, mikä pitää esim. ruokakulut kohtuullisina.

Vierailija
10/11 | 

Palkkani on noin 2600 euroa nettona. Palkkani on ihan riittävä enkä koe että olisin onnellisempi vaikka palkka olisi isompi. Työn sisältö on myös iso osa onnellisuutta. Ehkä vähemmän kuluttava työ pienemmällä palkalla lisäisi onnellisuutta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Tänään on päättynyt minun pitkä urani yksinhuoltajana. Kuopus on nyt täysi-ikäinen. En ole siis enää kenenkään huoltaja vaan aikuisten lasten äiti.

Enää en pääse katselemaan pojan Wilmaa enkä pankkitiliä. Tämä ei kylläkään haittaa yhtään. Kokemuksesta jo tiedän, että minun ei ole välttämätöntä seurata täysi-ikäisen lapseni tekemisiä. Toki seuraan, mutta eri tavalla kuin alaikäistä. Poika asuu varmasti vielä ainakin vuoden kotona. 

Lapsen täysi-ikäisyys tuo tiettyä vapautta vanhemman elämään. Mutta niin kauan kuin lapsi asuu kotona ei mikään juurikaan muutu. Ruokaa laitetaan edelleen ja pyykkiä pestään ja tiskiä riittää.

Mutta siis voin tehdä vapaa-ajallani mitä milloinkin haluan, koska lapset ovat täysi-ikäisiä eivätkä tarvitse vahtimista. En kuitenkaan usko, että minulla alkaa nyt uusi baarikausi. Hassua tässä on se, että voin mennä yhdessä poikien kanssa vaikka muutamalle oluelle baariin istumaan.

Elämä on tässä ja nyt. Tällä hetkellä on aika keskittyä omaan elämääni. Pitää huolta itsestäni ja totutella siihen, että kuopuskin on nyt täysivaltainen ihminen, joka ei tarvitse minun lupaani asioidensa hoitoon. Joskus kauan sitten oli vaikeata edes kuvitella tätä päivää. Ja nyt voi vain ihmetellä, miten nopeasti aika on kulunut.

Olen ollut onnekas, kun olen saanut kasvaa yhdessä aikuiseksi kahden ihanan ja niin rakkaan poikani kanssa. Ja tietenkään en pysty kirjoittamaan tätä ilman onnen kyyneliä. Olen niin onnellinen tämän etapin saavuttamisesta. Onnea kuopus 18 vuotta!

 

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Hei! Kotona asuva täysi-ikäinen voi saada toimeentulotukea, jos muita tuloja ei ole. Silloin hän voisi osallistua osittain elämisen kuluihin ja omiin menoihin. Kannattaa tarkistuttaa Kelasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Näin on pohtinut Lucius Annaeus Seneca ( n.4 eKr.-n. 65 jKr. ).

Millaisena me näemme onnellisen ihmisen? Yleensä ajattelemme täydellistä elämää elävien ihmisten olevan onnellisia. Eihän kukaan voi olla onneton, kun elämä on täydellistä.

Täydellinen elämä ei kuitenkaan ole onnellisuuden tae. Kaikki eivät ole siltikään tyytyväisiä, vaikka elämä olisi täydellistä.

Vaatimatonta elämää elävä ihminen voi olla paljon onnellisempi. Juuri siksi, että hän pitää itseään onnellisena. On tyytyväinen tilanteeseensa.

Oletko sinä onnellinen?

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat