Kirjoitukset avainsanalla helle

www.pixabay.com

Ei saisi valittaa, kun kerrankin on niin ettei tarvitse palella. Mutta valitan kuitenkin. On liian lämmintä. Huomaan väsyväni enemmän ja ei oikein jaksa tehdä mitään.

Ei oikein jaksa miettiä mitään kivoja postausaiheitakaan. Ainoa ajatus päässäni on tällä hetkellä, että odotan ensi viikkoa, jolloin on luvattu selkeästi viileämpää säätä. Pelkään koko ajan kuitenkin, että tämä lupaus perutaan ja aurinko jatkaa loputtomiin porottamistaan. Viime kesä on vielä hyvässä muistissa.

Onneksi mieleeni tulee kuitenkin se fakta, että vähitellen yöt alkavat tulla kylmemmiksi ja sitä kautta asuntoni alkaa vähitellen jäähtyä. Ei tämä lämpö siis loputtomiin jatku.

Onneksi olin Tukholmassa paossa hellettä ja nyt sitten on töitä joka päivä. Töissä on ilmastointi. Siellä on siis ihan siedettävää olla tällä säällä.

Odotatko sinäkin ensi viikon kylmempää säätä? Vai oletko helteen ystävä?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuvat: www.pixabay.com

Lämpimät säät jatkuvat vielä ehkä jopa kuukauden. Huomenna onneksi Jaakko heittää kylmän kiven veteen niin yöt alkavat vähitellen viilentyä. 

Loppukesä on minun mielestäni parasta aikaa vuodesta. Nautin, kun on vielä lämmintä ja valoisaa, mutta aurinko ei enää paahda ihan niin voimakkaana kuin alkukesästä.

Mulla on ollut työputki, joka vielä jatkuu. Töissä oleminen on ehkä helpottanut helteen kestämistä. Meillä on siellä ilmastointi. Etenkin lääkkeitä jakaessa viilentyy tehokkaasti. Lääkkeet kun tulee säilyttää viileässä.

Vapaa-ajalla olen viilentänyt asuntoa sen, mitä olen pystynyt. Meillä on ihan siedettävää. Mutta ei ihanteellista. Ensi kesäksi hankin ilmastointilaitteen. Täytyy tutustua niihin paremmin, jotta löytää sopivan.

Olen jaksanut juoda ja syödä. Mutta esim. teetä en ole nyt pystynyt juomaan useaan päivään. Se lämmittää liikaa. Raskaita ruokia ei kannata syödä. Tosin minun ei kannata syödä niitä muutenkaan.

Tänään siivoilin asuntoa. Vesi vaan valui kasvoilla. Kuntosalille en viitsi lähteä. Ehkä joogaan kotona. Ja pesen vielä vessan ennen kuin menen suihkuun.

Nyt on siesta-aika. Tuuletin pauhaa, minä löhöilen. Helteellä on lupa olla rehkimättä. Voi vaan olla tekemättä mitään ihmeellistä.

Kun helteet loppuvat, jatkan taas kuntoilua. Ruokavalioasiat ovat olleet myös mielessä. Painonpudotus ei olisi pahaksi. Ehkä se vielä onnistuu.

Illalla isompi poika tulee kylään ja teen ison satsin kermaista pastavuokaa fetajuustolla. On kiva nähdä häntä.

Jaksamista teille tässä helteessä. Huolehtikaa itsestänne.

- Sanna-

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Alkaa tuntua vähitellen siltä, että helteet ovat tulleet jäädäkseen. Loppua ei ihan heti näille helteille näyttäisi olevan. Ikävä kyllä yötkään eivät ole kylmiä vasta, kun elokuun puolella, joten kuumuutta riittää vielä pitkään.

Osa ihmisistä nauttii tästä, mutta varmastikin suurin osa kärsii jollain tavalla pitkään jatkuvista helteistä.

Suurimmassa vaarassa ovat pienet lapset, vanhukset, sydänsairaat jne.

Minun mielestäni helteellä on sallittua olla tekemättä yhtään mitään, mitä ei jaksa. Pakolliset työt on tietenkin hoidettava.

Tänään päätin jättää siivoamisen ja kuntosalikäynnin välistä. Kyllä niitä ehtii sitten taas viileämmällä säällä harrastaa.

Vältän ulkona liikkumista klo 11-15 välisenä aikana. Nytkin istun sohvalla kirjoittamassa tätä postausta tuulettimen pyöriessä vieressä. Jaksan sitten klo 15 jälkeen jo tehdäkin jotain.

Kohta haen kylmää juotavaa. Juoda pitää muistaa. Vesi on hyvää, mutta välillä tekee mieli kivennäisvettä tai Colaa.

Raskaita ruokia ei jaksa syödä. Salaatti ja jogurtti ovat hyviä helleruokia. Liedellä ja uunissa ei kannata ruokaa valmistaa näillä keleillä.

Yöllä pidän ikkunat auki ja päivällä ne kannattaa pitää kiinni. Samoin sälekaihtimet ja verhot ovat kiinni.

Nukuin ihmeen hyvin viime yönä. Vaikka nukuin eilen aamuvuoron jälkeen n. 3 h. 

Helle siis väsyttää ainakin minua. Ei kannata rehkiä yhtään ylimääräistä.

Nauttikoon ne, jotka kokevat helteen ihanaksi. Sillä aikaa minä odotan vaan, että lämpötila laskee ja että yöt viilenee. Normaali elämä jatkuu vasta sitten. Sitä odotellessa ei voi elää kuin päivän kerrallaan omaa jaksamista kuunnellen.

Olkaa varovaisia helteellä! 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat