Kirjoitukset avainsanalla jaksaminen

www.pixabay.com

Kylläpä ärsyttää taas ihan hirveästi kaikki asiat. Tunnen olevani taas erittäin huonossa kunnossa. Tuntuu, etten jaksaisi tehdä yhtään mitään. Ja kaikki, mitä pitää tehdä tuntuu vaativan ponnisteluja.

Saatan loukkaantua jostain ihan pikku asiasta. Tunteet ovat erityisen pinnalla tänään. Itku on herkässä.

Mistä tämä johtuu? Voitteko yhtään arvata? No, minulla on menkat. Mahaa särkee, perä vuotaa ja pinna on kireällä.

Keskittymiskykyni ei tällä hetkellä riitä yhtään tämän parempaan postaukseen. Eikä kyllä aikanikaan. Mutta postaan kuitenkin, koska tämä blogi kertoo minun elämästäni ja menkat ovat kuuluneet siihen jo n. 30 vuotta. Suurimman osan elämästäni minulla siis on ollut menkat.

Toisaalta pitää olla iloinen siitä, että ne vielä tulevat. Sitä en osaa varmuudella sanoa, että ovatko vaihdevuodet jo minulla alkaneet. Mutta ainakaan ne eivät ole vielä edenneet niin pitkälle, että menkat olisivat loppuneet. Aika säännöllisesti ovat vielä tulleet enkä kärsi esim. kuumista aalloista. Talvella todellakin palelen.

Nyt pitää nämä muutama päivä jaksaa ponnistella. Sitten olo taas helpottaa. Koitan kestää.

Kuinka moni tuntee samoin kuin minä menkkojen ekana päivänä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi pitää olla vielä iloinen siitä, että kuukautiset yhä tulevat, jos niiden kanssa on noin kestämistä? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Olen ollut kaksi viikkoa lomalla. Loma on tehnyt tehtävänsä ja olen unohtanut lähes kaikki työasiani. Näin kuuluu ollakin. Kyllä ne sitten taas palautuvat mieleen, kun on ensimmäisen työvuoron aika. Näin käy aina.

Matka Puerto de la Cruzissa oli todella hyvä tapa päästä irti arkisista ympyröistä. Loppuloma meni vähän himmaillessa kotona. Minulla oli menkat ja ne aiheuttavat minulle aina joka kuukausi uupumusreaktion. Mutta olen sitten nukkunut ja lepäillyt. Olen vain ollut. Sekin on ihan hyväksi välillä.

Tästä blogista en ole tarvinnut lomaa. Tykkään postata päivittäin. Muuten en sitten somea päivitäkään. Minulle riittää tämä tapa. Blogi on oiva itseilmaisun kanava. Tällä tavalla saa hyvin avattua asiaa, josta postaa. Näen blogin tulevaisuuden koko ajan parempana.

Teen rankkaa työtä sairaalassa. Kaikki eivät sitä työtä jaksa. Mutta on kuitenkin tärkeää, että nyt ja tulevaisuudessa olisi ihmisiä, jotka jaksavat hoitaa toisia. Ehkä olisi aika tehdä jotain sen eteen, että kalliisti koulutetut hoitajat eivät vaihtaisi alaa. En koe hyväksi, että minulla olisi kohta työkavereina pelkästään ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, joiden kielitaito ei aina ole riittävä. 

Haluan jaksaa paremmin. Pidän tärkeänä, että ehdin vapaa-ajallani nukkua tarpeeksi. Menen mieluummin aikaisin nukkumaan kuin valvon esim. baarireissun tai tv:n tuijottamisen takia. Unen vähäisyydellä on yhteyttä lihavuuden kanssa. Minulla ei ole varaa valvoa kuin yövuorojen ajan. Aion panostaa riittävään uneen. Uskon sen hoikistavan minua.

Toinen tärkeä asia on syömäni ravinnon laatu. Syön mielestäni aika terveellisesti. Ongelmani on herkuttelu. Aion vähentää herkuttelua ja vaihtaa herkkuja kevyempään vaihtoehtoon. Uskon, että tämä onnistuu, kun vain tahdon niin.

Kolmas jaksamiseen vaikuttava tekijä on liikunta. Olisi tärkeää käydä kuntosalilla kaksi kertaa viikossa. Ongelmana on ollut se, että jaksan käydä siellä vain vapaapäivinä. Ja kun vapaapäiville osuu usein muutakin tekemistä niin sitten on treeni vaan jäänyt tekemättä. Aion kevään aikana yrittää parhaani mukaan ehtiä käydä salilla.

Aion ottaa kävelylenkit taas ohjelmaani. Kävelyllä jaksaa käydä aamuvuoronkin jälkeen. Kävely hoikistaa tehokkaasti. Ja nyt kun päivät pitenevät on kiva seurata samalla kevään etenemistä.

Pohdin myös, että alkaisin joogaamisen alusta. Aloittaisin helpoista 15 min joogista. Joogaaminen tekee hyvää. Joogaaminen helpottaa mm. vatsantoimintaa. Joogaaminen myös muokkaa kroppaa itselleni mieluiseen suuntaan. Joogaaminen tuo mielenrauhaa.

Mietitkö sinä näitä samoja asioita? Olisi kiva kuulla muiden ajatuksia jaksamisesta. Haluan tehdä tästä keväästä itselleni kevyemmän ja valoisamman. Tiedän, että pystyn siihen!

Kommentit (1)

Vierailija

Tokihan noita asioita tulee mietittyä aika paljonkin ja samoja johtopäätöksiä on tullut tehtyä: lepo ja riittävä uni on tärkeää samoin kuin liikkuminen ja hyvä ravinto. Sitten on sosiaalinen puoli rakkaine ihmisineen ja ystävineen. Oma perhe on tietysti kaikkein tärkein, mutta jaksamiseen auttaa myös se, kun tapaa ystäviä ja muita tärkeitä ihmisiä. Eikä missään facebookissa, vaan ihan naamatusten :)  Tsemppiä sinulle kevyemmän ja valoisamman kevään tekemiseen, pystyt siihen!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat