Kirjoitukset avainsanalla Berliini

Tänään kuvien lataaminen onnistui, joten pääsitte niitä ihailemaan. Paljon on nähtävää ja kuvattavaa. Ihan koko aikaa ei tule kuvattua.

Aamulla lähdimme ajelemaan hop on-hop off busseilla ympäri Berliiniä. Etenkin Itä-Berliini oli mielenkiintoinen. Siellä oli jotenkin niin historiallista. Kierrokset olivat opastettuja. 24 h lippu maksoi 28 eur per henkilö. Ajelimme monta tuntia. Välillä pysähdyimme joissakin paikoissa pidempään.

Pojat ymmärtävät ja puhuvat hyvin saksaa. Ovat aloittaneet saksan opiskelun jo 4. lk:lla. Itsellä on sanat ja lausahdukset pahasti unohtuneet.

Olen puhunut sekaisin englantia ja saksaa. Ymmärrän kuitenkin jotenkin, että mitä puhuvat. Mutta vastaan yleensä englanniksi, kun minulle puhutaan saksaa. Herättää ihmetystä. 

Ostimme jokainen yhden saksankielinen kirjan. Minä ostin sellaisen pienen, missä on 365 lausetta, joka päivälle omansa. Haluan palauttaa sanoja muistiini. Pojat ostivat ihan kunnon kirjat.

Makkaraa ja olutta on maistettu. Täällähän tosiaan  14 v saa perheen seurassa juoda esim. olutta. Ja 16 v yksinkin. Joten pienempi poikakin sai maistaa olutta.

Juhannusta ei täällä selvästikään vietetä. Tänään on ollut ihan normaali arkipäivä. Kaikki paikat ovat olleet auki jne.

Hyviä ravintoloita ja kahviloita on joka puolella, kun vaan poistuu hotellista.

Mutta nyt nukkumaan. Hyvää yötä!

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täällä me ollaan. Kuvia olen ottanut enemmänkin, mutta ne eivät oikein meinaa latautua tähän postaukseen.

Lähdimme aikaisin aamulla liikkeellä ja olimme täällä puolenpäivän jälkeen.

En ollut aiemmin lentänyt EasyJetillä. Nousut ja laskut olivat aikas nopeita. Mutta selvittiin perille.

Kiertelimme lähialueilla. Huomenna jatkuu.

Nyt painuu silmät kiinni. Hyvää yötä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat