Kirjoitukset avainsanalla nainen

Viime vuonna täytin 40 vuotta. Joskus 20 vuotta sitten ajattelin, että kylläpä 40 vuotiaat ovat jo vanhoja. Tällä hetkellä en kuitenkaan tunne itseäni vielä mitenkään erityisen vanhaksi verrattuna 20 vuoden taakse. Koen, että elämäni on tällä hetkellä huomattavasti helpompaa kuin silloin. Minulla on enemmän rahaa käytössäni ja omaa aikaakin on koko ajan enemmän, koska lapseni ovat jo isoja.

Olen pohtinut paljon menneitä 20 vuotta viime aikoina. Vuodet ovat vierineet todella nopeasti eteenpäin lapsia kasvattaessa ja töitä tehdessä. On siinä sivussa sitten vähän ehtinyt muutakin elämää elää, mutta tärkeimmät ovat olleet lapset ja työ. En kadu mitään, mitä olen tehnyt tai jättänyt tekemättä. Kaikelle on ollut jokin järkevä syy, miksi asiat ovat menneet niinkuin ovat menneet. Itseäni olisin voinut kyllä hoitaa vielä paremmin. Mutta meistä naisista suurin osa varmastikin karsii ruuhkavuosivaiheessa juurikin itsestään. Vasta 6 vuotta sitten aloin panostaa enemmän itseeni. Pienempi poika oli tällöin 10 vuotias.

Olen pohtinut paljon myös sitä, millaista haluaisin elämäni olevan seuraavat 20 vuotta. Toivon saavani elää suhteellisen terveenä mahdollisimman pitkään. Ammattini kautta kuitenkin tiedostan hyvin elämän rajallisuuden ja ailahtelevaisuuden. Liian tarkkaan ei voi eikä kannata suunnitella elämäänsä.

Tällä hetkellä koen olevani jonkinlaisessa muutostilanteessa. Olen matkalla kohti jotain uutta ja erilaista. Tämä elämänvaihe on sitä, että pystyy elämään aika lailla fiiliksen mukaan vapaa-ajallaan. Teen, mitä itseäni huvittaa juuri sillä hetkellä. Arvostan tätä todella, sillä minulla ei vielä koskaan elämässäni ole ollut tällaista vaihetta. Vaihetta, missä voi käyttää aikaa ihan omaan itseensä. Haluan käyttää tämän vaiheen juuri siksi mahdollisimman monipuolisesti ja laadukkaasti.

Olen puhunut. Kiitos teille, jotka jaksoitte lukea loppuun! <3

P.S. Kuva on sivulta www.pixabay.com ( ilmainen )

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

40 vuoden ikä onkin mielenkiintoinen, sillä siinä vaiheessa ihmiset voivat olla hyvinkin erilaisissa elämäntilanteissa. Jollakin saattaa olla jo isot lapset, kuten sinulla, ja aikaa itselle on enemmän. Joku puolestaan on saattanut saada vasta esikoisensa eli elää nelikymppisenä vauva-arkea. Nelikymppisten elämät voivat siis olla varsin moninaisia. Sinä näytät nauttivan omasta nelikymppisyydestäsi ja se on mahtavaa! Enjoy!

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/3 | 

Aionkin nauttia. : ) Ikäiseni nelikymppinen, joka nyt elää vauva-arkea on saanut 20 v keskittyä itseensä.  Nyt on minun vuoroni : )

Vierailija
3/3 | 

Niin ja sitten on niitä, jotka ovat saaneet lapset nuorena, mutta nelikymppisenä haluaa vielä iltatähden ja kaikki alkaa alusta... Mutta jokainen taaplaa tyylillään :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat