Kirjoitukset avainsanalla masennus

www.pixabay.com

Joitakin vuosia sitten kävin kolmen vuoden ajan säännöllisesti kerran viikossa terapiassa. Tätä ennen minulla on ollut toistuvasti masennusta. Ahdistuin myös aiemmin helpommin kuin nykyään. Halusin terapiaan, koska olin mielestäni huonossa kunnossa psyykkisesti. Minulla ei ollut parisuhdetta eikä rohkeutta elää omanlaistani elämää. 

Terapian aikana huomasin, että se katkeruus ja kateus, mikä minulla oli sisälläni johtuen menneisyyden rankoista ja epäreiluista kokemuksistani alkoi vähitellen lievittyä. En enää halunnut velloa itsesäälissä enkä estää itseäni elämästä. Oli aika alkaa elää niin, että ei tarvitse sitten katua, kun on vanhempi.

Opin ymmärtämään itseäni terapian aikana. Olen myös henkisesti vahvempi nykyään. Mielestäni suhtaudun elämääni tällä hetkellä positiivisemmin kuin ennen terapiaa.

Terapian edetessä pystyin aloittamaan pysyvän suhteen miehen kanssa. Aloitin myös matkustelun. Jonkun mielestä voi olla hassua, mutta olin tavallaan estänyt itseäni saamasta tiettyjä asioita omalla toiminnallani. Asiat menivät usein pieleen, vaikka olisin toivonut toisin. 

Usein koin olevani epäonnistunut. Terapian aikana tämäkin tunne lievittyi. Aloin olla armollisempi itselleni ja muillekin. Aloin rakastaa itseäni. 

Suosittelen terapiaa kaikille, jotka kokevat sitä tarvitsevansa. Ei tarvitse olla mielisairas saadakseen Kelalta tukea omaan kuntoutukseensa. Olen onnellinen, että osasin hakea itselleni apua. Elämänlaatuni on tällä hetkellä paljon aiempaa parempi.

Miten sinä muutuit terapian aikana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Näitä jo taas odottelinkin. Nimittäin menkkoja. Taas itkettää ja väsyttää. Nukuin pitkään enkä aio lähteä tänään kotoa mihinkään. Minun ei onneksi tarvitsekaan, koska minulla on vapaapäivä. Saan siis vaan olla ja puuhailla kotona, mitä haluan. 

Menkkojen aikaan usein saan siivottua hyvin ja luulen, että nämä velkojeni suremiset ja järjestelypohdinnat viime aikoina ovat johtuneet siitä, että menkkojen aikaan tulee elämä järjestykseen ajatuksia tavallista enemmän. Ehkä laitankin tosiaan näitä asioita kuntoon. Imuroitua jo tuli ja vessaa puunasin.

Salille en viitsi mennä tänään. En tunne oloani mukavaksi siellä menkkojen aikaan. Eipä tuo haittaa, jos joskus treenaa vähemmän. Kyllä sitä sitten taas ehtii, kun on sopivasti aikaa. Olen nyt pohtinut, että en palkkaa personal traineria. Ei minun juuri tällä hetkellä kannata panostaa sellaiseen. Ehkä joskus myöhemmin sitten.

Tänään vietetään maailman mielenterveyspäivää. Itsellä aina kerran kuukaudessa tulee masennustuntemuksia. Tällä hetkellä minua masentaa eniten se, että jotkut ovat syyttäneet minua velaksi elämisen mainostamisesta. Siitä huolimatta, että olen useampaan otteeseen kehoittanut lukijoita olemaan ottamatta yhtään velkaa. Ja että olisi parempi vain tyytyä siihen omaan tavalliseen elämäänsä. Minä olen oman tieni valinnut ja maksan siitä tietysti. Älä sinä ole niin tyhmä.

No, minulla on onneksi aikaa laittaa asioitani kuntoon. Masennus helpottaa puhumalla, kirjoittamalla, liikkumalla ja paremmalla elämänhallinnalla. Kyllä minä selviän tästä taas ja veloistakin. Eivät ne edes ole niin iso ongelma kuin jotkut niiden kuvittelevat olevan. Niin kauan kuin pystyy maksamaan laskunsa ei ole kyllä mitään hätää. Ei pidä paisutella ongelmaa.

Mielenterveyspäivänä toivon sinulle lukijani hyvää vointia. Tee tänään jotain sellaista itsesi vuoksi, mikä parantaa omaa mielenterveyttäsi. Kun olet ensin auttanut itseäsi voit sitten miettiä, että miten voisit auttaa jotakuta toista. Älä laita aina muita itsesi edelle. Ei voi auttaa muita, jos itse on ihan uuvuksissa. Terve itsekkyys on parasta mielenterveyden hoitoa.

Mikä on sinun tämänpäiväinen mielenterveystekosi?

 

www.pixabay.com

Kysymällä tämän kysymyksen voit lievittää jonkun ihmisen yksinäisyyden tunnetta. Jollekin voi olla iso asia, että juuri sinä kysyt häneltä kuulumisia. Osoitat hänelle, että sinä välität.

On paljon ihmisiä, jotka ovat yksinäisiä. Usein taustalla voi olla syrjäytymistä, mielenterveysongelmia tai muuta sairautta. Yksinäisyys ei ole aina itse valittua.

Jotkut voivat kokea todella masentavana ja musertavana yksinäisyyden. Heillä saattaa olla syyllisyyden tunteita ja itsesyytöksiä. Joku voi kokea olevansa totaalisen epäonnistunut ihminen yksinäisyytensä vuoksi. Hän miettii, miksi ei kelpaa muiden seuraan, mitä on tehnyt väärin.

Joskus masentuneella ihmisellä voi olla kuolemantoiveita ja hän voi jopa pohtia keinoa, millä tappaisi itsensä. Useimmiten hän ei kerro näistä aikeistaan kenellekään. Siksi onkin niin vaikeaa arvioida sitä, kuka mahdollisesti voisi olla vaarassa tehdä itsemurhan. Usein se ei ole hän, joka siitä suureen ääneen huutaa. Vaan juuri se, joka on hiljaa näistä ajatuksistaan.

Toivon tietenkin, että kukaan ei ikinä enää tekisi itsemurhaa! Olkaa ihmisiä toisillenne ja välittäkää omista läheisistänne. Muistakaa kysyä usein, että mitä sulle kuuluu? Lyhyt lause, mutta voi merkitä jollekin koko elämää. Kertoo välittämisestä. Välitetään toisistamme!

 

www.pixabay.com

On keskikesä. Aurinko paistaa ja kaikilla on hauskaa. Vai onko?

Monille juhannus ei ole iloinen juhla. On yksinäisyyttä ja ikäviä perheolosuhteita. Monet juovat liikaa alkoholia ja tekevät humalassa hölmöjä. Joku saattaa jopa hukkua saatuaan päähänsä lähteä uimaan tai veneilemään päihtyneenä. Suomalainen juhannus ei aina ole iloinen perhejuhla.

Monia ihmisiä juhannus ahdistaa ja masentaa. Jotkut eivät haluaisi olla yksin, mutta kun ei ole kavereita tai sukulaisia, joiden kanssa viettää aikaa. Sitten ollaan vaan yksin. 

Yksinäisyyttä voi lievittää esim. hankkimalla lemmikin, aloittamalla uuden harrastuksen, katselemalla tv:tä ja lukemalla kirjoja. 

Ahdistuksesta ja masennuksesta kannattaa käydä puhumassa myös ammattiauttajan kanssa. Sitä kautta voi saada näkökulmaa omaan tilanteeseensa ja löytää keinoja hallita omaa ahdistusta ja masennusta.

Itseäni ei juhannus ahdista, mutta tiedän sen olevan ahdistavaa aikaa monelle ihmiselle. 

Sinä, jota ahdistaa, älä jää yksin tunteesi kanssa vaan pura se johonkin itseäsi piristävään ja kehittävään toimintaan. Et ole ainoa, jota ahdistaa.

Hyvää juhannusta kaikille! Olit sitten yksin tai porukassa juhlimassa.

Toivottavasti sait voimaa tästä!

 

 

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat