Kirjoitukset avainsanalla ahdistus

www.pixabay.com

Ahdistusta on mahdollista lievittää kotikonstein. Tarkista, että seuraavat asiat ovat kunnossa omalla kohdallasi. 

  1.  Lepäät riittävästi
  2.  Nukut riittävästi
  3.  Syöt terveellisesti
  4.  Liikut tarpeeksi
  5.  Vältät liikaa stressiä 

Näillä perusasioilla pääsee jo pitkälle ahdistuksen hoidossa. Jos nämä asiat ovat kunnossa ja olet silti häiritsevän ahdistunut niin ota yhteyttä esim. omalle terveysasemallesi. Apua on sitä kautta saatavilla.

Vielä on kolme yötä jouluun. Minä kävin tänään töiden jälkeen poikien kanssa jouluruokaostoksilla. Isompi poika tuli kotiin jouluksi. Opiskelijaelämä taitaa olla aika kuluttavaa, sillä hän meni jo nukkumaan. Ihan niin kuin pikkupoikana. Kotona on selvästikin hyvä nukkua vanhassa sängyssään. Kävin katsomassa häntä niin kuin silloin kun oli vauva. Samaksi pojaksi tunnistaa edelleen. Äidille lapsi on aina lapsi, vaikka olisikin jo aikuinen.

Hyvää joulunodotusta teille lukijani!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Suurin osa meistä odottaa joulua innolla. Monelle joulu tuo ansaittua lepoa. Toisille se on iloinen perhejuhla, jota vietetään läheisten kanssa sovussa.

Kaikilla ei kuitenkaan näin ole. Joulu on monelle ahdistuksen aikaa. Paljon on yksinäisiä, joilla ei ole ketään, kenen kanssa joulua viettää. Joskus myös perheiden sisäiset suhteet voivat olla ahdistavia.

Mielestäni on ikävää, että kaikkien joulut eivät ole mukavia tai edes siedettäviä. Mutta koen, että en juurikaan voi vaikuttaa toisten ihmisten elämäntilanteisiin. Sen sijaan voin vaikuttaa omaan ja läheisteni joulunvieton laatuun. En kuitenkaan anna toisten ihmisten tilanteiden ahdistaa itseäni.

Joulu siis ei erityisemmin ahdista itseäni. Olen töissä jouluaattona. Sairaalan joulussa on aina omanlaisensa tunnelma. Tänä vuonna olen ensimmäisen kerran urani aikana iltavuorossa. Sopii ihan hyvin aikuisten lasten äidille. Nyt on minun vuoroni olla aattona illassa.

Poikani ovat luonani koko joulun ja joulupäivänä on hyvin aikaa syödä ja pelailla lautapelejä. Silloin minulla on vapaapäivä. Käyn tietenkin katsomassa vanhempiani. Sisarukseni toivottavasti tulevat meille pelaamaan lautapelejä. Riitaa meillä ei koskaan juurikaan ole, vaikka saatamme hieman maistella alkoholipitoisia juomia. 

Tapaninpäivänä jo sitten taas menenkin töihin. Pojat yleensä aina jatkavat pelailua tuolloin sisarusteni kanssa.

Minulla siis on yleensä aina ihan hyvä ja onnistunut joulu. Reseptini tähän on etten ikinä touhota liikaa. Joulu tulee varmasti, vaikka et tekisi yhtään mitään sen eteen. En myöskään odota joululta mitään ihmeitä. Joulu kestää vain kolme päivää vuodessa. Päivillä ennen ja jälkeen joulun on huomattavasti enemmän vaikutusta vointiini kuin näillä kolmella peräkkäisellä pyhäpäivällä.

Jos joulu ahdistaa sinua liikaa, kannattaa siitä käydä puhumassa jo hyvissä ajoin ammattiauttajan kanssa. Hän voi pohtia kanssasi keinoja lievittää ahdistusta, jotta selviät joulupäivien yli arkeen. Tänä vuonnahan tosiaan on joulun jälkeen yksi arkipäivä ennen viikonloppua. Tosin silloinkin suurin osa ihmisistä taitaa olla lomalla. Minä kylläkin olen silloin aamuvuorossa ahertamassa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Joitakin vuosia sitten kävin kolmen vuoden ajan säännöllisesti kerran viikossa terapiassa. Tätä ennen minulla on ollut toistuvasti masennusta. Ahdistuin myös aiemmin helpommin kuin nykyään. Halusin terapiaan, koska olin mielestäni huonossa kunnossa psyykkisesti. Minulla ei ollut parisuhdetta eikä rohkeutta elää omanlaistani elämää. 

Terapian aikana huomasin, että se katkeruus ja kateus, mikä minulla oli sisälläni johtuen menneisyyden rankoista ja epäreiluista kokemuksistani alkoi vähitellen lievittyä. En enää halunnut velloa itsesäälissä enkä estää itseäni elämästä. Oli aika alkaa elää niin, että ei tarvitse sitten katua, kun on vanhempi.

Opin ymmärtämään itseäni terapian aikana. Olen myös henkisesti vahvempi nykyään. Mielestäni suhtaudun elämääni tällä hetkellä positiivisemmin kuin ennen terapiaa.

Terapian edetessä pystyin aloittamaan pysyvän suhteen miehen kanssa. Aloitin myös matkustelun. Jonkun mielestä voi olla hassua, mutta olin tavallaan estänyt itseäni saamasta tiettyjä asioita omalla toiminnallani. Asiat menivät usein pieleen, vaikka olisin toivonut toisin. 

Usein koin olevani epäonnistunut. Terapian aikana tämäkin tunne lievittyi. Aloin olla armollisempi itselleni ja muillekin. Aloin rakastaa itseäni. 

Suosittelen terapiaa kaikille, jotka kokevat sitä tarvitsevansa. Ei tarvitse olla mielisairas saadakseen Kelalta tukea omaan kuntoutukseensa. Olen onnellinen, että osasin hakea itselleni apua. Elämänlaatuni on tällä hetkellä paljon aiempaa parempi.

Miten sinä muutuit terapian aikana?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

On keskikesä. Aurinko paistaa ja kaikilla on hauskaa. Vai onko?

Monille juhannus ei ole iloinen juhla. On yksinäisyyttä ja ikäviä perheolosuhteita. Monet juovat liikaa alkoholia ja tekevät humalassa hölmöjä. Joku saattaa jopa hukkua saatuaan päähänsä lähteä uimaan tai veneilemään päihtyneenä. Suomalainen juhannus ei aina ole iloinen perhejuhla.

Monia ihmisiä juhannus ahdistaa ja masentaa. Jotkut eivät haluaisi olla yksin, mutta kun ei ole kavereita tai sukulaisia, joiden kanssa viettää aikaa. Sitten ollaan vaan yksin. 

Yksinäisyyttä voi lievittää esim. hankkimalla lemmikin, aloittamalla uuden harrastuksen, katselemalla tv:tä ja lukemalla kirjoja. 

Ahdistuksesta ja masennuksesta kannattaa käydä puhumassa myös ammattiauttajan kanssa. Sitä kautta voi saada näkökulmaa omaan tilanteeseensa ja löytää keinoja hallita omaa ahdistusta ja masennusta.

Itseäni ei juhannus ahdista, mutta tiedän sen olevan ahdistavaa aikaa monelle ihmiselle. 

Sinä, jota ahdistaa, älä jää yksin tunteesi kanssa vaan pura se johonkin itseäsi piristävään ja kehittävään toimintaan. Et ole ainoa, jota ahdistaa.

Hyvää juhannusta kaikille! Olit sitten yksin tai porukassa juhlimassa.

Toivottavasti sait voimaa tästä!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat